, , , ,

Makiažas prancūziškai: BB kremas, paakių maskuoklis ir tušas

07:42


Prancūzėms būdingas žavesys ir stiliaus pojūtis gundo išbandyti kosmetiką, kurią gamintojai siūlo būtent savo kraštietėms. Apie „Couleur Caramel“ kompaniją, kuri periodiškai pristato naujas makiažo kolekcijas, rašiau mažiausiai kelis kartus. „So'Bio étic“ tik paminėjau tarp naujovių, nes patraukė neįprasta riesta blakstienų tušo šepetėlio forma. Tuo tarpu iš „Phyt's“ turiu tik šį maskuoklį.

Šiandien aptariu „Couleur Caramel“ BB kremą (grožio balzamas, arba angl. beauty balm, BB) su hialuronu, „So'Bio étic“ kūrinį - tušą su lenktu šepetėliu ir „Phyt's“ skystą paakių maskuoklį.




„Couleur Caramel“ BB: šeši pažadai ir neatremiamas pliusas

Prancūzijos ekologiškos dekoratyvinės kosmetikos gamintoja „Couleur Caramel“ mano simpatijas pelnė nuolatinėmis inovacijomis. Tai sugalvoja ir pagamina ekologiškus meteoritus, tai lūpų laką, tai dar ką.

Vistik negausiai pas mane jos gaminių, nes atrodo, kad „Couleur Caramel“ asortimente forma laimi prieš turinį. Kitaip tariant, man nepatinka kai kurių dalykų sudėtys. Ir nesvarbu, kad vizualiai prikausto įpakavimas ar produktas atrodo įdomus, tačiau jei sudėtis kelia klausimų, jo neperku.

„Couleur Caramel“ BB kremą ėmiau geram odos drėkinimui ir atspalviui suteikti. Sudėtis tiko.

Įskaičiavau, kad šį BB naudosiu ir žiemą. Man panašūs dalykai reikalingi, kad odai suteiktų sveiką atspalvį. Ir ne pirmi metai, kai tokiu metu tepu riebesnį kremą ar didesnį kiekį aliejaus. Nelaikau, kad krempudra, BB yra tinkama ar pakankama apsauga nuo žvarbos - tai ne jos funkcija ir ne ji turi dirbti apsaugininke. Be to, žiemą maitinama oda labai pristinga drėgmės, išsausėja, tad kodėl nepridėjus jos papildomai ir protingu laiku?

Su rožių vandeniu ir hialuronu pagamintas BB atlieka šešias funkcijas: regeneruoja, drėkina, apsaugo, skaistina, išlygina odą ir suvienodina jos toną. „Couleur Caramel“ BB gaminamas trijų atspalvių ir, gamintojo nuomone, tai padengia visų odos atspalvių poreikius.

Pasirinkau atspalvį „Beige doré“, tarpinį variantą tap šviesiausio „Beige clair“ ir tamsiausio „Beige halé“. Arčiausiai odos atspalvio man būtų „Beige clair“, bet vistiek BB kremą skiedžiu riebiu kremu, aliejumi ar alavijo geliu, todėl kažkiek spalvos turi likti.


Oncovia.com nuotrauka




Į BB sudėtį įeina iš viso penki aliejai: lengvas sezamų, skaistinantis abrikosų, Maroko auksu vadinamas argano aliejus, taip pat saulėgrąžų aliejus ir sviestmedis. Nepaisant to, „Couleur Caramel“ BB kremas nėra riebus.

BB konsistencija labai maloni, tarsi švelnaus minkšto kremo. Panašiai kaip REN BB, jis palieka užektinai laiko paskirstyti jį ant odos, nedžiūsta ant rankų. Spalva subtili, puikiai prisitaiko prie odos. Maskavimas minimalus, kaip ir būdinga BB kremams.

Kuo mane papirko šis „Couleur Caramel“ BB kremas, tai tuo, kad realiai labai suminkština odą. Jam dėl to rašau didžiausią pliusą. Su juo rezultatas ne tik matomas vizualiai, bet ir jaučiamas realiai. Šįsyk turinys ideliai sutampa su forma. Oda jaučiasi padrėkinta, atsigavusi, atrodo gaivi ir kartu yra be galo minkšta, prisotinta drėgmės.

Sudėtyje yra smulkiau nedetalizuotas kvapas. Neįsivaizduoju, kas tai, nes BB kremas jokio išreikšto ar bent konkrečiau apibrėžiamo kvapo neturi.

Labai patiko, užskaitau, rekomenduoju. Pati mielai kartočiau irgi.



