, , ,

Riugeno kreida dantų stiprinimui

12:30

Įžanga į Riugeno kreidą bus asmeniška. Pernai rudenį sugebėjau užsiregistruoti pas odontologą tiesiai į pačią pavasario karantino pradžią šiemet. Turėjo būti eilinė higiena, bet lyg tyčia iškrito kaklelio plomba ir kad patekčiau į stomatologo kėdę aš nemelavau, kad skauda (nes neskaudėjo). Pasibaigus karantinui pagaliau sulaukiau gydytojo jau su gerokai įsierzinusiu dantimi. Jis buvo užplombuotas, sutvarkytas, bet liko jautrus - net drungnas vanduo pereidavo per jį kaip botagas. Tad dabar apie tą kreidą, kuri netikėtai man padėjo.

Į Riugeno kreidą (vok. Rügener Kreide, angl. Rugen chalk) žvalgiausi seniai. Skaičiau, kad jis pažastims gerai, sumažina prakaitavimo problemą. Vėliau - odai kaukėms tinka. Pamačiusi aprašymuose, kad naudojamas dantims, ėmiau ir nusipirkau CMD gamybos paką.

Ši kreida yra smulkus baltos spalvos kalcio karbonatas, susiformavęs senovėje - iš kadais gyvenusių mikroorganizmų kalkių korpusų fragmentų. Laikoma, kad Vokietijoje išgaunamoje Riugeno kreidoje yra apie 97 proc. kalcio karbonato. Kosmetikos gamybos bendrovė CMD nurodo, kad kreida odai padeda atstatyti elektrolitų lygį, sustiprina jos natūralią apsauginę funkciją, suteikia jai gaivumo, matiškumo. Na, o kalcio karbonatas yra kaulų ir dantų sudedamoji dalis. Be to, kreidos pH yra šarminis ir ji yra natūrali rūgščių blokatorė.

Pažastims nebandžiau, o ant odos kaip kaukė kažkokio išskirtinio įspūdžio nepaliko. Bet. 

CMD nesako: ei, eikit ir valykit šita kreida dantis - ne. Bet turint omenyje, kad rūgštinė terpė silpnina dantų apsauginį sluoksnį, o mineralizacija reiškia danties stiprinimą kalciu, fosfatais ir net fluoridu, aš išbandžiau. Kreida yra labai minkšta, puikiai nuvalo dantų paviršių, šiek tiek balina juos. Ir man rimtai nustojo mausti tą dantį. Panašu, kad mineralizavosi.

Žodžiu, pabandyti verta :)

Pirkau „Ecco Verde“, Riugeno kreidos kaina 8,99 euro/500 g.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)