, , ,

Dvi „Andalou“ kaukės: kakava prieš uogas

07:53


JAV bendrovė „Andalou Naturals“ gamina keletą įdomių veido kaukių, iš kurių turiu ir šiandien lyginu dvi. Tai odą švelniai pylinguojanti, enziminė vaisių kaukė „Fruit Enzyme Mask“ ir maitinanti kaukė „Skin Food Mask“ su kakava.

Abi kaukės užsienio forumuose sulaukia gerų įvertinimų ir mažai kritikos strėlyčių. Pasitikėjimą kelia tai, kad dažniausiai giriamas kaukių efektas, tekstūra, kvapas ir tik nedidelei daliai pasireiškia individualus netoleravimas.

Odos maitintoja kakava

Buvo žiema ir pirmąją užsisakiau maitinančią kaukę. Kakava arba šokoladas kūno priežiūroje jau nėra labai didelė egzotika: dedamos kaukės, daromi šokoladiniai masažai. Intensyvi kakavos produktų spalva lemia ir kosmetikos gaminių specifiką: rudai kakavai ir rudam šokoladui vienintelis kelias palepinti odą yra nuplovimo sąlyga.

„Andalou Naturals Skin Food Mask“ sukomponuota taip, kad joje daug tiek drėkinančių, tiek maitinančių medžiagų. Kaukės sudėtį pradeda ekologiškos, giliai drėkinančios alavijo sultys, kakavos milteliai, glicerinas, kondicionuojantys riebieji alkoholiai, sviestmedžio sviestas, daug odai naudingų elementų turintys avokadų bei kokosų aliejai.

Kaukė pagerinta cukranendrių sultimis (jos labai labai saldžios), neužmiršta ir „Andalou Naturals“ vizitinė kortelė: obuolių ir vynuogių kamieninės ląstelės, taip pat bioaktyvus aštuonių uogų kompleksas.

Antroji ingredientų dalis pagerinta kavos ekstraktu, joje yra vitaminas E, resveratrolis, koenzimas Q10, saulėgrąžų ir simondsijų aliejai, baltosios arbatos ekstraktas.

Kaukės kvapas išties valgomas - visiškai šokoladinis. Ji pati gana standi, tačiau nelipni.

Valgomo daikto įspūdis išnyksta tepant kaukę ant drėgno veido. Ji ima keisti spalvą ir balti, kas šiaip nėra blogai, nes veidas būna mažiau gąsdinančios išvaizdos.

Nepaisant to, kad kaukės sudėtyje yra daugybė aliejų, riebumo nesijaučia visiškai ir nusiplauna ji gerai. Kaukė neriebina odos, ją pamaitina ir atgaivina. Žinoma, šildymo sezono metu ir žinodama, kad kitą rytą teks išeiti į šaltį ir žvarbą, veidą papildomai tepiau kremu. Draugiškesnių orų metu odos po kaukės tepti papildomai nebūtų poreikio.

„Andalou Naturals“ rekomenduoja kaukę laikyti po 10 minučių 1-3 kartus į savaitę, netepant ja lūpų ir akių zonos.

Patiko, giriu, rekomenduoju :)

Kaukė su vaisių enzimais

Išbandžiusi maitinančią kaukę, nutariau pirkti ir vaisinę. Švelnios rausvos spalvos, panaši į tirštą kisielių kaukė, kurios kvapas giriamas kaip vaisinis ir valgomas. Iškart sakau: ne. Kvapas skanus, bet jame yra kažkas aiškiai nevalgomo, kas neleidžia supainioti šios kaukės su maistu ar suvilioti lyžtelėti.

Enzimai yra vaisių rūgštys ir bendrąja prasme ši kaukė yra cheminis odos šveitimas, kai alternatyva yra mechaninis. Vaisių enzimai nutirpdo negyvas odos ląsteles, padeda odai regeneruotis, ją lygina ir skaistina, stangrina, suaktyvindami kolageno ir elastino gamybą.

Šiaip prisibijau rūgštinių priemonių, tačiau ant šitos kaukės net nėra nurodyta, kiek procentų joje rūgščių. Vadinasi - minimaliai. Radau atsiliepimų, kad pirmą kartą dažniausiai kaukė odą pažnaibo, o vėliau nieko nebesijaučia. Man nutiko taip pačiai, pirmą kartą ant veido jutau skruzdėlių bėgiojimą, vėlesniais kartais oda nereagavo niekaip.

