, , ,

G.Paltrow natūralaus makiažo linija su „Juice Beauty“

12:15

„Juice Beauty“ nuotrauka
Tinklaraščio formatas man patinka tuo, kad apie ką nori, apie tą rašai. Žinoma, visko aprėpti neįmanoma, bet kas gerąja prasme užkliūna, visuomet stengiuosi paminėti atskirai. Be atskirų paaiškinimų matosi, kaip laukiu „H&M“ ekologiškos kosmetikos linijos, o šiandien esu įkvėpta pamačiusi, kokią natūralią dekoratyvinę kosmetikos liniją JAV „Juice Beauty“ sukūrė su garsia aktore, sveikos gyvensenos šalininke Gwyneth Paltrow.

Iš pradžių pamaniau – dar viena žvaigždė, dar viena linija, bet kai pamačiau blakstienų tušo sudėtį, supratau, kad ji viena įdomiausių, kokias teko matyti. Linija vadinasi „PHYTO-PIGMENTS™ Makeup“. Juokaujama, kad garsi aktorė pati nemaišė ingredientų (tą darė profesionalai), tačiau vadovavo procesui, dalinosi idėjomis ir galutinis pasirinkimas priklausė jai.

Skaičiau interviu, kad G.Paltrow pasinerti į makiažo kūrimo procesą paskatino tai, kad jai dėl profesijos tenka daug dažytis, o sulaukus 40 metų makiažas tapo dažnesniu palydovu ir kasdieniniame gyvenime, todėl norėjo kuo mažiau toksiškų priemonių.

Pradėkime nuo, mano manymu, įspūdingiausio „Juice Beauty“ ir aktorės kūrinio tušo.

„PHYTO-PIGMENTS Ultra-Natural Mascara“


„Juice Beauty“ nuotrauka
Šio tušo šepetėlis yra dvipusis. Trumpieji šereliai skirti preciziškam padengimui, o ilgieji - padengti blakstienas per visą jų ilgį. Tušas blakstienas tankina, nedžiovina, nesigumuluoja. Pagamintas be parabenų, naftos, propylene ar butylene glikolių, SLS, pesticidų, ftalatų, sintetinių dažiklių, sintetinių kvapų, nebandyta su gyvūnais, o 60% ingredientų yra ekologiški.

Daugiausia tušo sudėtyje - drėkinančių alavijo sulčių, sudėtį puošia vitaminas E, hialurono rūgštis. Spalva išgauta panaudojus argano miltelius, rožių miltelius ir violetinių morkų pigmentą. Nemanau, kad kas  nors reikštų pretenzijas, jei šis tušas būtų pavadintas tušu-serumu.

„PHYTO-PIGMENTS Ultra-Natural Mascara“ sudėtis, INCIAloe barbadensis (organic aloe juice)*, organic glycerin*, acacia senegal gum extract, organic tapioca starch*, glyceryl stearate SE (plant derived), jojoba esters (plant derived), microcrystalline cellulose (plant derived), stearic acid (plant derived), potassium cetyl phosphate, gluconolactone (plant derived), copernicia cerifera (organic carnauba wax)*, euphorbia cerifera (organic candelilla wax)*, tocopherol (Vitamin E), cellulose gum(plant derived), sodium benzoate, calcium gluconate, sodium hyaluronate, maltodextrin (plant derived), methyl dihydroabietate (plant derived), argania spinosa (argan shell powder), rosa gallica (rose flower powder), daucus carota (purple carrot extract), iron oxide (CI 77499).
* = Certified organic ingredient


Tušą galima įsigyti gamintojo puslapyje, kainuoja 22 dolerius/8,5 gramo.


Kreminiai pieštuko formos akių šešėliai „PHYTO-PIGMENTS Cream Shadow Stick“

„Juice Beauty“ nuotrauka
Kreminių šešėlių sudėties gamintojas kol kas neskelbia, o ir pačių pieštukų dar tik nuotraukos įdėtos. Man patiko idėja ir netiesmukos spalvos.

Pasak gamintojo, tokie šešėliai veikia prieš senėjimą, sumažina smulkių raukšlelių pastebimumą. Jie pagaminti su augaliniu glicerinu, saulėgrąžų vašku ir fosfolipidais, kad būtų užtikrintas kuo didesnis odos drėkinimas.


