, ,

Nenuglaistytas „Nahla“ nerolio nektaras veidui

22:39



Natūralią kosmetiką gaminanti JAV gamintoja „Nahla“ tam tikra prasme yra unikali savo segmente. Sakant paprasčiau, jei tai būtų mitybos sistema, tai „Nahla“ puikiausiai atitiktų žalio (angl. raw) arba termiškai neapdoroto maisto kategoriją. Tai todėl, kad šios bendrovės gaminiai yra visiškai nenuglaistyti ir neiščiustyti. Iš kitos pusės, jų laukiniškumas turi kažką tokio, kas traukia grįžti prie „Nahla“ vėl ir vėl.

Odą tobulinantis natūropatinis „Nahla“ nerolio nektaras ant mano vonios lentynėlės atsidūrė būtent dėl pastarosios priežasties - pasiilgau. Pasiilgau tiesmuko, atpažįstamo kvapo ir į glotnutį panašios keistokos konsistencijos.

Kalbant į konsistenciją, ji panaši į tyrelę: tiesiog suplakta ir gerai sumaišytą viso ko gero masę. Pamačius ją be konteksto, be etiketės, be aprašymo nežinau, ar daugelis mūsų pasakytų, kam tas lašelis skirtas ir ką su juo daryti. Akivaizdu ir tai, kad ji neįsipaišo ir į klasikines odos priežiūros kategorijas, nes tai ne sviestas, ne kremas, ne losjonas ir ne gelis. „Nahla“ nektarą galima naudoti vieną patį, jei tik oda nėra labai sausa ir ne žiemos metas, arba įmaišyti ar ant viršaus sluoksniuoti įprastas veido priežiūros priemones.

Gamintoja šį nektarą vadina lengvu kaip pūkas, natūropatiniu eliksyru, kuris padidina odos elastingumą ir spindėjimą. Serumo sudėtyje yra net 21-as biokatyvus augalų ekstraktas.

Nektaras iš tiesų lengvas ir palieka vandens tipo potėpį. Kadangi jame yra ne pačių riebiausių argano, moliūgo sėklų bei avokado aliejų, nektaras neįtempia, netempia bei nesausina odos. Iš kitos pusės, gaivumo kompozicijai prideda ne tik asiūklio, saldymedžio, plantano, baltosios arbatos, baltojo gluosnio žievės, laukinės dilgėlės, daržinės žliūgės, agurklės, šitaki grybų, raudonosios arbatos, rodiolės, svilarožės, medetkos, jonažolės, rasakilos ekstraktai, bet ir alavijas. Nektaro gamybai panaudoti šlamučių, medetkų ir nerolio hidrolatai, fermentuotos ir distiliuotos vynuogių sultys, vitaminai C ir E, natūralios liposomos.

Net neabejoju, kad save reprezentuojančias sudedamąsias dalis čia atrastų ne vienas gamintojas, o „Nahla“ naudoja jų visą kokteilį. Tad kur čia gudrybė, ar ne? Sudedamosios dalys tikrai puikios, jų daug ir tai daugiau mažiau pateisina nektaro kainą. Visas įdomumas yra kvape, kuris nėra lengvas popsinis dvelksmas ant odos. Aš asmeniškai geriausiai užuodžiu šlamučius. Tikrai visai nei pirmąjį ant buteliuko etiketės užrašytą nerolį. O apie šlamučius, tikiu, kiekvieną kartą susidaro individuali nuomonė. Sudėtyje esančių rožių saldumas šios porelės arba, mano nuomone, dominuojančių šlamučių neatsveria.

Taigi, kvapas ir jo esminės dalys arba turi patikti, arba tokiam nepopsiniam nektarui pasiryžtama dėl poveikio. Pastarąjį eiliniam vartotojui labai sunku vertinti klinikinėmis kategorijomis, kaip ir ar pasikeičia kolageno sintezė, kiek pagerėja odos elastingumas ir panašiai. Bet bioaktyvių ekstraktų kokteilis mano odai labai patiko: ji reagavo ramybe, paskaistėjo ir per visą šaltąjį laikotarpį išliko atspari tokiems išoriniams faktoriams kaip šaltis lauke ir sausumas viduje.

Vis dėlto, tas stiprus, vasariškas kvapas teigiamai veikė bendrą savijautą ir gerino nuotaiką, kai aplinkui karaliavo pilkuma ir debesų aptrauktas dangus.

„Nahla“ nektarą jau išnaudojau. Iki paskutinio lašelio ir su malonumu. Sprendžiant pagal ligšiolinę praktiką, ko nors iš „Nahla“ vėl prisireiks po kelerių metų ir nenuglaistytai veido priemonei su malonumu „pasirašysiu“ vėl.


„Nahla neroli Petal Perfecting Nectar“ sudėtis: Herbal extracts of *horsetail, *plantain, *licorice, *white tea, *rose, *white willow bark, *wild nettle, *chickweed, *borage, *shiitake mushroom, *rooibos, *rhodiola, *marshmallow root, *calendula, st. john’s wort and *lady’s mantle, hydrosol distillate of *immortelle, *calendula and *neroli, *aloe, *fermented and distilled grape juice, *rose petal extract, pure oils of *argan, *pumpkin seed and *avocado, xanthan and *acacia gums, vitamins C and E, *natural liposomes, rosemary antioxidant extract, citric acid and proprietary blend of pure essential oils and flower essences
*Certified Organic & Vegan

„Nahla“ nektaras pirktas gamintojo puslapyje JAV, jo kaina - 80 JAV dolerių/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)