, , ,

„Weleda“ druskinė dantų pasta

09:26

Weleda druskos dantų pasta

Nepasakytume, kad ši „Weleda“ dantų pasta su druska yra neišpasakyto skanumo, tačiau kas tiesa, tas ne melas: tai klasika. Jei nebandėte, nežinote ar kaip tik nepavyko su šia klasika susidraugauti, bandykite dar kartą.

Mūsų maža komanda skilusi į dvi dalis. Pirmoji jos dalis šią pastą naudoja ilgą laiką ir periodiškai, o antroji atrado iš naujo, užtat papasakos šviežius įspūdžius.


Sūrus ir kartu lengvai mėtinis šios „Weleda“ pastos skonis gali lengvai atgrasinti, ypač tuos žmones, kurie pripratę prie baltų, purių ir gerai putojančių pastų. Taip, ji dar ir neputoja!


Tačiau neverta apsigauti vien dėl jos netipiško skonio ir putojimo savybių, nes šios vokiškos dantų pastos sumanytojai, priešingai nei tuo metu augęs sodos populiarumas, nuėjo priešingu keliu ir su odontologais sukūrė pastą su druska. Kodėl? Nes druska natūraliai švarina ir balina dantis, be to, nėra abrazyvi.


„Weleda“ druskos pastos sudėtyje yra dezinfekuojančio miros ekstrakto ir švelnų sutraukiantį poveikį suteikiančios ratanijos - su ja gaminamas „Weleda“ burnos skalavimo skystis yra vienas populiariausių užsienio parduotuvėse.


Nuo savęs norisi išskirti dar kelis ingredientus.


Glicerinas - pagerina pastos slydimą, jau minėta pipirmėtė suteikia gaivumo, nors ir įdomiai kontrastuoja su sūriu pastos skoniu. Be to, viena sudedamųjų šios dantų pastos dalių yra minkštumo suteikiantis simondsijų aliejus.


Pamenate, rašėme apie dantų skalavimą ir balinimą kokoso aliejumi? Tai veiksminga, realu ir tikrai veikia. Teko skaityti, kad priešingai nei tradicinės dantų priežiūros priemonės, aliejai dėl savo lipnumo patenka į tas vietas ir jas „neutralizuoja“ nuo kenksmingų bakterijų bei apnašų, kur nepatenka tai, ką unisonu siūlo pramonė. Taip kad truputis aliejaus dantų pastą tik pagerina.


„Weleda“ pasta dantis nuvalo labai švariai. Praktiškai nuo pat patekimo į burną, dantys tampa labai slidūs ir švarūs. Susitaikius su netradicine pastos skonio kompozicija, tai puiki priemonė dantų priežiūrai.


„Weleda“ dantų pastos su druska sudėtis, INCI: Water (Aqua), Sodium Bicarbonate, Glycerin, Silica, Prunus Spinosa Fruit Juice, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Cyanopsis Tetragonoloba (Guar) Gum, Commiphora Myrrha Extract, Krameria Triandra Root Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Bark Extract, Esculin, Arum Maculatum Root Extract**, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Sodium Silicate, Flavour (Aroma)*, Limonene*, Linalool*, Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

* from natural essential oils
** in highly diluted form

„Weleda“ druskos pastos mini pakuotė pirkta „Holos“, kaina 5 litai/10 ml.


Dar trumpai dėl kainos. Įvertinat viską, kas yra šioje pastoje ir kokia ji yra, panašu, kad šių 10 mililitrų užteks daugybei kartų.

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)

  1. Anonimiškas2014-12-12 15:45

    Kazkada man si pasta laaabai patiko, bet po ilgesnio naudojimo labai sujautrejo dantys...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O Jūs nuolat ir tik ją naudojot?

      Mes pakalbėjom, kad dėl įvairių priežasčių ją protingiausia naudoti ne nuolatos, bet čia grynai dėl skonio :)

      Šiaip teko praktikuoti ir dantų valymą arba pervalymą vien druska ir jautrumo problemų nekilo.

      Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad dantų jautrumą ne visuomet lemia TIK naudojamos priemonės, kartais verta persiremontuoti burną nuo-iki iš naujo. Neklauskit, kiek kainavo, bet apie tai, kas yra jautrūs dantys - pamiršau.

      Panaikinti
    2. Anonimiškas2014-12-12 16:39

      Ne, as visada naudoju dvi dantu pastas vienu metu. Viena ryte, kita vakare.

      Panaikinti
    3. Vadinasi netiko :( Jei ne paslaptis, ką šiuo metu naudojate?

      Panaikinti
    4. Anonimiškas2014-12-12 17:34

      Elemex dueta. Ir i mane prasom tu ;)

      Panaikinti
  2. Ok :)

    negirdėta visai „Elemex“, bet įtariu, kad čia bus „Elmex“?

    dėl buvusio nuolatinio jautrumo iš dalies pasinaudojau odontologų pasiūlymais, tačiau rinkausi eko variantą su fluoridu - „Sante“ dantų pastą su vitaminu B12. Šita topų topas: mylima, nuolat perkama ir kartojama. Ir dantys pasidarydavo ramesni, ir saugo nuo apnašų. Tarp nuolatinių draugų taip pat yra mėlyna „Lavera“ pasta su propoliu, nors jų ir mėtinė taip pat gera.

    šiek tiek gaila, kad skalavimas kokosų aliejumi buvo pradėtas po generalinio susitvarkymo, todėl nepavyko savo kailiu išbandyti, kiek jis nuima dantų jautrumą :)

    AtsakytiPanaikinti