, , , ,

Simondsijų perlai ir du prancūziški veido šveitikliai

09:39

Du veido šveitikliai, du Prancūzijos gamintojai - palyginkime. Kovą deklaravome ir savo žodžių neišsižadame, kad mums veido ir kūno odos šveitimui labiausiai patinka ilgalaikio naudojimo šilkinės „Ottoman“ pirštinės „Kese“, tačiau po ranka turint du šveitiklius, kuriuos pagamino „Born to Bio“ bei „Marilou Bio“ būtų gaila nepasinaudoti proga ir nepakalbėti apie juos. Tuo pačiu apie tai, kas yra simondsijų (jojoba) perlai?

„Born to Bio“: gelinis šveitiklis su simondsijų perlais

„Born to Bio“ pylingas

Bendrovė „Born to Bio“ vadovaujasi principu, nepykite už grubų vertimą, „Ekologija galvoje (smegenyse)- nauda kūnui“. Nebrangius ekologiškus produktus gaminanti įmonė siūlo permatomą, želės tipo šveitiklį su simondsijų perlais. Perlai - tie mėlyni taškeliai nuotraukoje.

Gamintojo teigimu, gelyje šveitimo funkciją atlieka bambuko pudra, o simondsijų perlai, kontaktuodami su oda, sukuria apsauginę plėvelę.


Ką daro simondsijų aliejus, daug spėlioti nereikia. Tačiau praktiniam simondsijų perlų ištyrimui paskyriau atkarpėlę atskiro laiko. Kad viskas matytųsi kaip ant delno, tai yra ant rankų. Išspaudžiau mažą kiekį šio šveitiklio ir muilavau, tryniau, spaudžiau tarp pirštų. Deja, simondsijų perlai atlieka vienintelę funkciją - šveitimo, nes viso bandymo metu niekaip nepasikeitė jų struktūra, jie netežo, netirpo, nesilydė ir nei teoriškai, nei praktiškai negalėjo sudaryti jokios apsauginės plėvelės.


Šis šveitiklis yra slidus, putojantis, gana aštrus dėl šveičiančiųjų dalelių, kurios yra stambesnės, tačiau gana retos.


Įprastas šveitiklis, tačiau simondsijų perlai, kuriuos teko netyčia sutikti ir vėliau kituose gaminiuose, yra per aštrūs jautriai veido odai.

Netikri perlai

Simondsijų perlai buvo sukurti siekiant natūralios (ir su laiku suyrančios) alternatyvos polietileno granulėms. 


Kalbant konkrečiau, tai mėlynu pigmentu nuspalvintas hidrogenizuotas, arba pakaitintas ir truputį chemiškai pakeistas simondsijų aliejus. Mums žinomi šaltiniai teigia, kad šie simondsijų perlai atlieka odos šveitimo, masažo, apykaitos skatinimo funkciją, todėl apsauginės plėvelės geriau nesitikėkite. 

Laikoma, kad simondsijų perlai nedirgina odos, tačiau vizualiai patrauklų efektą, tai yra mėlyną spalvą duoda jų nudažymas ultramarinu (CI 77007).

Ultramarinas yra retas natūralus akmuo (Lapis Lazuli), o dėl retumo ir brangumo jį natūralų naudoja vienetai kosmetikos kompanijų. 99 proc. tikimybė, kad ultramarinas, kuris makiažo priemonių  spalvai suteikia šaltumo, pagamintas laboratorijoje, išgautas iš vabzdžių - iš esmės yra sintetinis. 

Be to, dėl sukeliamų alerginių reakcijų (!) JAV draudžiama naudoti ultramariną lūpoms skirtuose gaminiuose. Todėl alergiški žmonės turėtų suklusti, jei ultramarinai yra minimi sudėtyje.


„Marilou Bio“ šveitiklis su verbenomis, sezamais ir sviestmedžiu

Marilou pylingas

Vos žalsvas, kreminės konsistencijos „Marilou Bio“ veido pylingas skirtas jautriai veido odai. Gamintojas remiasi keliais esminiais ingredientais - verbenų vandeniu, sezamų aliejumi ir sviestmedžio sviestu, taip pat vitaminu E.

Verbenų vanduo mažina raudonį, stimuliuoja, aliejus ir sviestas - maitina, apsaugo odą.


Šveičiančiosios šio pylingo dalelės yra labai mažos, smulkios, pati priemonė veikia švelniai, nežaloja odos. Sezamo aliejus ir sviestmedžio sviestas suteikia šveitikliui kreminę tekstūrą.


Abiejų šveitiklių kvapus sunku nusakyti, tačiau malonesnis yra „Marilou Bio“ kvapas.


Abu šie šveitikliai nebuvo kartoti, užteko karto susipažinimui ir pabandymui.




„Born to Bio“ veido šveitiklio sudėtis, INCI: Aqua, Hordeum Vulgare Extract*, Glycerin, Bambusa Arundinacea Powder, Caprylyl/Capryl Glucoside, Jojoba Esters, Xanthan Gum, Gluconolactone, Chondrus Crispus Extract, Aloe Barbadensis*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Glucose, Cirtric Acid, Sodium Hydroxide, Calcium Guconate, CI77289, CI77288 

*Ingredients from organic farming

„Marilou Bio“ veido šveitiklio sudėtis, INCI: Aqua (Water), Lippia Citriodora Water (Lippia Citriodora Leaf Water)*, Sesamum Indicum Seed Oil (Sesame Seed Oil)*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol Tocopherol, Silica, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, CI 77289 (Chromium Hydroxide Green)
*ingredients from organic farming

„Born to Bio“ veido šveitiklio kaina yra 5,10 euro/75 ml,

„Marilou Bio“ veido šveitiklio kaina yra 4,50 euro/75 ml.

Įsigyti galima Prancūzijos „Mondebio“ internetinėje parduotuvėje.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)