, , ,

Lengvas „Martina Gebhardt“ losjonas brandžiai odai

10:05

„Martina Gebhardt“ losjonas veidui

„Martina Gebhardt kosmetika turi ypatingą aurą. Ypatingai švelnūs ir malonūs kvapai, minkšta tekstūra, platus pasirinkimas tiek pagal lengvumą/riebumą, tiek pagal sudėtį ir paskirtį. Žmogiškas smalsumas skatina ieškoti ir bandyti, bet man „Martina Gebhardt“ yra ta gamintoja, kuriai jaučiu beveik narkotinę priklausomybę ir periodiškai sugrįžtu prie kvapnių, minkštų kremų, losjonų ar balzamų.

Pernai balandį rašiau apie labai patikusią „Martina Gebhardt“ gyvybingumo suteikiančią kaukę, kurios atskirame indelyje, be užrašų ir skiriamųjų ženklų net neidentifikavau kaip kaukės, tuo labiau - brandžiai odai (anti aging). Be kitų ne kartą vardintų pliusų galiu tik išskirti, kad „Martina Gebhardt“ į odą žiūri kaip reta pagarbiai ir atsargiai. Jokių brandžioms tetoms skirtų kvapų ir stebuklinių ingredientų, prabangaus įpakavimo ar kitų papirkti skirtų triukų. Tas pats opalo stiklo indelis, to paties dizaino etiketės ir - išjaustas turinys.


Į pabaigą einant „Tata Harper drėkikliui pradėjau dairytis pamainos ir nutariau įsigyti „Martina Gebhardt“ losjoną „Happy Aging, kuris tiktų karštai vasarai, šiltai rudens pradžiai ir net šaltoms vėlyvo rudens, žiemos naktims. Čia galėčiau pasakyti "Myliu. 10 balų" ir užbaigti įrašą, bet losjonas vertas argumentų, už ką taip.


Taigi, „Martina Gebhardt losjono pliusai:

  1. Lengvas, bet ne per skystas ir ne per liesas,
  2. Akimirksniu susigeria ir odą padaro matine,
  3. Giliai drėkina, palikdamas ant odos vandens pojūtį,
  4. Jaukiai kvepia gebhardišku kvapu - rožėmis,
  5. Tobulas ryte kaip makiažo pagrindas, tobulas vakare kaip odos gaivintojas.
Sudėties vinis - „katės nagas“

Priešingai žinomai taisyklei, kas sudėties pradžioje - to daugiausia, analizuodama „Martina Gebhardt“ gaminius, pagrindinio ingrediento poziciją nustatau pagal tai, kokia spagirinė esencija buvo jame panaudota. Ši specifinė technologija leidžia gamintojui iki maksimumo sustiprinti norimo ingrediento poveikį ir paverčia jį dominuojančiu. Ir nesvarbu, kad esencija bazuojasi kažkur sudėties pabaigoje.

„Happy Aging“ losjone tai yra augalas Uncaria Tomentosa, arba gauruotoji unkarija. Jei tai nesako nieko (kaip ir man), labiau atpažįstamas pavadinimas bus katės nagas. Šis augalas stimuliuoja imuninę sistemą, kai kurių tyrimų duomenimis - tinkamas onkologinių susirgimų terapijai, virusams, uždegimams, alergijoms, net pūslelinei malšinti, pasižymi stipriu regeneruojančiu poveikiu.

Peru indėnams katės nagas yra stebuklingas vaistas nuo visų ligų, o pats augalas (liana) katės nagu vadinamas, nes turi aštrius dyglius, kurių pagalba lipa medžio kamienu.

Aliejai ir ekstraktai

„Martina Gebhardt“ losjoną pradeda vanduo, alyvuogių aliejus, vynuogių, katės nago, vandens lelijų, damaskinių rožių ir morkų ekstraktai. Tai ir yra atsakymas, kodėl šis losjonas yra toks lengvas. Vynuogės ir iš jų išgautos medžiagos įvairiomis formomis yra mėgiamos senėjimą stabdančiose kosmetikos priemonėse dėl regeneruojančių savybių, katės nagas taip pat pasižymi išskirtiniu poveikiu.