„Couleur Caramel“ BB kremo ingredientai, INCI: Aqua (water), Rosa damascena flower water, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Octyldodecyl Myristate, Sesamum indicum (Sesame) seed oil, Polyglyceryl-6 Distearate, Glyceryl Stearate Citrate, Triglycerides C10-18, Argania spinosa seed oil, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Butyrospermum parkii (Shea butter) Butter, Cetyl alcohol, Olive Oil Decyl Esters, Squalene, Sodium Hyaluronate, Salicornia Herbacea Extract, Xanthan gum, Tocopherol, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Parfum (Fragrance), Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium citrate, Lactic acid, Sodium hydroxide.

„Couleur Caramel“ BB kremas pirktas „Mondebio“, kainuoja 26,90 euro/30 ml.

„So'Bio étic“ tušas riestu šepetėliu



Įdomus sprendimas dėl šepetėlio formos, nemaža paties tušo talpa ir gera kaina. Nežinau kas, gal iškart visi trys veiksniai lemia, kad Prancūzijos internetinėse parduotuvėse šis tušas tiesiog iššluojamas ir atsargos papildomos iš naujo. Kadangi laikas eina, o tendencija nesikeičia, pradedu įtarti, kad „So'Bio étic“ tušas įdomus ne tik kaip naujiena, bet tikrai patinka pirkėjoms.

Palyginti su populiariausiais sintetiniais tušais, lenkta šepetėlio forma dalį Jūsų gali priversti prunkštelėti, nes jau prigalvota visko tiek, kad... Nepaisant to, eko rinkos realybė yra tokia, kad devynis kartus pamatuojama ir dešimtą pjaunama. Be tyrimų, bandymų ir svarstymų taip paprastai pardavime neatsiranda tušai, kurie net ir neatsparūs vandeniui, gal ne tokie juodi, ribotų atsparumo galimybių.


Prancūzijos parduotuvės „Mondebio“ puslapyje yra vos du atsiliepimai apie tušą, bet patys geriausi: padaro blakstienas tarsi dirbtines, išryškina, nesigumuluoja.

Pirmiausiai apie šepetėlį. Reikia pripažinti, kad gamintojo sprendimas dėl šepetėlio yra labai įdomus.

Jo lenktumas neatitinka fiziologinės voko formos: šepetėlis yra riestesnis ir maždaug trečdaliu trumpesnis. Dirbtinių blakstienų efektas išgaunamas, kai kraštinės šepetėlio vietos per blakstienas braukia stipriau, nei vidurinė dalis.

Šepetėlis ne pe tankus, ne per„skystas“. Jį lengva valdyti, neterlioja vokų. Skonio reikalas, man vistik labiau patinka tiesūs šepetėliai, esu labiau prie tokių įpratusi ir paprasčiau pasidažau.

„So'Bio étic“ tušas blakstienoms suteikia juodą spalvą, bet kad ji būtų kažkaip išskirtinai juoda - taip nėra. Tačiau faktas, kad blakstienos padažytos ir tai matosi - akivaizdus.

Dėl gumuliavimosi. Tušas padažo gražiai, jei ir pasitaiko koks vienas-kitas gumuliukas, juos nurenka šepetėlis dar dažymosi metu. Aš dalį masės nubraukiu į buteliuko kraštus, kad nebūtų per daug. Kažkokių ypatingų išbandymų nerengiau, tačiau per dieną keli trupinukai tušo nubyra į paakius. Užskaitau, kad akių nedirgina.


Nusiplauna lengvai, be didesnių pastangų.

Kainos, kokybės ir efekto santykis neblogas, nenurašau, tačiau taip pasiilgau klasikos - „Dr.Hauschka“ tušo.... :)



„So'Bio étic“ tušo sudėtis, INCIAqua (water), Cera alba (beewax), Citrus Aurantium Dulcis (orange) fruit water, Rhus Verniciflua Peel (wax) cera, Glyceryl behenate, Glycerin, Alcohol, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax), Sucrose Stearate, Acacia Seyal gum, C12-C16 Alcohols, Cera Carnauba (Copernicia Cerifera (Carnauba) wax), Hydrogenated Castor Oil Dimer Dilinoleate, Palmitic acid, Hydrogenated Lecithin, Ricinus Communis (Castor) seed oil, Glyceryl Caprylate, Argania Spinosa (Kernel) oil, Calcium aluminum Borosilicate, Sodium Dehydroacetate, Phospholipids, Xanthan Gum, Helianthus Annuus (sunflower) seed oil, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Sodium phytate, , Dehydroacetic acid, Citric acid, Tilia Tomentosa bud extract, Sodium Benzoate, Potassium sorbate. May contain : CI 77499 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), CI 77491 (iron oxides), CI 77007 (ultramarines), CI 77891 (titanium dioxide), CI 77742 (manganese violet), CI 77510 (ferric ferrocyanides), Mica, Silica. 

Taip pat pirktas „Mondebio“, kainavo 11,95 euro/10 ml.

