, ,

Tobulas itališkas skonis, gimstantis Užupyje

07:13


Norėtumėte nukeliauti prie Viduržemio jūros vos už keletą eurų? Ir pasimėgauti, tarkime, itališko tipo maistu? Net nebūtina niekur skristi! Užteks Užupyje, visai šalia Markučių gaminamos itališko tipo užtepėlės su su saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, bazilikais bei kietuoju sūriu.

Tiesiog nuostabu, kaip pasikeitė, išaugo ir iš esmės atnaujino savo asortimentą Vilniaus fabrikas „Gerovė“, kurio sukurta užtepėlė papuoštų bet kurį stalą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. 

Minimali, neperkrauta sudėtis, puikūs ingredientai. Ir, drįsčiau sakyti, gavosi pats skaniausias šio fabriko gaminamas produktas. Jį padėjus itališko boutique'o lentynoje, kainą būtų galima pakelti bent kelis kartus ir vistiek pirktų.

Saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių ir bazilikų užtepėlės su kietuoju sūriu (taip ir vadinasi) sudėtis: saulėje džiovinti pomidorai (40%), kietasis sūris (15%), juodosios alyvuogės (15%), augalinis aliejus, česnakai, bazilikai (0,8%), valgomoji druska, juodieji pipirai, cukrus. 

Ant stiklainio užklijuota su niekuo nesupainiojama paprasčiausia geltona etiketė, kurios jau ilgą laiką gamintojas nekeitė į tipinio savo dizaino etiketes. Užtat atrodo, kaip kad būtų rankų darbo produktas.

 Nuoširdžiai rekomenduoju paragauti.

O dabar - tikras pipiras. Būtent šios „Gerovės“ užtepėlės neteko matyti jokiame prekybos tinkle, kurie ima paprastesnius fabriko variantus su pievagrybiais ir panašius. Visas asortimentas yra tik firminėje „Gerovės“ parduotuvėje, kuri veikia fabriko patalpose ir, kaip galite dabar spėti, jos darbo laikas yra tada, kada ir visų mūsų. Tiesa, ėmė dirbti šiek tiek ilgiau - iki 18 valandos.

Jei vistik nutartumėte nusigauti iki „Gerovės“ firminės parduotuvės, tuomet žinokite, kad ten yra netgi užtepėlės su baravykais, artišokais, ančiuviais bei saldūs džemai, pagardai iš figų, apelsinų, kriaušių, ananasų - spanguolių.

Ką čia slėpti, pastaroji pastraipa ir nuteikia taikytis tiek prie „Gerovės“ darbo laiko, tiek prie dislokacijos, nes kitaip kol kas, deja, nėra.

Saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių ir bazilikų užtepėlės su kietuoju sūriu kaina 3,19 euro/190 gramų.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)