Vandens lelijos kosmetikoje naudojamos dėl gebėjimo drėkinti odą, ją atpalaiduoti, stiprinti kapiliarus, suteikti švytėjimo, mažinti paraudimus ir dirglumą, reguliuoti pH.

Morkų ekstraktas gaivina odą, padeda pagerinti jos toną, atsinaujinti. Ypač mėgiamas įvairiuose vasaros kremuose ir aliejų mišiniuose.

Tik po ekstraktų plejados atsiranda kakavos ir sviestmedžio sviestai, lecitinas, kuriuos lydi kita grupė regeneruojančių ir gaivinančių ekstraktų: šeivamedžio šaknies, magnolijų žievės, arbatos žievės ekstraktai, riebieji odą kondicionuojantys alkoholiai, spagirinė katės nago šaknies esencija, vitaminas E, damaskinių rožių eterinis aliejus, vanilės tinktūra, irisų eterinis aliejus bei atskiros medžiagų dalys, išskirtos kaip galinčios sukelti alergijas jautriems žmonėms.

Kaip jau sakiau, man šis losjonas kvepia rožėmis ir irisais, vanilės saldumo yra labai saikingai.

Malonumas naudoti

Neabejotinai, tai yra vienas nuostabiausių pirkinių odai šiais metais. „Martina Gebhardt“ kosmetika man nekelia nei sudirginimų, nei alergijų, nei galiu kabinėtis prie sudedamųjų dalių. Todėl rinkdamasi ką nors iš šios gamintojos asortimento mažiausiai suku galvą.

Su losjonu puikiai pataikiau sezoną - vasara, karšta, lengvumą - jis neriebus ir neapkrauna odos, kvapą - moteriškas ir švelnus. Pasitepus juo atsiranda jausmas, tarsi oda atsigėrė vandens ir tepimas lyg teptum vandenį, o ne losjoną.

Losjonas yra šiek tiek gelsvos spalvos, tačiau odai jokio atspalvio nesuteikia, tik sudrėkina ją, pagerina toną ir suteikia vidinio švytėjimo.

Ši „Martina Gebhardt“ linija skirta naudoti nuo 40 metų, man tiek nėra, tačiau vistiek nerandu nė vieno argumento, kodėl neturėčiau ar negalėčiau jos naudoti.

Losjonas vertas kiekvieno cento.

„Martina Gebhardt“ losjono „Happy Aging“ sudėtis, INCIAqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil°, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract°, Uncaria Tomentosa (Cat´s Claw) Root Extract, Nymphaea Alba (Water Lily) Extract, Rosa Damascena (Rose) Flower Extract°, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract°, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Lecithin*, Sambucus Nigra (Elder) Root Extract°, Magnolia Officinalis Bark Extract*, Camellia Sinensis (Tea) Leaf Extract°, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Spagyrische Essenz von Uncaria Tomentosa (Cat´s Claw) Root Extract, Gold, Silver, Sulfur, Tocopherol, Rosa Damascena Flower Oil*, Vanilla Planifolia Tincture*, Iris Florentina Oil, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**
° biodinaminis „Demeter“ sertifikatas
* sertifikuota ekologiška
** Sudedamosios eterinių aliejų dalys


Pirkau Vokietijos el.parduotuvėje www.violey.com už 9,49 euro/30ml. Lietuvoje juo prekiauja „Livinn“ parduotuvės - 13,54 euro/30 ml. Čia reikia paminėti, kad siuntimas iš „Violey“ yra mokamas, todėl verta pamąstyti, ar tikrai pigiau siųstis, ypač neturint kompanijos.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)