, , ,

„Kvapų namai“ jau turi įrangą eteriniams aliejams, odai analizuoti

14:32


Lietuvos natūralios kosmetikos ir aromaterapijos lyderiai „Kvapų namai“ į  tyrimų ir naujų produktų kūrimo laboratoriją investavo 475 tūkst. litų.

„Maži ūkiai ar kooperatyvai, kuriems ir teikiame prioritetą, negali patys atlikti tyrimų ir pateikti reikiamų kokybės dokumentų. Esame įsitikinę, kad aukščiausios kokybės augalinius ekstraktus sugeba pagaminti tik nedideli šeimyniniai ūkiai, mažieji augintojai, laukinių augalų rinkėjai ir perdirbėjai, tad pasirinkdami juos savo partneriais, atliekame ir socialinę misiją: remiame veiklą ir padedame išlaikyti šeimas, vietos bendruomenes, ypač neturtinguose kraštuose“, -  sakė „Kvapų namų“ bendraturtė, natūralios kosmetikos ekspertė Rūta Daunoravičienė.

„Kvapų namai“ ketvirtadienį pranešė, kad didžiąją įsigytos įrangos išlaidų dalį sudaro chromatografas su masių spektrometru (GCMS sistema), kuriuo tiriama eterinių aliejų ir kitų lakiųjų medžiagų cheminė sudėtis, aptinkami alergenai, pesticidai, kitos pavojingos medžiagos, jeigu tokių esama. 

Olfaktometras skirtas aromatams identifikuoti, o įsigytas odos analizatorius leis tirti kuriamų kosmetikos receptūrų efektyvumą.

„Kvapų namų“ investicijas parėmė Europos regioninės plėtros fondas.

„Natūralaus ID“ publikuotas „Kvapų namų“ produktų apžvalgas galite rasti čia!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)