, , ,

Kietieji šampūnai prieš įprastus: „Alverde“ apžvalga

14:48


Populiarėjantys kietieji šampūnai bando nusverti svarstykles savo naudai: nedideliame gabalėlyje nėra nereikalingo vandens, mažinama plastiko tarša, o ir Žemei galima lengviau atsikvėpti, nes juos gabenti kur kas „švariau“ dėl mažo svorio. Akivaizdu: kietieji šampūnai, nors ir labai panašūs į muilą, nėra muilas, todėl išbandžiau tokį iš Vokietijos ekonominės klasės ekologiškų priemonių prekės ženklo „Alverde.

Kietasis „Alverde“ mandarinų ir bazilikų muilas

Būdama paauglė nevengiau eksperimentų ir kurį laiką ploviau plaukus ūkišku muilu. Rezultatą pasiekiau apverktiną: plaukai pasidarė blausūs, prarado žvilgesį, nušiaudėjo, pagreitindami eksperimento pabaigą. Tąkart viską nurašiau tam, kad muilas vis tik stipri ir nedraugiška priemonė, netinkanti plaukams.

Dabar jau žinau, kad muilas yra stiprus šarmas, o plaukai mėgsta rūgštesnę terpę. Taip kad neatsvėrus šarminio poveikio puoselėjančiais ingredientais, kažko labai gero laukti kaip ir neverta. Na, bet jei jau priemonė tikslingai gaminama plaukams ir atsižvelgiama į jų poreikius, ji tikrai turėtų būti nesulyginama su paprastu muilu.

Kvepia „Alverdekietasis šampūnas labai švelniai, neįkyriai ir maloniai. Ryškoka ir patraukli paties šampūno spalva. Kontaktas su vandeniu leidžia jam suputoti tankia, standoka puta, kuri puikiai pasisikirsto po plaukus. Sudėtyje esantys aliejai suteikia malonų slydimo jausmą ir nevelia, ko prisibijojau prisiminusi seną paauglystės laikų istoriją.

Muilas skirtas normaliems plaukams, tad nėra nei potencialiai juos labai užmaitinantis, nei skirtas išplauti iki girgždėjimo. Jis suteikia purumo efektą, bet vis gi po kelių kartų padariau išvadą, kad ilgainiui plaukai ima po truputį sausėti ir reikalauti intensyvesnių priemonių po plovimo.

         Pliusai:                                        Minusai:

  • Puikus kvapas,                             Ilgainiui sausina plaukus,
  • Užtikrintai putoja,                        Šiek tiek tęžta nuo sušlapinimo,
  • Gerai išplauna.                             Reikia sugalvoti, kur jį laikyti.
Taigi, pasitikrinau ir džiaugiuosi, kad su ekonominiu variantu, kurį nebus gaila sunaudoti kaip kūno muilą.

Kietasis prieš skystąjį

Kalbant apie kietuosius šampūnus, verta pasigilinti, kuo jie skiriasi nuo skystųjų. Vien tai gali gana gana gerai pasufleruoti, ar jums tiktų kietasis šampūnas.

Pirma - vanduo nėra tik vanduo. Šios dalies nelikus kietajame šampūne, vienu ypu galime prarasti aibę įvairių dalykų, kurios patinka mūsų plaukams. Tai ir drėkinančios alavijo sultys, ir hidrolatai, ir, ištraukos, ir galų gale, įvairios medžiagos, tirpstančios tik vandenyje.

Antra - kaip taisyklė kietuosiuose šampūnuose naudojami riebūs, sunkūs sviestai ir aliejai: sviestmedžio, kakavos sviestai, alyvuogių aliejus, kuris, tarkime, gal ne kiekvienam plaukui idealiai patinka. Jie suteikia tą slidumo ir reikalingo riebumo jausmą, bet galų gale plaukų išvaizda ir efektas gali netenkinti.

Trečia. Jei pakuotė nėra popierinė ar kartotinė, bijau, kad ji galimai patenka į vienkartinių kavos puodelių kategoriją. Tarsi popierius, bet iš tikrųjų plastikas, o kaip žinia tokie „visko po truputį“ pakuočių variantai dažniausiai ir supainioja, į kokį konteinerį juos mesti. Tuo tarpu su skystųjų šampūnų pakuotėmis viskas aišku - tai perdirbamas plastikas.

Išvada

Daryčiau išvadą, kad jei plaukai yra stiprūs, atsparūs, jiems visiškai užtenka bazinių priemonių, nereikalauja ypatingos priežiūros ar drėkinimo - kietasis šampūnas tiks.

Tačiau ir kietojo šampūno sudėtį verta atidžiau peržiūrėti, nes jei gamintojas leidžia sau laisvai varijuoti sudėtinėmis dalimis, ir tokiame gabalėlyje įmanoma „prislapstyti“ medžiagų, kurios panašiai kaip silikonai neduoda nieko apčiuopiamai gero, išskyrus apgaulingą išvaizdą, kuri kada nors bus nuplauta į kanalizaciją.

Jei gyvenate aktyviai: sportuojate, treniruojatės ir panašiai, teks pagalvoti, kame kietąjį šampūną nešitės, kad juo pasinaudotumėt po treniruotės? Plastikiniame maišelyje, paprasto muilo dėžutėje, gamintojo pakuotėje, nes sušlapęs jis kažkiek tirps ir toliau teps, muiluos šalia esančius daiktus, o gamintojo dėžutė nėra idealiai sandari, todėl prabėgimas labai smarkiai tikėtinas.

„Alverde“ kietojo šampūno sudėtis, INCI: Sodium Coco Sulfat, Butyrospermum Parkii Butter*, Olea Europaea Fruit Oil*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Parfum**, Limonene, Linalool, Citral, E 172 / C.I. 77492. 
*from natural organic agriculture
**from natural essential oils
„Alverde“ kietojo šampūno kaina - 4,95 euro/60 g. Siunčiausi per pirkEU.lt.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. Labas. Apie kietuosius šampūnus turiu labai gerų atsiliepimu iš savo žmonos. Gimtadienio proga padovanojau rinkinuka kietūjų šampūnų. Tai jai labai patiko. Tik jie labai brangus kaip velniai. Tai noriu pasidalinti su jumis šia nuostabia kietujų šampunų internetine parduotuve kuri leido sutaupyti gan nemaža sumele. Jei kam idomu mielai dalinuosi su jumis: https://www.ednim.lt

    Ačių už nuotabu straipsni :)

    AtsakytiPanaikinti