, , ,

„Sugardep” profesionalios dumblių kaukės: drėkinanti ir vitamininė

08:46


Sugardep alginatinė kaukė

Tik šiemet „Pelenėje” atradau ir nusipirkau dvi „Sugardep” dumblių kaukes, skirtas profesionaliam naudojimui. Pirmoji - drėkinanti su hialuronu, antroji - su vitaminais. Ar aš viena iš pirmo pasakymo nesusigaudau, kas yra vadinamosios alginatinės kaukės, ar panašių į mane yra ir daugiau? Prisipažinkit! :)

Abiejų kaukių pagrindą sudaro Diatomito žemė ir alginas, jokiu būdu ne molis, kaip gali pasirodyti vizualiai. Rašydama apie parodą parodžiau ir dovanų iš „Sugardep” gautą mėtų hidrolato butelį, kurį numačiau kaukių milteliams skiesti.


Kad efektas būtų maksimalus, pirmą kartą drėkinančią kaukę su mėtų hidrolatu užsimaišiau iš anksto ir pastačiau šaldytuve. Išsiėmusi ir pavertusi dubenėlį pamačiau silpną kaukės paviršiaus blizgumą. Pirma mintis buvo maždaug tokia: štai ką reiškia, kai skirta profesionalams - tai ne paprasčiausia molio košė”. Kyšt pirštus, o jie atsimušė į.... ŠALTIENĄ!!! 


Tai vat, žinokite - šitos kaukės yra nulupamos. Jos gumėja sulig kiekviena minute, todėl ruošiamos čia ir dabar, momentiniam sunaudojimui. Minusas - būtina dirbti greitai, reikalauja tikslumo užtepant, patartina nenuterlioti plaukų. Pliusas - nedžiūsta kaip paprasčiausias molis, todėl nesausina odos ir nereikia kaukės nuolat drėkinti.


Bendri sudėties komponentai

Diatomito žemė (Diatomitum Earth) yra abiejų kaukių sudėties priešakyje. Diatomitas yra uoliena, susidariusi iš augalų titnagdumblių skeletų, jos privalumas tame, kad ji turtinga siliciu. Diatomito žemėje silicio randama net 80-90%. Silicis odoje pagreitina kolageno sintezę, priduoda elastingumo ir tvirtumo.

Alginas (Algin) - iš rudadumblių išgaunama medžiaga, polisacharidas. Drėkina, remineralizuoja odą, spartina ląstelių metabolizmą, atstato elastingumą.

Nepaisant fakto, kad abiejų kaukių sudėtis yra dumbliai+dumbliai, jos neturi jokio nemalonaus kvapo.

Kalcio sulfato hidratas (Calcium Sulfate Hydrate) - kalcio druska, naudojama kaip užpildas, drėgmės sugėrėjas, odos stangrintojas.

Tetranatrio pirofosfatas (Tetrasodium Pyrophosphate) - pH reguliuotojas. Jis neutralizuoja perteklinį rūgštingumą ar šarmingumą.


Drėkinanti „Sugardep” kaukė su hialuronu


Sugardep drėkinanti kaukė su hialuronu


Drėkinanti „Sugardep” kaukė yra švelnios rausvos spalvos, purių miltelių formos. Jos sudėtyje yra hialurono rūgšties, kuri drėkina odą, bei baltojo kaolino molio, kuris irgi pasižymi odai reikalingo silicio gausa.


Kartu aukščiau išvardintais bendrais ingredientais, šios kaukės sudėtyje iš viso yra šešios medžiagos. Mažiau yra daugiau: tokios gana minimalios sudėties kaukei visiškai užtenka tam, kad atliktų savo darbą.

Ruošiant alginatines kaukes jas rekomenduojama maišyti ne trumpiau kaip minutę. Ir tikrai, kaukės masė maišant tampa vientisesnė, glotnesnė. Tirštumas turėtų būti gerokai skystesnis nei grietinės. Toks, kad tepant ant veido nelašėtų ir netįstų ant grindų, bet kartu ir ne per standus, nes kaukėje esančios tirštinančios medžiagos neturės erdvės plėstis ir kaukė ims gumėti akyse. Jei taip atsitiko - kaukės jau neišgelbėsite. Nurašykite į nuostolius ir pradėkite iš naujo.

