, , ,

Braškių aliejus, kvepiantis uogiene

11:42


Girdėjote, šią savaitę Vilniuje nušniokštė galinga banga? Ir tai nebuvo pastaruoju metu Lietuvą merkę lietūs. „Kvapų namai“ savo „Facebook“ puslapyje paskelbė, kad gavo per daug braškių sėklų aliejaus, jo galiojimas ribotas, todėl parduos su 30% nuolaida. Pirkėjų srautas per nepilnas porą dienų iššlavė šį aliejų ir iš lentynų, ir iš elektroninės parduotuvės.

Kodėl apie šį aliejų reikia parašyti ir jį pristatyti? Jis unikalus savo kokybe. Ir, dėmesio, ant odos pakvimpa braškių uogiene! Tikriausiai nesuklysiu spėdama, kad įtiktų net ir tiems, kas su aliejais nedraugauja.

Bet apie viską iš eilės, o pirmiausia - motyvacija. Įdedu santrauką iš „Kvapų namų“ puslapio, išsamiau galima pasiskaityti jų svetainėje:

„Braškių aliejus ypatingas tuo, kad jame vyrauja polinesočiosios riebalų rūgštys: linolo omega-6 (apie 50%) ir alfa-linoleno omega – 3 C18:3 (apie 33%), kurios dar vadinamos nepakeičiamomis riebalų rūgštimis, arba vitaminu F. Trūkstant linolo ir/ar alfa-linoleno rūgšties sutrinka odos barjerinė funkcija - oda greičiau praranda drėgmę, sausėja, pleiskanoja, glemba, ir ilgainiui gali išsivystyti dermatitas.

Trūkumo reiškiniams odoje sumažinti, aliejų netgi geriau naudoti išoriškai, negu su maistu, nes gautos su maistu nepakeičiamos rūgštys kepenyse oksiduojamos (iki 60% alfa-linoleninės ir 20% linolo rūgšties), ir odą pasiekia tik nedidelė jų dalis.“

Jus įtikina? Mane taip.

„Kvapų namų“ braškių sėklų aliejaus pliusai:


  • Šalto spaudimo, nerafinuotas,
  • Sodrios, gaivios, žalios spalvos,
  • Švelniai saldaus kvapo, kuris ant odos pakvimpa kaip braškių uogienė ar džemas,
  • Labai lengvas, momentiškai įsigeria,
  • Suteikia odai lygumo ir matiškumo. 
Ką įrašyti prie minusų nelabai žinau. Kad trumpai galioja irgi pliusas, nes reiškia, kad šviežias ir neprikonservuotas tuo, kas užmuša viską.

Žalią spalvą prie pliusų priskyriau, nes man ji asocijuojasi su kokybe, panašiai kaip geras alyvuogių aliejus.


Atskirai verta paminėti „Kvapų namų“ braškių aliejaus kvapą, kuris ir buteliuke visai nieko, o ant odos išsiskleidžia nuostabiai. Neįkyrus, švelnus ir lengvas braškių džemas. Natūrali terapija, kai norisi ko nors saldaus ir raminančio. Svarbiausia, kad kvapas yra visiškai natūralus ir nesintetinis. Pasirodo, įmanoma ir tai. Be to, tikrai nesijausite ir neatrodysite kaip ką tik pabėgę iš konditerijos cecho.

Atėjusi įsigyti braškių sėklų aliejaus (praėjus dienai po nuolaidos paskelbimo) pamačiau, kad man tame „Kvapų namų“ salone atiteks paskutinis jo buteliukas. Pasirodo, ir be akcijų jį išperka greitai, ką jau kalbėti apie nuolaidas. Dabar žinau, kodėl ir Jūs taip pat žinote.

„Kvapų namų“ braškių sėklų aliejaus sudėtis, INCI: Fragaria ananassa seed oil, Rosmarinus officinalis leaf extract.

Rozmarinų lapų ekstraktas, kurio galite rasti ir kai kuriuose „Kvapų namų“ CO2 ekstraktuose, atlieka natūralaus konservanto vaidmenį, kad braškių aliejus būtų stabilesnis ir lėčiau oksiduotųsi.

„Kvapų namų“ braškių sėklų aliejaus kaina 8 eurai/30 ml, 12 eurų/50 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)