, ,

Ultragarsinė mentelė veidui

00:30

Vibruojantys, duriantys, spaudžiantys ir panašūs grožio prietaisai niekada nebus vertinami tik teigiamai. Gal todėl aprašyti ultragarsinę mentelę veidui (angl. ultrasonic skin spatula) man tapo nemažu iššūkiu. Taip, ji man patiko, bet kartu neturi ilgos istorijos ir antspaudo, kuris garantuotų, kad jog niekada nebus jokių neigiamų padarinių. Bet kadangi nesinori ir užsimarinuoti praeitame amžiuje, todėl pradėkim.

Pats prietaisas iš esmės turi dvi bazines funkcijas - lenktąja puse valo odą ir lengvai ją eksfolijuoja, o plokščioji padeda kosmetinėms priemonės susigerti geriau ir giliau. Rinkoje yra įvairių ultragarsinių mentelių variacijų, bet jos labiau susije arba su dizainu, arba su greičio, vibravimo režimo patobulinimais.

Tokių mentelių vidutinė kaina svyruoja apie 40-60 JAV dolerių. Atsižvelgiant į tai, kad grožio prietaisas numatytas ilgam naudojimui ir nėra vienkartinis, kaina kaip ir ok. Iš kitos pusės, jei pamatei, norėtum išbandyti, bet nežinai - tiks ar nepatiks, tai kaip eksperimentui ji tikrai didelė.

Ultragarsinę mentelę ir pati laikiau eksperimentu. Aišku, aukštos kainos mokėti nė už ką nenorėjau. Todėl pasikuičiau Kinijos „Aliexpress“ ir suradau bazinį variantą už pačią mažiausią 14 JAV dolerių kainą. Tiesiog pasibandyti.

Kaip mentelė veikia?

  • Veidas būtinai turi būti drėgnas - pateptas kremu, aliejumi, geliu ar bent negailint nupurkštas,
  • Jei atliekamas veido valymas, mentele reikia lėtai braukti laikant maždaug 45 laipsnių kampu ir nestabčiojant,
  • Padedant įsigerti kosmetikos priemonėms, odą reikia braukti plokščiąja mentelės puse.

Svarbu pasakyti, kad valymu nepatariama piktnaudžiauti. Jį rekomenduojama atlikti 2-3 kartus per savaitę, jei yra toks poreikis.

Valymas? Na, nežinau...

Taip, prisižiūrėjau „Youtube“ įrašų, kaip ta stebuklinga mentelė iš porų išstumia viską, kas įmanoma ir kas neįmanoma. Rodos daugiau niekad gyvenime nereikės prieš save naudoti fizinės jėgos. Nepaisant to, kad viską dariau, kaip rekomenduojama, tokio efekto pakartoti niekaip nesugebėjau. Ką pastebėjau tikrai, tai švelnų odos eksfolijavimo efektą.

Nežinau, galbūt odą reikia kažkaip ypatingai paruošti, sušildyti, pagarinti. Bet jei nieko nereiškia procedūros atlikimas po maudynių karštam duše, tai vargu, ar bepadės apsistatymas dar ir papildomais dubenėliais su karštu vandeniu.

Galbūt tai priklauso nuo individualių odos savybių ar kitų veiksnių, bet odos valymas ultragarsine mentele kaip toks man nepasiteisino.

Plokščioji pusė

Nepalyginamai labiau nudžiugino braukimas plokščiąja mentelės puse tam, kad kosmetikos priemonės įsigertų labiau. Būtent ją su malonumu ir naudoju periodiškai.

Negaliu aiškiu, įrodomu ir išmatuojamu būdu įrodyti, ką ultragarsas padaro, bet kad padaro, tai tikrai. Pajutau, kad mentelės vibravimas veikia kaip savotiški impulsai ir atpalaiduoja veidą giliau nei tik odą. O ir pati oda ne tik pasidarė šiek tiek plonesnė, bet kartu ir gyvesnė, paslankesnė.

Dar ką duoda tokia mentelė ir ką užfiksuoja nemažai jos naudotojų - tai perlišką švytėjimą, kurį įgauna veidas. Tas man aiškiai pasimatė ir be galo patinka.

Check back'as

Visada yra taip ir kitaip nebūna: žmogus yra subjektyvus, jo potyriai ir vertinimai taip pat. Gali atrodyti, kad viskas puikiai, bet nekenkia ir persitikrinti. Šiek tiek panaudojusi ultragarsinę mentelę paklausiau savo masažo specialistės, kuria labai pasitikiu, nuomonės. Ką dariau nesakiau, paklausiau, ar mato kokių nors pasikeitimų veido odoje? Na ir taip, ji pasakė, kad ji tapo paslankesnė ir elastingesnė.

Kodėl man atrodo, kad tokia mentelė yra visai pagrindžiamo būtinumo įrankis? Bėgant metams tarp rengiamos ir dengiamos kūno odos bei nuolat atviro veido, kuris dar ir pasmerktas atspindėti įvairias mimikas, atsiranda vis didesnis skirtumas. Veido oda sparčiau glemba, raukšlėjasi, atsiranda pigmentinių dėmių, jai prižiūrėti naudojamos vis stipresnės, efektyvesnės bei, galbūt, agresyvesnės priemonės ar metodai.

Ultragarsinę mentelę naudoti yra paprasta, smagu, odai ji akivaizdžiai turi teigiamą poveikį. Sakyčiau, mane labiau išgąsdino vienos paskaitos metu išgirstas vienos masažistės patarimas, kuris skambėjo maždaug taip: „nebijokit liesti, spausti, tempti odą - nieko nenutiks“. Net neabejoju, kad per drąsiai elgiantis tikrai nutiks ir tokiame kontekste ultragarsinė mentelė atrodo kur kas labiau nekaltas instrumentas veido odai prižiūrėti, nes reikėtų pasistengti su prisidirbti nuotykių.

Be to, mentelė labai tinka neturintiems laiko žmonėms - ji pareikalauja tik maždaug 20 sekundžių brangaus laiko, naudojant ją plokščiąja puse.

Kiniškas variantas

Mano turima bevardė kiniška ultragarsinė mentelė pasikrauna per USB jungtį. Kiek ji įsikrovusi pasakyti iš esmės neįmanoma, nes nuo pat pirmo įkrovimo jos rankenėlėje šviečia tik pusė LED'o. Kita vertus, energijos užtenka jau apie porą mėnesių, o ir nėra ji širdies veiklą palaikantis aparatas - nebūtų bėdos, jei imtų ir netikėtai visiškai išsikrautų.

Kol mentelė veiks ir atliks savo funkcijas, tol ją naudosiu. Kai nebeveiks, svarstysiu tokio tipo mentelės įsigijimą Vakarų šalių rinkoje - Europoje arba JAV.

Tai jau antras grožio aparatas, kurį šiemet išbandžiau ir kurį su malonumu naudoju. Pirmąjį išbandžiau ir aprašiau masažuoklį galvos odai.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. Sveiki! Įsigyjau ir aš tokį daiktą :d šiek tiek erzina garsas, bandžiau tik kelis kartus, kol kas :D Ar Jums staip pat dilkčioja valant odą arba įjungus ionų funkciją? Ar masažuojant prie veido spatulos plokščiąjądalį glaudžiat pilnai? Ar taip pat reikia glausti šiek tiek kampu? Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėt savo mintimis ir patirtimi us manimi :)

    AtsakytiPanaikinti