Labai patiko ši kaukė su mėtų hidrolatu: atvėsina, atpalaiduoja, drėkina ir stangrina. Po poros tokių seansų veido odos tonas tapo vientisesnis, bendras vaizdas - šviesesnis ir skaistesnis. Ir nors po pirmos nesėkmės pavadinimu „šaltiena” truputį sunerimau, bet netikėtai patiko žaisti su tokio tipo kauke.


„Sugardep Hydrating Face Alge Mask Professional” kaukės sudėtis, INCI: Solum Diatomease (Diatomaceous Earth), Algin, Calcium Sulfate Hydrate, Tetrasodium Pyrophosphate, Hyaluronic Acid, Kaolin Clay.


„Sugardep” kaukė su vitaminais


Sugardep vitamininė kaukė


Kitas mano pasirinkimas buvo „Sugardep” kaukė su vitaminais. Jeigu drėkinančios kaukės paskirtis yra nusakoma iš dalies ir kaip konkretus rezultatas, tai nuspėti vitamininės kaukės poveikį buvo kiek sunkiau.

Šios kaukės pradžioje atsikartoja dumbliai+dumbliai variantas ir po kitų medžiagų rikiuojasi puokštė vitaminų: niacinamidas (vitamino B3 forma), pantoteno rūgštis (vitaminas B5), natrio askorbilo fosfatas (stabili vitamino C forma, naudojama kosmetikoje), tokoferilo acetatas (vitamino E forma), piridoksinas (vitaminas B6), maltodekstrinas (polisacharidas, drėkiklis), amilodekstrinas (absorbentas, užpildas), pabaigoje - melsvasis molis.

Galėčiau lažintis, kad ši kaukė yra kur kas labiau mėtinė, palyginti su drėkinančia, tačiau iš sudėties niekaip neišskaitau, kas lemia tokį fenomeną.

Rezultatas: gaivi, neriebi, matinė, tarsi išgryninta oda. Karštuoju metų laiku, kai, tikėtina, bus daugiau saulės, gal neverta su šia kauke užsižaisti dėl vitamino C sudėtyje - maža ką, gal sensibilizuos odą? Tačiau šiaip kaukė švelni ir maloni.

Padėvėjusi antrą kaukę iš eilės, įvertinau ir specialų šepetėlį kaukėms tepti. Anksčiau nenaudojau ir neturėjau, paskui parsisiunčiau ir tik nenaudojau, tačiau šios alginatinės kaukės įrodė, kad už apystandį, gerai kaukės masę pakabinantį teptuką pirštai nebus geriau.

Tiesa, dar noriu paminėti, kad abi šios kaukės ir gerai, tolygiai užsitepa, ir be problemų nusilupa. Nebus taip, kad dalis jau guma, dalį reikia plauti.

Patenkinta, kad nusipirkau ir kad veikia :)



Sugardep Face Mask


„Sugardep Vitamin Face Alge Mask Professional” kaukės sudėtis, INCISolum Diatomease (Diatomaceous Earth), Algin, Calcium Sulfate Hydrate, Tetrasodium Pyrophosphate, all in one (NIacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCI, Maltodextrin, Amylodextrine, Silica), Blue Clay.

Drėkinančią „Sugardep” kaukę su hialuronu galima įsigyti čia o su vitaminais - čia. Jos kainuoja po 15 eurų/200 gramų.


Sugardep Algae Masks

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Kaip tik parašai kokios veido kaukės apžvalgą, taip noriu ją įsigyti. :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasakysiu ir pastebėtą jų minusą, gal sumažės noras: išbersi nors truputį, šakės bus....Nubyrėjo miltelių ant vonios takelio, dar drėgmės gavo - teko į naują keisti :D

      Panaikinti