, , ,

„Andalou“ tūkstančio rožių CC kremas #OUT

08:43

Andalou rožių CC kremas

Šeimoje neapsieita be bjauriojo ančiuko. „Andalou Naturals“ atveju ančiuku tapo tūkstančio rožių CC (angl. Color Correct)  kremas „Andalou Naturals CC 1000 Roses Sheer Nude with SPF 30“, kurio negaliu naudoti dėl ypač stipraus kvapo. Visa kita atitinka lūkesčius ir patinka išskyrus tai, kad pasitepus veidą šiuo kremu atsiranda nenumaldomas noras kuo greičiau iškišti galvą pro langą, kad vėjas tą aromatą nupūstų negrįžtamai.

Atsižvelgiant į gausius komentarus internete, kad CC kremo kvapas labai stiprus ir į tai, kad pats gamintojas jį priskiria jautrios odos linijai, nėra normalu, kad nuo kvapo tiesiogine prasme graužia akis. Labiausiai tikėčiausi, kad „Andalou Naturals“ tą kvapą tiesiog išimtų.

Kadangi trijose iš trijų pastraipų miniu kvapą, apkalbėkime pirmiausiai jį. Nes dėl jo kremas eina #OUT iš mano kosmetikos arsenalo.

Kuo kvepia rožės?

Tikrai ne tuo, kuo kreme. Jame matau tris ingredientus, kurie gali būti atsakingi už tą nesuprantamą aromatų kokteilį: Phenethyl Alcohol, kuris yra eterinių aliejų dalis ir pamėgdžioja gėlių kvapą, pelargonijų ir rožių eteriniai aliejai. Rožės kvapas yra vienas pačių sudėtingiausių, giliausių. Ne kartą rašiau, kad neretai jį bandoma pastiprinti ar imituoti pelargonijomis, bet tai ne šis atvejis.

Sakyčiau, „Andalou Naturals“ sukūrė savą rožių interpretaciją, artimiausią sintetiniams drabužių minkštikliams, o kadangi serijoje yra 1000 rožių pavadinimas, vadinasi, pagal nutylėjimą ir kvepėti turi smarkiai. Švelniai pasakius, CC kremo kvapas kaip atidarius skalbyklę po ciklo, kuriame būtų nepagailėta sintetikos.

Man sunku patikėti, kad taip veikia Phenethyl Alcohol, kurį kaip konservantą „Andalou Naturals“ naudoja ne viename savo gaminyje ir juose tokio kvapo nėra. Tad gal ne jis? Neįsivaizduoju, kaip pačiame gale esantys natūralūs eteriniai aliejai galėtų taip permušti visus aliejus ir ekstraktus. Beje, panaudotas pelargonijų eterinis aliejus yra netgi ekologiškas.

„Andalou“ rožių CC kremą pirkau internetu. Būčiau turėjusi galimybę išbandyti, tikrai nebūčiau jo pirkusi. Kartu tai tampa pirmu kosmetikos gaminiu, kurio negaliu naudoti dėl stipraus kvapo. Arganą toleruočiau geriau :)

„Andalou“ CC: apsauga nuo saulės ir puikus tonas

Išeina, kad vienas akmenukas apvertė vežimą, kadangi daugiau jokių trūkumų šis kremas neturi. Jo pliusai:

  • Užtikrina SPF 30 saulės apsaugos faktorių,
  • Suteikia lengvą perregimą spalvą,
  • Sulygina veido odos toną,
  • Drėkina ir minkština,
  • Puiki sudėtis, kurioje alavijo sultys, įvairūs aliejai, ekstraktai bei hialurono rūgštis.
Labai lengvas, paprastas, bet ne prastas CC kremas, kuris tepasi minkštai, puikiai pasiskirsto ir neapsunkina, nekemša odos.

Vadinamasis aktyvusis ingredientas yra cinko oksidas, mineralinis saulės apsaugos filtras. Jis paprastai nubalina ir apsauginį kremą/losjoną, ir odą, tačiau „Andalou Naturals“ pasistengė: aukštą apsaugos nuo saulės lygį gauname be nepageidautino kalkių efekto.

Nesutikčiau, kad kiti kremo ingredientai yra neaktyvūs, tiesiog jie visi gelbsti pagrindinei funkcijai: saugoti odą nuo saulės, kartu ją drėkindami ir maitindami.

Plačiau sudėties nenagrinėsiu, nebent gamintojas atnaujins šio kremo formulę ir aš prie jo grįšiu. Dabar jį laikau nenaudotinu.

Natūraliai apšviestas CC variantas:
Andalou CC kremas, Andalou 1000 rožių kremas
Be tiesioginių saulės spindulių:
Andalou CC kremas


„Andalou Naturals CC 1000 Roses Sheer Nude with SPF 30“ kremo sudėtis, INCI: Zinc Oxide 20%, Aloe barbadensis juice*, simmondsia chinensis (jojoba) and helianthus annuus (sunflower) oils*, sorbitan stearate, glyceryl stearate, phytocelltec (alpine rose, malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, soothing complex: [hyaluronic acid, magnolia officinalis bark, phoenix dactylifera (date) leaf cell and boswellia serrata (boswellin) extracts], caprylic/capric triglycerides, rosa damascena (rose) distillate*, rosa canina (rosehip) and punica granatum (pomegranate) oils*, algae and cucumis melo (melon) extracts, iron oxide, magnesium sulfate, zea may (corn) starch*, camellia sinensis (white tea), aspalathus linearis (rooibos) and hibiscus sabdariffa extracts*†, tocopherol (vitamin E), phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, pelargonium graveolens (rose geranium) oil*, rosa centifolia (rose) oil.
Non-GMO *Certified Organic † Fair Trade


Kremas pirktas JAV parduotuvėje www.iherb.com, jo kaina 15,96 dolerio/58 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)