, , , ,

Tobulas „Alga Maris“ apsauginis saulės kremas

12:17


Nuo kenksmingų saulės spindulių puikiai apsaugantys natūralūs fiziniai filtrai paprastai reiškia, kad su apsauginiu kremu teks pavargti. Sunkiau ir lėčiau pasisikirstys, paliks baltą šydą. Paieškų karuselė gali suktis be galo be krašto, tačiau šįkart korta krito ant prancūziško „Laboratoires de Biarritz“ losjono „Alga Maris“.

Tai štai, pedantės ir pedantai, nepailstamai ieškantys tobulumo, suteikite šansą „Alga Maris“ losjonui. Jis turi SPF30 apsaugą, kuri laikoma aukšta, arba stipria, puikiai ir gerai susigeria, o svarbiausia - jokių baltų ruožų!

„Alga Maris“ apsauginio saulės losjono pliusai:

  • Labai lengvas ir purus,
  • Greitai susigeria,
  • Nepalieka baltų pėdsakų,
  • Skaniai kvepia.
Kalbant apie minusus, galbūt pažymėčiau, kad vis tik losjonas nėra vandenėlis ar bealiejinis serumas, nes jo sudėtyje yra odą kondicionuojančių riebiųjų alkoholių bei neriebaus saulėgrąžų aliejaus. Tačiau vistiek - tai yra riebesnės medžiagos nei būtų naftos kilmės silikonai.

Pasvėrusi viską galiu konstatuoti, kad „Alga Maris“ losjonas yra geriausia ir smagiausia, ką esu atradusi vasarai.

Apsauga + antioksidantai raudonieji dumbliai

Titano dioksidas ir cinko oksidas nepraleidžia saulės spindulių, todėl be kita ko, natūralūs filtrai neleidžia kūnui įkaisti saulėkaitoje. Praėjusią vasarą atostogaudama Pietų Europoje naudojau losjoną su SPF15 faktoriumi ir nieko, nors daug keliavau ir daug buvau saulėje. Tuo tik dar kartą noriu priminti, kuo geri natūralūs apsauginiai kremai - su jais nesudegsite.

Mineralinių filtrų efektyvumą sustiprina antioksidantai, esantys apsauginiame kreme ar losjone, nes saulė kelia ląsteles žalojančius oksidacijos procesus, kuriuos svarbu stabdyti. „Laboratoires de Biarritz“ šį klausimą siūlo spręsti su raudonųjų dumblių ekstraktu (Rhodopyta, Gelidium Sesquipedale Extract).

Dumbliai apskritai yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis ir vienas mano mėgstamiausių kosmetikos ingredientų. Atgaivinti, stangrinti, pagerinti odos elastingumą - visa tai gali ir daro dumbliai. Jie lengviausiai ir greičiausiai „pripumpuoja“ odą.

Raudonuose dumbliuose yra daug karagenino, peptidų, karotenoidų ir riebalų rūgščių ir tai yra labai stiprus antioksidantas. Negana to, losjono sudėtyje yra valyto jūros vandens (Aqua Maris), kuriame yra daug mineralų ir mikroelementų, jis minkština odą. Tiesa, jūros vanduo yra antroje ingredientų sąrašo dalyje, tačiau nepaisant to sudėtis ir jos gerumas man kelia susižavėjimą.

Gamintojas pats akcentuoja, kad losjonas yra su ramunėlėmis. Vaistinių (germaniškųjų) ramunėlių vanduo, tinkamas net kūdikiams, veikia kaip priešuždegiminė medžiaga, kondicionuoja ir jaunina odą, mažina jos raudonį. Ramunėlės tinkamos net egzemos ar psoriazės kankinamos odos priežiūrai.

Mitai apie riebumą

Naudojant sintetinius kremus natūralių paprastai bijoma dėl priežasties, kad juose aliejų. Pagal nutylėjimą reiškia, kad tai riebu, sunku, kemša odos poras ir panašiai. Tuo tarpu ant odos paviršiaus nugulantys ir, kas be ko, šiltnamio efektą sukeliančių naftos darinių silikonų kažkodėl nesibijoma.

Tai štai, turiu jums žinių: losjono pradžioje yra kokosų alkanai, kurie yra tokio pat sunkumo kaip ir silikonai (cyclomethicones), todėl tikėtis ar prognozuoti specifines riebumo problemas nėra jokio reikalo :)

„Alga Maris“ apsauginis saulės losjonas puikiai vertinamas pirkėjų. Jie sako, kad losjonas susigeria per porą minučių, nepalieka baltų dryžių ir galima iš karto darytis makiažą.

„Alga Maris“ losjono sudėtis, INCI: Coconut Alkanes, Chamomilla Recutita Flower Water*, Caprylic/Capric Triglyceride, Aqua, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Coco-Caprylate/Caprate, Sorbitan Olivate, Glycerin **, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Parfum,Alumina, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate, Magnesium Sulfate, Gelidium Sesquipedale Extract,Potassium Olivoyl PCA, Maris Aqua, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hydroxide.

Losjoną pirkau Prancūzijos parduotuvėje www.mondebio.com, jo kaina - 15,45 euro/100 ml. Toks geras, kad net siuntimo kainos mokėti negaila, jei ką :)

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. Koks aktualus irasas! Labai dziaugiuosi tokia rekomendacija :), gal galetumete parasyti per kiek laiko gaunate siuntini is modebio nuo prekiu uzsakymo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, labai greit. Faktiškai kitą dieną išsiunčia ir po savaitės jau turi :)

      Panaikinti
  2. Išbandžiau, iš tiesų puikus. Tik vis galvoju, ar jis pakeičia dieninį kremą, ar ant dieninio kremo jį teptis?

    AtsakytiPanaikinti