, , , , ,

Apsauga nuo saulės: Latvijos „Madara“ stebuklai

14:47


Mineraliniai saulės filtrai yra natūralūs, efektyvūs, nežudo koralų, bet dažnai ant odos palieka balkšvą šydą, kuris tiesiog...užknisa. O naudoti apsaugą odai rekomenduojama iš esmės visada, net ir žiemą, jei tik šviečia saulė. Aišku, vengiant baltumo priemonės galima tepti mažiau, bet čia atsiranda kita problema - mažas kiekis gali neatlikti savo paskirties apsaugoti odą nuo nudegimo. Latvijos „Madara“ išsprendė balto pėdsako dilemą, universaliai tonuodama ir veido kremą, ir BB kūnui.

Apsauga veidui be priekaištų

„Madara“ SPF30 drėkiklis veidui yra būtent toks produktas, kuris vartotojo neverčia galvoti apie nepatogumus. Baltas pėdsakas? Pamirškit! Riebus? Visiškai ne... Kaip susigeria? Akimirksniu! Ir iš esmės būtent tai charakterizuoja šį kremą.

Ant „Madara“ drėkiklio SPF30 nepamatysite, kad jis skirtas šviesiai, vidutinei ar tamsiai odai, nes jis tiktų bet kokiam atspalviui. Tik išspaustas jis gal ir atrodo kiek purvinoko atspalvio, bet kartu tai reiškia, kad jis subalansuotas - nei į rausvumą (angl. pink), nei į geltonumą (angl. yellow) ir ant odos tampa nematomas. Galbūt jis netiktų nebent neįtikėtinai blyškią odą turintiems žmonėms, bet aš pati stoviu šalia šios kategorijos ir man kremo spalva yra OK.

Kvapas jo labai gaivus, nereikia laukti, kol susigeria. Taip pat jis nekoreguoja odos atspalvio į „išbalimo“ pusę, po ko galiausiai gali netikti turimų makiažo priemonių atspalviai ar tektų svarstyti sunkesnio makiažo būtinybę.

Drėkiklio sudėtį pradeda drėkinančios alavijo sultys, taip pat sudėtyje yra hialurono rūgšties. Gamintoja išskiria miškinės žiomenės (angl. Northern Dragonhead), kuri, beje, įrašyta į Lietuvos Raudonąją knygą, kamienines ląsteles. Jei tikėtume aprašymu, jos suteikia milžinišką dozę antioksidantų, saugo odos mikrobiomą bei regeneruoja odą.

Šiam momentui man „Madara“ SPF30 apsauga veidui man yra tiesiog be trūkumų. Latvijos gamintoja labai daug savo kosmetikos gaminių dedikuoja miestui ir pagalbai kovojant su jam būdingu užterštumu, savo universalumu, naudojimo greitumu ir patogumu drėkiklis labai tinka miesto gyventojams. Be to, jo 40 ml talpa yra patogi rankinei.

Po tikrai ilgo laiko ir labai neprastų priemonių su natūraliais mineraliniais filtrais naudojimo pagaliau jaučiu realų malonumą, tepdamasi SPF veidui, ir net užsisakiau antrą tokį patį „Madara“ drėkiklį. 

Noriu atkreipti dėmesį, kad „Madara“ SPF20 veidui yra klasikinis baltas variantas.

Saugiai švytintis kūnas

„Madara“ švytintis SUN15 paplūdimio BB kūnui atkeliavo su pačios gamintojos pavasario atradimų dėžute #BeautyInsider. Tai labai lengvas tonuotas losjonas kūnui, pagamintas su žėrinčiomis dalelėmis. Kaip ir veido drėkiklio, taip ir kūno BB tonavimas yra universalus, be pėdsakų pradanginęs tą nelemtą baltą mineralinių filtrų šydą.

Jei losjonas yra skirtas paplūdimiui, ar jis netinka miestui? Viskas, kas susiję su blizgesiais, žėrėjimais ir švytėjimais pritaikoma ne kiekvienai dienai ir ne kiekvienai progai.  

Prieš rimtą dalykinį susitikimą tokio BB ant rankų netepčiau vien dėl to, kad tai gali būti traktuojama nevienareikšmiškai ar kelti visiško „atsipūtimo“ įspūdį. Tačiau jei darbas neapipintas formalumais, tai švytėjimas yra labai subtilus ir bendradarbių juo niekaip nepavyks apakinti.

BB lengvas, akimirksniu susigeria, nepalieka riebumo, gaiviai kvepia. Mano skoniui, jei jame nebūtų švytėjimą suteikiančių dalelių, jis taptų universalus. Nes jei moterys tokią priemonę ir užskaitys, tai labai abejoju, ar ja tepsis vyrai - jau greičiau pareikalaus „normalaus“ kremo ar losjono ir teks jiems tokį ir parūpinti.

Tačiau vistiek abi priemones vertinu kaip labai vykusias ir vertas dėmesio.

Mineraliniai filtrai

Tai yra cinko oksidas ir titano dioksidas. Jie ant odos sukuria savotišką fizinį skydą, kuris tiesiog atmuša saulės spindulius, priešingai nei cheminiai filtrai, leidžiantys spinduliams susigerti ir tik tuomet juos neutralizuojantys.

Mineraliniai filtrai apsaugo odą nuo plataus spektro spindulių, taip mažindami odos vėžio tikimybę, dėmių susidarymą bei raukšlių formavimąsi.

JAV maisto ir vaistų administracija vasarį paskelbė savo poziciją dėl apsaugą nuo saulės suteikiančių medžiagų ir būtent cinko oksidą bei titano dioksidą tarp 16-os įvairios kilmės medžiagų pripažino saugiais bei efektyviais naudoti.

Nuotraukas su abiejų priemonių tepimosi pavyzdžiais sudėjau į feisbuką, nes čia po to dėl nežinomų priežasčių jos puslapį labai ištampo.

„Madara“ Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 sudėtis, INCIAloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Zinc Oxide, Isoamyl Laurate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Sorbitan Olivate, Beeswax, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Cellulose, Dracocephalum Ruyschiana (Dragonhead) Cell Culture Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Quercus Robur (Oak) Bark Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Aroma, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Sorbitan Caprylate, CI 77492 (Iron oxide), Palmitic acid, Stearic Acid, Propanediol, Benzoic Acid, CI 77499 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron oxide), Aqua, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Sodium phytate, Tocopherol
Potassium Hydroxide, Benzyl Salicylate, Limonene, Citral, Linalool, 
Eugenol.


Drėkiklis gamintojo puslapyje kainuoja 29 eurus/40 ml. Juo taip pat prekiauja Didžiosios Britanijos „Naturisimo“, čia kaina yra 29 svarai.

„Madara“ SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen sudėtis, INCI: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, Zinc Oxide, Glycerin, Sorbitan Olivate, Mica ( CI 77019 ), Cera Alba, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Aroma, Sodium Chloride, Sorbitan Caprylate, Cellulose, Palmitic acid, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Stearic Acid, CI 77491 (Iron oxide), CI 77492 (Iron oxide), Propanediol, Benzoic Acid, Aqua, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Sodium phytate, Tocopherol, Tin Oxide, Potassium Hydroxide, CI 77499 (Iron Oxide), Geraniol.

Tiesiai iš Latvijos BB kremą kūnui galima nusipirkti už 21,95 euro/100 ml, o 
Naturisimo“ - už 21,95 svaro.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)