, , ,

„Pelenė 2016“ : ko tikėtis?

22:56


Penktadienį Vilniuje startuos didžiausia Lietuvoje grožio paroda Pelenė 2016. Neabejoju, kad žiniasklaidoje ir tinklaraščiuose bus aprašyti konkursai, seminarai ir kiti renginiai, pristatytos įmonės ir jų siūlomi produktai ar paslaugos. Tuo tarpu aš sudariau mini žemėlapį šiai parodai pagal tai, kas man įdomu, o įdomu tai, kas natūralu arba ekologiška.

Kadangi tiek ekologijos, tiek natūralumo ribos plaukioja priklausomai nuo sertifikatų griežtumo ir mūsų pačių nusistatytos kartelės, laikykite, kad rekomendacijos yra sąlyginės.

„Pelenės parodoje Juara ketina pristatyti Ecocert sertifikuotas prancūziškas Novexpert“ priemones, tarp kurių ypač koncentruotas hialurono serumas (49,90 euro/30 ml) ir vitamino C serumas (54,90 euro/30 ml). Teigiama, kad hialurono kiekis šiame serume yra milžiniškas, vienam kartui užtenka poros lašų - šis serumas drėkina odą, užpildo ją ir dėl keturių skirtingo dydžio hialurono molekulių suteikia odai 3D efektą. Tuo tarpu vitamininiame serume vitamino C dalis siekia net 25% - jis veikia kaip antioksidantas, tonizuoja odą, mažina pigmentines dėmes.

Įdomu, kad abu serumai skirti ne brandesnio amžiaus moterims - jų naudojimo startas nuo 25 metų.



„Bet LT įmonės asortimente yra Natrue sertifikuota kūno priežiūros priemonių linija Planter's Bio Aloevera. Gaminių kainos svyruoja nuo 9 iki 25 eurų, šiuo ženklu pažymėtas šampūnas/kūno prausiklis, kūno emulsija, drėkinantis apsauginis veido kremas, rankų kremas ir alavijo gelis.



Parodoje bus galima iš arčiau pamatyti šilko kokonus, apie kuriuos rašiau šiemet. Pas mane yra „plikas“ jų variantas, o Šilkinė specializuojasi prisotindama kokonus įvairiomis augalinėmis medžiagomis, sviestais, aliejais. 



„Aestheta
 šiemet pristato naujovę - Idea Toscana“ kosmetikos linija kasdieninei odos priežiūrai: muilus, plaukų, veido priežiūros priemones su ekologišku pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi iš Italijos Toskanos regiono. Pasak atstovų, šis išskirtinis ekologiškas, ypač tyras alyvuogių aliejus gausus mineralinių druskų, turi raminamųjų ir priešuždegiminių savybių.

Pavyzdžiui, šios linijos veido kremai kainuoja 32-34 eurus.



Grožio namai 
Desėja gamina cukraus pastą, skirtą depiliacijai Sugardep: su citrinos rūgštimi, be jos, su arabiška guma. Skirtingo kietumo, pakuotės 300 g-1,2 kg dydžio. Įmonės puslapyje skelbiama, kad dabar vyksta akcija ir vietoje 46 eurų didžiosios pakuotės kainuoja 36 eurus. Daugiau kaip kilogramas cukras pastos yra tikrai daug. Nesinori užsiimti depiliacijos priemonės virimu savoje virtuvėje? Štai ir išeitis. Tiesa, tas skyrelis Desėjos interneto parduotuvėje dar tuščias, bet galimai bus ir cukras pastos su...aukso dulkėmis.


„Uoga uoga
, pradėjusi nuo savo grožio namo Kaune, pagaliau ir plačiąjai visuomenei pristatė naujausią savo kūrinį: mineralinius šešėlius. Mano nuomone, tai kol kas pati įdomiausia šios įmonės naujiena šiemet. Iš viso yra 20 atspalvių lietuviškų spalvų akims (8,95 euro/1 gramas). Man pati gražiausia pilka antracito spalva:

Kas nežino su Sibiro žolelėmis gaminamos kosmetikos Natura Siberica, kurios asortimentas mūsų prekybos centruose yra tikrai platus? Pelenėje gamintojas pristato naują, išskirtinai Lietuvai sukurtą Natura Siberica seriją NS loves Lithuania. Šios linijos produktų sudėtyje yra liepų žiedų, beržų, apynių pumpurų bei kitų ekstraktų. Linijoje du šampūnai, du bazamai plaukams ir dušo želė. Tūriai dideli, kainos nesikandžioja: apie 4-5 eurus.

„Biokosmetikos akademija Pelenės parodoje pristatys naują prekės ženklą - BIOCOS academy.


Lietuvos gamintoja Auksinė saulė gamina natūralias kosmetikos priemones Leila. Jose nėra naftos kilmės produktų: mineralinės alyvos, vazelinų, propilenglikolių. Auksinė saulė užsimena apie novatorišką sprendimą - mineralinę avižų  pudrą. Įmonės puslayje jos neradau, tikiuosi, ją pamatysite parodoje.

„Eko Kolekcija parodoje dalyvaus su savo kosmetikos prekės ženklu Natur Boutique. Apie verčiančias iš kojų naujienas nepranešama, bet būtiniausiai užsuksiu kokosinio kondicionieriaus plaukams - be galo jis man tinka ir patinka (8,5 euro/250 ml).



Tarp šių metų parodos dalyvių yra ir „Kvapų namai“, kurie visuomet verti dėmesio, ar siūlytų savo klasiką, ar naujoves.

„Pelenė“ vyks balandžio 8-10 dienomis parodų centre „Litexpo“ (Laisvės pr.5).

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)