Žiemą gana dažna klaida tampa tai, kad reaguojant į šaltį, žvarbą ir nuo šildymo išsausėjusias patalpas, oda yra „užmaitinama“: riebūs kremai, balzamai, kaukės. Nenaujas patarimas būtent šaltojo sezono metu atlikti rūgštinius šveitimus, bet jei tai nėra mūsų noras ar odos priežiūros dalis, kas tai daro? Aš irgi nedarau, bet švelnų, tausojantį, lengvą odos šveitimą praktikuoju ir tai šiemet mane išgelbėjo nuo negyvos, papilkėjusios odos efekto pavasarį. O apsiėjau su švelniomis priemonėmis: šia kauke (cheminis šveitimas), šilko kokonais (mechaninis  šveitimas) ir šilko pirštinėmis (mechaninis šveitimas).

„Andalou Naturals“ vaisinėje kaukėje daugiausiai spanguolių, alavijo ir obuolių sulčių. Mane raminamai veikia tai, kad kaukėje pirmu smuiku groja natūralios sultys, o ne išgautos grynos rūgštys, nes tada odai tikrai būtų "batai".

Kaukės sudėtyje taip pat yra pektino, citrinų ekstrakto, obuolių ir vynuogių kamieninių ląstelių bei biokatyvus aštuonių uogų kompleksas, papaino, bet visus rūgščius ingredientus atsveria glicerinas, saulėgrąžų, šaltalankių, erškėtuogių, baltosios putonės aliejai. Kaukės sudėtyje yra stiprių gydomųjų savybių turinčių manukos medaus, lecitino, vitamino E.

„Andalou Naturals“ kaukė švelniai nusluoksniuoja odą, ją atgaivina ir padrėkina, suaktyvina kraujotaką. Dingus negyvų ląstelių sluoksniui, oda lengviau pasisavina tiek drėkinamąsias, tiek maitinamąsias priemones.

Irgi labai patiko, mielai kartočiau.




„Andalou Naturals Fruit Enzyme Mask“ kaukės sudėtis, INCIVaccinium macrocarpon (cranberry), aloe barbadensis and pyrus malus (apple) juices*, helianthus annuus (sunflower) oil*, vegetable glycerin, pectin, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, citrus medica limonum (lemon) and saccharum officinarum (sugar cane) extracts*, fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, hippophae rhamnoides (sea buckthorn), rosa canina (rosehip) and limnanthes alba (meadowfoam) oils*, manuka honey, papain, tocopherol (vitamin E), resveratrol, ubiquinone (CoQ10), lecithin, camellia sinensis (white tea), hibiscus sabdariffa and aspalathus linearis (rooibos) extracts*†, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, citrus aurantium dulcis (orange) oil*.
* Certified Organic
† Fair Trade


Kaukė www.iherb.com kainuoja 12 JAV dolerių/50 g. „Iherb“ pirkėjai šiai kaukei duoda 4,3 balo iš 5.

„Andalou Naturals Fruit Enzyme Mask“ kaukės sudėtis, INCI: Aloe barbadensis juice*, theobroma cacao (cocoa) powder*†, vegetable glycerin, theobroma cacao (cocoa) butter*, cetyl alcohol, cetearyl glucoside, butyrospermum parkii (shea) butter*†, persea gratissima (avocado) and cocos nucifera (coconut) oils*, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, sclerotium gum, caprylic/capric triglyceride, saccharum officinarum (sugar cane) juice*, fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, coffea arabica (coffee) extract*, tocopherol (vitamin E), resveratrol, ubiquinone (CoQ10), helianthus annuus (sunflower) and simmondsia chinensis (jojoba) oils, lecithin, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, camellia sinensis (white tea) extract*
* Certified Organic
† Fair Trade

Kaukė www.iherb.com kainuoja 11,96 JAV dolerio/50 g. Jos įvertinimas - 4,4 balo iš 5.

Jums dar gali patikti

5 komentarai (-ų)

  1. Skaniai susiskaitė. Kadangi jau kuris vaikas negaliu valgyti šokolado (vaiką beria), tai bent ant odos kvapą mielai sugerčiau. Bus proga iherbe pirmą kartą apsipirkti :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitos kaukės mano norų sąraše jau bala žino kiek laiko, tad buvo labai įdomu paskaityti :) Atbaido tik tokios nehigieniškos pakuotės. Kažkaip bijau, jog veikliosios medžiagos greit praras efektyvumą. Užtat džiugu, jog atsirado mini pakuotės, bus tobula proga išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai pradėjau jas naudoti, man atrodė nemaži indeliai, bet iš tikrųjų patiko, susinaudojo staigiai, dabar tik po likutį abiejų turiu. Per tiek laiko nieko joms nenutiko :))

      o aš vis laukiu užsimotyvavimo pirkti „Acure“ kaukę :)

      Panaikinti