Lūpų pieštukai

„Juice Beauty“ nuotrauka
„PHYTO-PIGMENTS Luminous Lip Crayon“ pieštukai skirti lūpų kontūrui, visoms lūpoms padengti arba derinti su lūpdažiu. Pagaminti su sviestmedžiu, simondsijų, moringų aliejumi, kamieninėmis obuolių, vynuogių ir citrinos žievelės ląstelėmis, rožių milteliais, kininės melijos, gulsčiosios grąžulės pigmentais. Arba pirmoje, arba antroje sudėties vietoje yra ricinų aliejus.

Minkština ir kondicionuoja lūpas, saugo nuo laisvųjų radikalų pažeidimų.

Priklausomai nuo spalvos, sudėtys skiriasi, jas galima pamatyti čia.

Lūpų pieštukai kainuoja po 22 dolerius/3,1 gramo.

Satininiai lūpų dažai

„Juice Beauty“ nuotrauka
Kreminiai lūpų dažai, kurių gamyboje panaudotas augalinio glicerino, simondsijų ir fosfolipidų derinys jaunina lūpas, mažina smulkias raukšleles, minkština, nesubėga. Lūpdažiai suteikia pusiau blizgantį efektą.

Vėlgi, skirtingų spalvų sudėtys skiriasi, jas gamintojas nurodo savo puslapyje.

„PHYTO-PIGMENTS Satin Lip Cream“ lūpdažiai pagaminti su sviestmedžiu, kamieninėm is augalų ląstelėmis, rožių milteliais, augaliniais pigmentais.


Lūpdažiai kainuoja po 24 dolerius/3,1 gramo.

Švytėjimo suteikiantis pagrindas

„Juice Beauty“ nuotrauka
„PHYTO-PIGMENTS Illuminating Primer“ turėtų patikti toms, kurios neįsivaizduoja gero vizualinio efekto be silikonų. Kūrėjai pasistengė rasti jiems augalinę alternatyvą ir iš kokosų išgavo alkanus (coconut alkanes), o odai drėkinti pasitelkė augalinį hialuroną.

Tinka visiems odos tipams kaip makiažo pagrindas, drėkina odą ir reguliuoja sebumo išsiskyrimą (jau minėti kokoso alkanai ir augalinis glicerinas), mažina raukšlelių pastebimumą, užtikrina antioksidantų, vitaminų C ir E apsaugą. Pagamintas su vynuogių kauliukų, saulėgrąžų aliejais, alyvų, hamamelių ekstraktais. Man užkliuvo bismutas sudėties pradžioje: nors šios medžiagos kilmė yra natūrali, tačiau ji apdorojama sintetinėmis priemonėmis. Pasirinkimo reikalas, aš bismuto vengiu.

„PHYTO-PIGMENTS Illuminating Primer“ sudėtis, INCI: Aloe barbadensis (organic aloe juice)*, coconut alkanes, silica, organic glycerin*, potassium cetyl phosphate, bismuth chloride oxide, ethylhexyl hydroxystearate, hydrogenated palm glycerides (plant derived), vitis vinifera (organic grape seed oil)*, helianthus annuus (sunflower seed oil), syringa vulgaris (lilac extract), beta-glucan, hamamelis virginiana (witch hazel extract), leuconostoc/radish root ferment filtrate, tocopherol (Vitamin E), ascorbyl palmitate (Vitamin C), malus domestica fruit cell culture extract, vitis vinifera (grape fruit cell extract), coco-caprylate/caprate (plant derived), lysolecithin(plant derived), sclerotium gum (plant derived), xanthan gum (plant derived), pullulan (plant derived), hydroxypropyl methylcellulose (plant derived), caprylhydroxamic acid (plant derived), caprylyl glycol, cetyl alcohol, maltodextrin (plant derived), hyaluronic acid, isomalt, sodium chloride, citric acid, biosaccharide gum-1.
* = Certified organic ingredient


Žinoma, tai anaiptol ne viskas, kas yra „PHYTO-PIGMENTS“ linijoje: liko makiažo pagrindas-serumas, akių pieštukai, lūpų blizgiai, skaistalai, maskuokliai. Viską galima apžiūrėti štai čia. Smagu ir tai, kad G.Paltrow makiažo priemonių kainos kainuoja ne po kelis šimtus dolerių ir yra įkandamos.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Ar pati ketinate ką nors įsigyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, svarstau dabar. Aišku, aš žinojau, kad teks investuoti į mylimiausios kosmetikos atsargas, nes JAV išpardavimai, bet kad papildomai iššoks "Juice Beauty"- niekaip nelaukiau... :)

      Panaikinti