, , , ,

Plaukai nedžiugina, nauja kaukė nepadeda: atsakymas slypi anatomijoje

23:37

Electric hair comb Aliexpress

Jeigu turite problemų su plaukais arba jie nėra tokie idealūs kaip pageidaujate, tikriausiai numanote  ir atsakymą, kodėl. Įdomumas tame, kad tikrasis atsakymas gali būti visai kitas ir susijęs ne su tuo, kiek ir kokių brangių turite plaukų priežiūros priemonių, o su galvos anatomija, apie kurią nepagalvojote.

Dažniausi iššūkiai

Problema. Nušiurę, pavargę ir nusilpę, išsišakojusiais galiukais. Tai dėl to, kad po žiemos/vasaros/rudens/pavasario. Koks skirtumas, kuriam sezonui suversti atsakomybę, ar ne? Paprastai rekomenduojama pakirpti ir, kaip be to, gaivinti juos naujomis kaukėmis, serumais, kondicionieriais.
Problema. Trapūs, smarkiai slenka. Tarp patarimų: imtis skalpo įtrynimų, įmasažuoti, pavyzdžiui, svogūnų sulčių. Ne ne, šito tai jokiu būdu nedarykite, nes žudantis svogūnų kvapas jus persekios neįtikėtinai ilgai ir įkyriai.
Problema. Plaukai neauga arba auga labai lėtai. Įdomiausia mano girdėta versija, kad plaukai įsimena ilgį ir viskas, nė iš vietos.

Pažįstama? Tikriausiai taip, o jau kiek visko išbandyta, tai į storą knygą sutilptų. Jei jums už nugaros rikiuojasi nepavykusių bandymų ir eksperimentų armija, gali būti, kad problema ne išorinė, o vidinė. Ir nė vienas sezonas čia nekaltas, ir labai tikėtina, kad eilinė kaukė nepadės. Tai ką daryti? Keisti požiūrį ir pradžiai verta susipažinti su galvos anatomija.

Kas po plaukais?

Mano bandymas paaiškinti skalpo anatomiją bus labai primityvus. Esmė ta, kad mūsų plaukai nėra įsitaisę pačioje patogiausioje pozicijoje. Taip, galvą dengia tankus kraujagyslių tinklas ir tas, kam teko prasikirsti galvą žino, kaip smarkiai bėga kraujas. Bet jei nemažą galvos dalį - veidą, šonus - dengia raumenys, tai kaukolės viršų - tik vadinamoji sausplėvė. Dar kitaip tariant, tai standžios fascijos po plaukuotos galvos dalies oda.

Kitas svarbus momentas, kad patiriama įtampa ir stresas verčia tą sausplėvę įsitempti. Savo ruožtu įtampa mažina kraujo priplūdimą, o kartu silpnina plaukų maitinimą, jie silpnėja ir įgauna bruožų, kuriuos bandome kosmetiškai taisyti.

Sveikatos specialistai labai dažnai rekomenduoja jei ne galvos savimasažą, tai bent sąmoningai prisiminti skalpą ir jeigu jaučiame, kad jis įtemptas - bandyti atpalaiduoti. Bet ar dažnas tai nuolat ir sąžiningai darome?

Įtampa skalpe labinasi ir su veidu, nes veikia jo raumenis ir turi įtakos veido įtampai, net jo ovalo formai. Žodžiu, net ir veido serumai gali būti bejėgiai, jeigu netvarkysime įtemptos situacijos po plaukais.

Liesti ar neliesti?

Tarsi akivaizdu, kad turėtume imtis kažkokio kontaktinio metodo ir galvą liesti, išjudinti, atpalaiduoti, bet yra vienas bet. Ir tas bet yra tai, kad dabar yra paplitusi mada kuo mažiau liestis prie galvos.

Bene dažniausia priežastis - galvos masažavimas, trynimas ir lietimas gali lemti didesnį plaukų riebalavimąsi. Kas to nori?

Antroji priežastis, kurią pastebiu socialinių tinklų burbule, yra jau dėl pačių plaukų grožio, banguotumo ar garbanotumo. Tikrai taip ir yra, kad kuo mažiau plaukai tempiami šepečiais ar šukomis, tuo geriau jie išlaiko savo natūralią formą, ji tampa ryškesnė. Šitą išbandžiau pati ir pritariu, kad tikrai veikia.

Bet pasirinkimas tarsi su dvigubu dugnu: neliesdami galvos vardan plaukų puoselėjimo galiausiai rizikuojame apturėti didelių problemų su tais pačiais plaukais.

Nebrangus ir veiksmingas įrankis

Nuo įtemptos galvos puikiausiai gelbsti profesionalus masažas, bet ką daryti kiekvieną mielą dieną, su jos džiaugsmais ir rūpesčiais? Pasirodo, galima ir čia rasti išeitį. Vienas iš šiuo metu ant bangos esančių dalykų yra vibruojantis galvos masažuoklis su apykiečiais dantukais, kaip šio įrašo nuotraukoje.

Jis veikia baterijų pagalba ir liesdamasis su galvos oda sudaro nedidelį spaudimą, o vibravimas atpalaiduoja ne tik galvos odą, bet ir veikia kur kas giliau: atpalaiduoja, nuima įtampą. Naudoju šį masažuoklį iš ryto bei vakare ir tikrai greitai pasijuto, kad atsigavo ir plaukai, jie ėmė žvilgėti, greičiau augti ir net pasipylė naujų plaukų, kiek matosi iš priekio.

Savo pasiekimus visad pasitikrinu ir pas profesionalus. Jei anksčiau masažo metu skaudėdavo ir blauzdas, ir pėdas, ir pečių juostą, ir nugarą, ir galvą, tai su masažuoklio pagalba joje nebeliko įsitempusių, skausmingų taškų.

Dar svarbus klausimas, į kurį reikia atsakyti. Ne, nepastebėjau jokio didesnio plaukų riebalavimosi ir nereikėjo koreguoti plaukų plovimo dažnumo, nes masažuoklis nei skirtas, nei kažkaip išskirtinai veikia skalpo paviršių, už ką jam didelis pliusas.

Minusas taip pat yra. Masažuoklį laikančiai rankai vibravimas nėra malonus, bet matoma ir jaučiama nauda yra nesulyginama su šiuo nepatogumu.

Tiesa, tokio tipo masažuoklis pagal aprašymą tarsi skirtas naudoti sąlytyje su vandeniu, bet na gal nereikia erzinti likimo.

Masažuoklį pirkau Kinijos „Aliexpress“, jo kaina 4,48 euro. Tikiuosi, tarnaus ilgai ir sėkmingai.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)