, , ,

Gaivus „Aromatherapy Associates“ aliejus rytui

16:24


Nors Didžioji Britanija neturi Provanso, o ir su Prancūzijos Grasu nekonkuruoja dėl parfumerijos sostinės vardo, bet būtent britiška aromaterapija savo kokybe ir solidžiomis natūralių medžiagų kompozicijomis, man atrodo, laimi konkurencinę kovą. Praleisti pro akis tokį britų prekės ženklą kaip „Aromatherapy Associates“ būtų klaida, jei mėgstate ne tik aliejus, bet ir labai gerai natūraliai kvepiančius aliejus.

Apie „Aromatherapy Associates“ jau rašiau du kartus: apie antistresinį aliejų ir apie drėkinantį aliejų veidui. Trečiąjį kartą skiriu vonios ir dušo aliejui „Revive Morning“, kuris skirtas kūnui ir protui pabudinti iš ryto.

Gamintojas pats akcentuoja šio aliejaus aromaterapinę paskirtį, todėl mano lūkesčiai buvo du: kvapo kompozicija ir jos tinkamumas rytui, taip pat pakankamas intensyvumas tam, kad tikslas būtų pasiekiamas.

Rekomenduojama aliejaus arba įpilti į vonią, arba ištepti kūną prieš prausiantis. Prisipažinsiu, aš šį aliejų naudoju kitaip. Laisvomis dienomis, kai niekur nereikia eiti, o išnešti šiukšles ar į parduotuvę tinka visaip, iš ryto taupiai ištepu plaukus. Tuo metu, kai eiti vis tik reikia, plaukams ir pulsuojančioms vietoms patepti panaudoju vos lašą ar du šio ryto eliksyro. Neįkyriu, tačiau puikiai subalansuotu kvapu jis geba atverti akis ir suteikti taip trokštamą energijos pliūpsnį.

Vertinant aliejų būtinai reikia įvertinti jo kvapą, nes jis ir yra pats svarbiausias. Pirmiausiai, ką būtina pabrėžti, yra tai, kad „Aromatherapy Associates“ savo kvapų kompozicijas subrandina ir tai sukuria solidų, malonų kvapo vientisumo įspūdį. Nesijaučia išsibarstymo ir atskirų, laipsniškai nusigaruojančių net ne natų, o atskirų augalų kvapų, kas erzina ir sufleruoja apie paskubomis padarytą darbą.

„Revive Morning“ lašas yra tarsi energijos katalizatorius, o kvapas - gerai subalansuotas. Jame yra aštrumo, kampariškumo, saldumo, gaivumo, vaisiškumo. Bet viskas kartu, neišsiskiriant ir nedominuojant. Kvapas silpnėja irgi tolygiai, nuosekliai, vienodai. Įvertinant, kad panaudoti rozmarinų, greipfrutų, mandarinų, saldžiųjų apelsinų, eukaliptų, kajeputų, pušų, kadagių, pelargonijų ir mėtų eteriniai aliejai, tai nebuvo tokia paprasta užduotis.

„Aromatherapy Associates“ aliejaus „Revive Morning“ sudėtis, INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Oil, Citrus Nobilis (Mandarin) Oil, Citrus Dulcis (Sweet Orange) Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Oil, Melaleuca Cajuputi (Cajuput) Oil, Parfum (Pure Essential Oils), Pinus Sylvestris (Pine) Oil, Juniperus Communis (Juniper) Oil, Pelargonium Capitatum (Geranium) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Geraniol*, Linalool*, Limonene*, Citronellol*, Farnesol*.
*Natural Essential Oil Contents

„Aromatherapy Associates“ aliejus kainuoja 48 svarus/55 ml. Kaip matosi nuotraukoje, pas mane yra mini versija, įsigyta su „Naturisimo“ grožio dėžute, todėl negaliu pasakyti, kiek ji kainuoja.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)