, , ,

„Žiedės“ kremas ypač jautriai odai

07:37


Lietuvoje populiarėjant natūraliai kosmetikai, rimčiau į dalį šios rinkos su „Žiedės“ prekės ženklu ėmė pretenduoti „Gintarinė“ vaistinė. Nors, kaip žinoma, savam kieme pranašu nebūsi, tačiau šio vaistinių tinklo gamybos ceche Vilniuje Santariškėse gimsta dėmesio verta „Žiedės“ linija. Mano šeimos mėgiamiausias kremas, skirtas ypač jautriai odai – taip ir vadinasi.

Švelni ir puoselėjanti odos priežiūros priemonė.


Pamenate, vardindama 2015 metų populiariausias priemones Prancūzijoje, paminėjau „Karethic“ kremą, kuris suteikia iš pažiūros nesuderinamus efektus: drėkina ir padaro odą matine? Lygiai tą patį galima išgauti pasitepus jautriai odai skirtu „Žiedės“ kremu.

Nuostabu ir neįtikėtina, kaip šis kremas užpildo odą – dabar, žiemą, nepalikdamas nė mažiausio tempimo jausmo. Kartu oda po minutės tampa matinė. Jeigu liks, šis kremas bus išbandytas ir vasarą, tačiau dabar man atrodo, kad tiks ir tada, nes visiškai neriebina odos.

Pagaminta vaistinėje

Tai vienas iš rinkodaros triukų, kuriais sunkiai patikėčiau nepasiaiškinusi giliau. Vaistinėse gaminama iš pačių įvairiausių sudedamųjų dalių, kurių dalis gali būti trokštamos, dalis – nepageidaujamos. Lygiai taip apie gaminio kokybę nieko nesako tai, kad jis parduodamas vaistinėje. Nebent tik, kad tai nėra pašiūrėje supilstytas kinietiškas šampūnas, kainuojantis 1 dolerį.

Kiekvienas „Žiedės“ indelis pažymėtas lipduku „Pagaminta vaistinėje“. Man tai reiškia viena: turimą gamybos infrastruktūra panaudota ir natūraliai kosmetikai gaminti ir tai daroma įteisintose, švariose patalpose.

Anksčiau domėjausi, kaip „Žiedės“ gamybai atsirenkami ingredientai, kur perkami aliejai, gėlių vandenys ir kiti dalykai. „Gintarinės“ vaistinės atstovai paaiškino, kad dauguma žaliavų importuojamos, gamintojai patys renkasi tiekėjus, vyksta į užsienį, žiūri situaciją vietoje. Užskaitau.

Jautrios odos ramintojai

Kremo sudėtis įdomiausia. Apskritai pažiūrėjus į kremų, skirtų, jautriai, dirgliai odai, sudėtį, belieka spėlioti, kodėl ji būtent tokia.

„Žiedės“ kremas gamintas naudojant medetkų ištrauką, makadamijos riešutų aliejų, kviečių vašką. Irgi suskaičiuojate tris? O gal daugiau? Potencialiai alergizuoti galintis augalas, alerginę reakciją gebantys išprovokuoti riešutai ir glitimas, dėl jautrumo kuriam kai kurie kosmetikos gamintojai net deda specialias žymas „Gluten free“, arba GF.


Nenoriu ir neturiu už ką kritikuoti „Žiedės“, tiesiog pasitaikė proga praktiškai įsitikinti, kad neegzistuoja kremas, visapusiškai tinkamas alergikui. Man kliūna makadamijos, kitą dusina nuo medetkų, trečias netoleruoja glitimo nei pyragėlyje, nei kreme. Tiksliau, galima tokį kremą atsitaikyti, tačiau reikia gerai pažinti tiek savo netolerancijas, tiek tai, kas jas sukelia. Tarkime, jei esate alergiški morkoms, gali jautrinti ir avokadai. O alergija persikams negarantuos, kad gerai toleruosite bananus.


Negarantuoju, kad kiekvienas individualiai dar ko nors nerasite kremo sudėtyje. Nepaisant mano padidinto dėmesio įvairiems riešutams, jokių negerų reakcijų dėl šio kremo nepastebėjau ir naudoju tiek veidui, tiek kaklui, tiek rankų maitinimui.

Kas slepiasi „Žiedės“ indelyje?




Su sąlyga, kad toleruojate visas sudėtines dalis, jų visuma yra gera.

Pasak gamintojo, ekologiški avokadų ir vaistinių medetkų augaliniai aliejai ramina, drėkina, maitina ir balansuoja jautrią odą, mažina išsiplėtusius kapiliarus ir pigmentines dėmes. Apsaugo nuo ultravioletinių spindulių.


Medetkos, kuriose, be kita ko, yra ir antioksidanto karotino, gydo bėrimus, žaizdeles, slopina uždegimus.

Ne iš kauliuko, o iš avokado minkštimo išgautas aliejus slopina senėjimo procesus, skatina odos regeneraciją, švelnina. Lengvas, riebumo nepaliekantis makadamijų aliejus drėkina ir minkština, gydo randus, abrikosų kauliukų aliejus skaistina odą. Simondsijų aliejus taip pat veikia prieš senėjimą, maitina ir drėkina odą, ramina ją.

Taip pat kreme panaudoti levandų ir rožių hidrolatai. Levandos yra vertinamos už stiprias raminančias, odą atnaujinančias savybes. Rožių vanduo gerai tinka sausai, dirgliai odai, taip pat ir kenčiančiai nuo spuogų - jis odą balansuoja, vėsina ir ramina.

Galiausiai liko tik emulsiklis – kviečių vaškas ir natūralūs konservantai (Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate).


„Žiedės“ kremas yra švelnios gelsvos spalvos, minkštos tekstūros, neturi jokio išreikšto kvapo, todėl nei moteriškas, nei vyriškas - jis universalus.

Dar noriu parodyti, kaip tepasi šis „Žiedės“ kremas. Iš pradžių kremas kaip kremas, tačiau tepant jis lengvėja, jo tekstūra akimirkos daliai tampa panaši į gelį:




„Žiedės“ kremo ypač jautriai odai sudėtis, INCI: oils (Calendula Oficinalis, Prunus Armeniaca, Buxus Chinensis, Macadamia Ternifolia, Persea Gratissima), flower water (Lavandula Angustifolia, Rosa Damascena), emulsifiers (Cetearyl Wheat Straw Glucosides (and) Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate), natural preservatives (Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate).
   

„Žiedės“ kremais prekiauja „Gintarinės“ vaistinės, taip pat galima įsigyti internetu.

Kremo kaina yra 13,03 euro/50 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)