, , ,

Rudeniui - plius vienas CO2 ekstrakto buteliukas

16:58


Kai šiltą vakarą pajuntu švelnią, vos apčiuopiamą žvarbos užuominą, esu tikra - netrukus užgrius tikras ruduo. Ir nors jis neskuba, spalio viduryje dar lepindamas vasariška šiluma, bet tie šaltesni pasikandžiojimai jau ne sufleruoja, o perspėja, kad pokyčių metas jau netrukus. Tad štai, vedama neišvengiamų sezoninių pokyčių peržiūrėjau savo atsargas ir išsitraukiau du buteliukus odai. Vienas - citrinvyčių CO2 iš „Kvapų namų“ ir morkų CO2 iš Prancūzijos „Aroma Zone.

Po vasaros pasipila patarimų lavina pirkti daug naujų dalykų ir gelbėti odą. Tiesa ta, kad pereinamuoju laikotarpiu pakanka įvesti vieną tokį papildomą elementą, kaip CO2 ekstraktas, lengvas aliejus ar aliejų mišinys, ir oda suspindės.

Pati negaliu skųstis vasara. Lietuvoje saulės buvo apsčiai, dirbau laisvu režimu ir dažiausi arba labai mažai arba visai nesidažiau. Oda pailsėjo kaip niekada ir tikrai gudraučiau, pasakodama, kaip smarkiai ją reikia gelbėti ir gaivinti, bet... Mažėjimo kryptį pamažu įgaunanti temperatūra leidžia į odos priežiūros rutiną grąžinti kiek sunkesnę artileriją. Tebūnie odos gelbėti nereikia, bet riebesnės priemonės jau tampa priimtinos odai ir, kas be ko, tai pravers ruošiant ją artėjančiam tam šlapiam ir žvarbiam rudeniui.

Pakartosiu šį tą apie CO2 ekstraktus. Tai galingi dalykai, išgaunami augalus distiliuojant superkritinėmis anglies dvideginio dujomis. Be to, kad tai yra labai tausus būdas išgauti iš augalo maksimumą, aš pati šiuos ekstraktus charakterizuoju kaip tarpinį variantą tarp aliejaus ir eterinio aliejaus. Jie visapusiškiau ir (man) skaniau, tikriau kvepia, yra ne tokie riebūs, arba lengvesni nei baziniai aliejai. Na nebent būtų išgauti iš dervų, tuomet būtų klampesni, specifiškesni, bet šiaip - visada smagūs naudoti.

Apie lengvą, nuotaiką keliantį citrinvyčių ekstraktą (Schisandra sphenantheraesu rašiusi tinklaraštyje ir pacituosiu būten šią vietą: Be to, pritrenkiančia savybe tapo jo galimybės saugoti odą nuo saulės spindulių ir vėžinių susirgimų prevencija. Citrinvyčių CO2 ekstraktas yra neriebus, gerai susigeriantis, skaistinantis, nuraminantis ir atgaivinantis veido odą bei paakius.

Citrinvyčius šiuo metu naudoju nakčiai tik dėl to, kad su jais nerizikuoju ištepti pagalvės, kaip su ryškiai oranžinėmis morkomis. Tiesiog įlašinu lašą ar du į naktinį serumą, paskirstau ant veido ir labanakt.

Rytais elgiuosi kiek drąsiau ir kai tik neužmirštu, lygiai tokiu pat principu į dieninį kremą ar losjoną įlašinu lašą morkų CO2 ekstrakto. Jis priduoda odai sveiko atspalvio, tonuso ir atsipalaidavimo įspūdį.

Morkos, jų fitoliai bei ekstraktai dėl betakaroteno (vitamino A), kitų vitaminų, antioksidantų, yra mėgstami naudoti anti aging priemonėse, taip pat jautriai, dirgstančiai odai, kremams prieš deginimąsi, po deginimosi, įdegio išlaikymui ir taip toliau, ir panašiai.

Tačiau gamintojas su morkų CO2 ekstraktu pasielgė taip - sujungė jį su vienu neutraliausių ir lengviausių simondsijų (jojobos) baziniu aliejumi. Na, sušvelninti oranžinės spalvos tai nepadėjo ir šį ekstraktą tenka labai atidžiai dozuoti ir nepadauginti, kad oda nebūtų morkos spalvos, bet odai tinka, patinka, todėl nerizikuoti nekyla ranka.

Štai ir visi triukai, tiek pakanka tam, kad oda nestokotų maitinimo, o visiškai neriebūs ir nesunkūs CO2 ekstraktai efektyviai užrakina drėgmę odoje.

Šaltuoju metu CO2 ekstraktai ne ką mažiau reikalingi, nes sustiprina kremų, serumų poveikį, atgaivina odą ir pagyvina ją, išvargintą žiemai būdingo išblyškimo.

Pabandykite!

Citrinvyčių CO2 pirktas KN, jo kaina - 5,2 euro/5 ml.
Morkų CO2 pirktas AZ, jo kaina - 5,5 euro/10 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)