, ,

„The Ordinary“. Ar pigu gali būti gerai?

16:22


Tema apie kosmetikos priemonių poveikio ir kainos mistifikavimą tikriausiai neišsisems niekada. Ar tikrai veiksminga, ar originali, ar nepermokame? Vieni gamintojai šoka ant bangos, pažerdami vartotojų lūkesčius atitinkančių naujovių, kiti nutaria plaukti prieš srovę, neva atskleisdami tikrąją tiesą. Pastaruoju keliu pasuko ir „The Ordinary“ brandas, vadinamas vienu didžiausių šių metų atradimų.

Kadangi šis atradimas klausimo forma atsirado mano tinklaraštyje, pasidomėjau juo. Tai puikus rinkodarinis produktas ir tai yra viskas, už ką jį galima pagirti.


„The Ordinary“ prekės ženklas priklauso kompanijai „Deciem“, o ji dar valdo ne tokius pigius prekės ženklus „White RX“ ir „Inhibitif“. Be to, šiai kompanijai finansavimą suteikė koncernas „Estée Lauder“, padedantis jai augti ir plėstis.


Sakyčiau, kad „The Ordinary“ yra kosmetikos chuliganai - drąsūs, įžūlūs, siekiantys savo vietos rinkoje. Sutinku su jų koncepcija, kad neretai permokame už kosmetikos gaminius, bet išpildymas ir visus taip žavinčios labai mažos kainos mane, tiesą sakant, gąsdina.

Panagrinėsiu porą pavyzdžių, tarkime, hialurono serumas „Hyaluronic Acid 2% + B5, pristatomas kaip drėkinanti priemonė su labai grynu, veganišku hialuronu, o vitaminas B5 dar labiau pagerina odos drėkinimą. Be alkoholio, be silikonų, be riešutų, veganiškas, nebandytas su gyvūnais,. Ir kaina vos 6,80 euro/30 ml.

Tuo tarpu sudėtis tokia: vanduo, dvi hialurono formos, vitaminas B5, glicerinas ir toliau sintetiniai humektantai, drėkikliai, stabilizatoriai, tirpikliai etc, o sąrašą užbaigia sintetinis konservantas. 

„The Ordinary“ serumo „Hyaluronic Acid 2% + B5“ sudėtis, INCIAqua (Water), Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Panthenol, Ahnfeltia Concinna Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, Polyacrylate Crosspolymer-6, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Ethoxydiglycol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Kitas pavyzdys - 30 proc. vitamino C suspensija silikonų pagrindu, kur yra tik silikonai ir šis vitaminas.

„The Ordinary“ vitamino C suspensijos silikonų pagrindu sudėtis, INCIDimethicone, Ascorbic Acid, Polysilicone-11, PEG-10 Dimethicone.

Švariausios ir normaliausios yra aliejų sudėtys: erškėtuogių, argano ir marulų. Be jų buteliukuose daugiau nieko nėra, bet vėl gi - pirmieji du pristatomi kaip ekologiški, nors gamintojas neduoda jokios nuorodos į jokį eko sertifikatą. Tarkime, argano aliejaus kaina yra 6,80 euro/30 ml ir tai yra žymiai brangiau nei nusipirkti tikrai aiškiai ir atsekamai sertifikuotą argano aliejų „Lidl“, kur jis kainuoja 5,99 euro/100 ml.

Net neabejoju, kad masto ekonomija leidžia „Deciem“ siūlyti plačią labai pigių kosmetikos priemonių paletę, bet net neapsiverčia liežuvis ją vadinti kokybiška. Tikiu, ji atras savo vietą pasaulyje, bet didžiausias jos nuodėmes, tai yra visokius techninius pučiančius, rišančius, stabilizuojančius ar panašius priedus galėčiau atleisti nebent dekoratyvinėje kosmetikoje. Ir tai ne tokia apimtimi, ir ne tokius sintetinius.

Gaila, man atradimas neįvyko.

Jums dar gali patikti

5 komentarai (-ų)

  1. Pritariu. Iš esmės tą pačią išvadą esu sau pasidariusi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu. Iš esmės tą pačią išvadą esu sau pasidariusi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš taip pat: žinoma, kaip tokį furorą sukėlusi kosmetika, sužadino kažkiek smalsumą, nors ir dažniausiai renkuosi ekologiškas priemones. Bet pažiūrėjau, kad iš esmės nieko be veikliosios sudėtinės dalies gero beveik nėra, tikrai galima truputėlį daugiau sumokėjus rasti alternatyvų, ir nevarginti odos silikonais bei tirštikliais, klampikliais ir dar visokiais -ikliais.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Net geresnio vandens pagailėta :)

    AtsakytiPanaikinti