, , , ,

Žolės žalumo aliejus veidui ir kūnui

09:26

tamanu aliejus, ekologiškas aliejus

Jums prieš akis - tikrų tikriausias interesų konflikto objektas. Žaliasis puiklapių (lot. Calophyllum inophyllum ) arba tamanų, foraha aliejus. Vienai mūsų tinka idealiai, kitą siaubingai alergizuoja. Prašom, šalimais du vienas kitam priešingi atvejai ir pavyzdys, kaip nevienodai būna naudojant tą patį.

„Kvapų namai“ šį aliejų įvardina kaip ypatingai stipriai regeneruojantį odą, gydantį. Toks jis išliko atmintyje. Todėl pribrendus poreikiui gydyti  randus, pirmiausiai pagalvojau būtent apie puiklapius. 

Esu šį aliejų naudojusi seniau, bet neprisiminiau, kad būtų veikęs kaip nors išskirtinai. Kita vertus, ir specifinių pažeidimų tuomet neturėjau. 

Apsidrausdama netikimo, netoleravimo atvejui, pasirinkau Prancūzijos „Aroma-Zone“ siūlomą mini variantą 10 ml talpos buteliuke (kilmės šalis - Indija).

Anot „Aroma-Zone“, puiklapių aliejus:

  • Skatina pažeistų audinių regeneraciją (veikia net senus randus, strijas), tinka nudegus, 
  • Suteikia odai lankstumo ir elastingumo,
  • Antiinfekcinės savybės gydo odą nuo infekcijų, tinka egzemai, psoriazei malšinti,
  • Ramina kuperozinę, spuogų kamuojamą odą,
  • Turi priešuždegiminių savybių ir yra lengvas analgetikas, todėl mažina sąnarių, raumenų skausmą,
  • Tinka venų varikozei mažinti bei sunkių kojų pojūčio eliminavimui.
Daug nesiplečiant galiu pasakyti, kad randus šis aliejus gydo tikrai gerai - einant laikui jie bąla, nyksta ir tampa vis mažiau pastebimi. Užskaitau! Tačiau didžiausias netikėtumas buvo, kad šis aliejus tobulai atitiko veido odos poreikius.

Pirmuoju testu, ar aliejus tinka, gali būti kvapas. Puiklapių aliejaus kvapas yra maloniai žoliškas. Taip pat su riebumu ar sunkumu (nors jis laikomas gana riebiu) niekaip nesisieja jo gaivi žalia spalva.

Rankos automatiškai paskirstė lašelį šio aliejaus ant veido. Paaiškėjo, kad puiklapiai yra puikus sausojo aliejaus pavyzdys: akimirksniu susigėrė, odą padarė matinę, skaisčią ir švytinčią, sumažino raudonį ir nuramino.

Patinka viskas - kaip šis aliejus atrodo, kvepia, tepasi ir kokį efektą suteikia. Neįtikėtina, tačiau jo dėka kasdienis aliejaus naudojimas veido odai tapo dideliu malonumu tiek jį tepant vieną, tiek juo papildant losjoną arba kremą.

Puiklapių aliejaus galima įsigyti Prancūzijos „Aroma-Zone“ interneto parduotuvėje, kaina yra:
22,5 euro/250 ml, 9,9 euro/100 ml, 1,75 euro/10 ml.

„Kvapų namuose“: 97 litai/100 ml, 52 litai/50 ml, 35 litai/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)