„Phyt's“ paakių maskuoklis su palmarozų eteriniu aliejumi




Niekuomet nenaudojau paakių maskuoklių, tačiau vaizdas veidrodyje šaukte šaukia, kad paakiai truputį pavargę, truputį pajuodę, o bendras vaizdas sudėjus tuos kelis „trupučius“ gaunasi nedžiuginantis.

Rinkdamasi maskuoklį ieškojau draugiškos sudėties ir gerų atsiliepimų. Iliuzijų, kad jis stebuklingai pakeis vaizdą, neturėjau.

Nors „Phyt's“ paakių maskuoklio sudėtyje yra mane alergizuojančio palmarozų eterinio aliejaus, jis mane patraukė labiausiai. Pasitvirtino nuojauta, kad jautriai paakių odai skirtame gaminyje eterinio aliejaus bus nedaug, alergijos nesukėlė.

„Phyt's“ paakių maskuoklio savybės:

  • Maskuoklio spalva - superinė. Šviesi, turinti mielą, su oda sulimpantį dramblio kaulo atspalvį,
  • Dengiasi gerai, gana greitai džiūsta į pusiau matinį, pudrinį rezultatą ir tai pliusas, nes ar norėtųsi dar gaišti laiką paakių nudžiovinimui,
  • Paakių odą pašviesina ir paskaistina, tačiau paburkimo nenuima, pagalvėlės po akimis vistiek matosi.
Bendrai likau „Phyt's“ maskuokliu patenkinta. Palmarozų eterinis aliejus sudėtyje yra ne veltui, nes jis mažina uždegimus, skatina odos renereciją ir tonizuoja neišsimiegojus, nuvargus. Kaip tik rytinei makiažo procedūrai arba atsigaivinimui vakare.

Eukaliptų hidrolatas mažina paburkimą, tonizuoja. Kaštonų tinktūra yra venų ir kapiliarų tonikas, nes turi daug vitamino P, flavanoidų, gerina mikrocirkuliaciją. Argano aliejus gaivina ir ramina, vitaminas E veikia kaip antioksidantas, Ylang ylang ramina, padeda kovoti su uždegimais.

Skaičiau atsiliepimus, kad „Phyt's“ maskuoklio kiekis labai mažas, o kaina didelė. Bet vienam paakių uždažymui užtenka mikroskopinio lašelio maskuoklio. Tokiu tempu naudosis skalsiai, ekonomiškai ir ilgai.

Patiko, kartočiau ir kartu - rekomenduoju.




„Phyt's“ paakių maskuolio sudėtis, INCI: Eucalyptus Globulus Leaf Water, Aqua (water), Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Dicaprylyl Carbonate, Glycerine (Vegetal), Polyglyceryl-3 Palyricinoleote, Titanium Dioxide, Cera Alba (Beeswax“, Bambusa Arundinacea (Bamboo) stem exract, Polyglyceryl-3 Dissostearate, Hydrogenated Castor Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Aesculus Hippocastanum (Horse Chesnut) Seed Extract, Tocopherol (Vegetal Vitamine E), Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, Cymbopognon Martini (Palmarosa) Oil, Lavandula Latifolia (Lavender) Herb OPil, CI 77492, CI 77491, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Eugenol, Fornesol, Citral, Eugenol, Famesol/fornesol, Géraniol, Limonène, Linalol.


Pirktas „Mondebio“ už 13,70 euro/6 gr.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Sveiki, labai sudomino maskuoklis, tikiuosi, nesausina odos? Ar jis veikia kažkiek ir kaip kremas? Ar ant kremo tepate, ar maišote su paakių kremu? Ar nebandėte tam tikslui Alima Pure maskuoklio? Ar šis maskuoklis labiau už Alima pure patiko? Ir kažkaip baido Mondebio siuntimo į Lietuvą kainos:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odos nesausina, bet ir neveikia kaip kremas, reikia savo kremo. Tarp "Alima Pure" ir "Phyt's" yra esminis skirtumas: pirmi yra milteliai, antras maskuoklis - su aliejais, vašku ir kur kas labiau tinkamas žiemos sezonui. Milteliai man žiemą ir veidą truputį sausina, o čia plona ir jautri paakių oda. Tiesiog nenorėjau miltelinio varianto šiuo metu. Naudoju įprastai paruošusi veidą, ant viršaus.

      Baisesnių siuntimo kainų kaip "Violey" matyt nėra :)) Aš iš "Mondebio" perku tik kai prisikaupia reikalų, kartu su draugėmis. Kooperacijų siūlau dairytis naturkosmetika.blogas.lt, yra toks nežymus skyrelus Užsakymai. Dar supermamose, prie parduotuvių yra tema a la Perkame be tarpininkų, ten galima parašyti ir neliks siuntimo mokesčio.

      Panaikinti