Kada, jei ne vasarą pats tas laikas laikas pasidalinti tokiu keistu ir egzotišku ledų receptu? Galiu patikinti, kad viskas nėra taip baisu ir nepriimtina, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, todėl kviečiu paskaityti, kaip tiesiog ledai tampa itališkais ledais. Ir ne bet kokiais, o su gerai savijautai reikalingais sveikais priedais. Net jei ledus mėgstate apipilti uogomis ar paskandinti džeme, ši skonių kombinacija yra ne ką prastesnė.
Šio triuko išmokau iš Vilniaus itališko maisto restorano „Vapiano“. Prieš porą metų jis į meniu įtraukė visokių egzotikų, iš kurių prisimenu ledus, nes labai patiko tiek idėja, tiek jos išpildymas.
Receptas, kuriam reikia:
- Vanilinių ledų (rinkitės ne su sintetiniu vanilinu, o su tikra vanile),
- Gero alyvuogių aliejaus,
- Citrinos arba žaliosios citrinos (laimo).
Alyvuogių aliejaus nauda sveikatai yra neginčijama. O kuria puse jis dera su ledais? Tikrai geras ir kokybiškas, su masiškumu nieko bendro neturintis alyvuogių aliejus yra neriebus. Taip taip. Kai perskaičiau „l'Oli“ aliejinės aprašymą, kad tai yra alyvuogių sultys, mintyse pagyriau už tikslų apibūdinimą. Tai lengvos, neriebios, nekarčios, burnoje nesiveliančios alyvuogių sultys, suteikiančios saldiems ledams gaivią, žolišką atsvarą.
0 komentarai (-ų)