, , , , , ,

Už pigių ekologiškių prekių - „Natura Siberica“?

09:11


Gera vieta tuščia ilgai nebūna. Teko girdėti tokį posakį? Jis puikiai galioja ne tik Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių kosmetikos rinkai, kurios vietiniai gamintojai dėl įvairių priežasčių bevelija arba likti šeimyninėmis manufaktūromis, arba sako, kad sertifikuotis ir ekologišką kosmetiką gaminti jiems yra per sunki finansinė našta, per sudėtinga, neapsimoka. Gal per brangu, gal per daug rūpesčio, gal tiesiog nenorima. Tačiau kol neskubama, įsitvirtina didelis Rusijos gamintojas „Natura Siberica“. Taip taip, nesvarbu, kad perkate kitaip pavadintą, kitos legendos lydimą gaminį - jis greičiausiai iš tų pačių rankų.

Užsisakiusi nebrangių, tačiau ekologiškų ir „BDIH Cosmos Natural“ sertifikatą turinčių prekių, mažiausiai galvojau apie marketingo triukus. Iš esmės, jei norite naudoti švarios sudėties priemonę ir ji individualiai puikiai tinka, toliau neverta skaityti. Jei įdomu, koks gamybos ir distribucijos tinklas sukurtas - pažiūrėkime.

Išskirtinis „Natura Siberica“ dėmesys

Rusijos „Natura Siberica“ prieš kažkiek metų savo veiklą Lietuvoje pradėjo faktiškai visuomet laiminčia korta: natūrali kosmetika su unikaliomis Sibiro žolelėmis. Nedidelės kainos, geras pasiekiamumas populiariuose prekybos tinkluose. Su laiku šis gamintojas savo asortimentą plėtė, atsirado SPA linija, šiemet pristatyta grupė gaminių „NS loves Lithuania“, kur panaudoti mūsų regionui būdingi augalai - liepų žiedai, beržų, apynių pumpurų ekstraktai. Panašios linijos išleistos specialiai Latvijai ir Estijai.

Man „Natura Siberica“ pirmiausiai nepatinka dėl labai stiprių, į natūralius mažai panašių kvapų, šampūnai sausino plaukus ir galvos odą, todėl nesu nei didelė šio gamintojo mylėtoja, nei naujienų sekėja.

Šiemet „Pelenės“ parodoje užmečiau akį į keletą  naujos linijos„NS loves Lithuania“ gaminių, bet pasidariau išvadą, kad žadami vietiniai ekstraktai yra sudėčių gale, todėl greičiausiai mažai ką lemia rezultate - taip nieko ir neįsigijau. Tačiau mokėjimas tiražuoti gaminius ir pritaikyti vartotojui jo galbūt trokštamą istoriją padarė įspūdį. Ar aš šio kabliuko išvengiau? Aišku ne. Dėl to kalta bobutė Gertrūda.

Vokietijos bobutės žolelių paslaptys

Rašau, ir pačią iš savęs juokas ima. Taigi, paakinta pasidomėti prieinamais tiek tiesiogiai, tiek kainos prasme ekologiškais gaminiais ir benaršydama „Elevitos“ elektroninėje parduotuvėje, apstulbau, pamačiusi, kokių nebrangių, sertifikuotų prekių galima rasti. Šampūnai, dušo želės - vos po keletą eurų. Kaip rašiau feisbuke, kai prasidėjo mano natūralaus gyvenimo būdo pradžia, turėjome daugiausiai vokiškų gaminių pasirinkimą, o įpratimas tai antras prigimimas, paskui labai sunku pakeisti nustatytą kursą. Tačiau rimtai pasijutau kaip praleidusi kritiškai svarbų laikotarpį, per kurį vyko nepastebėtos permainos ir pokyčiai.

Na ir skaitau, kaip Vokietijoje gyvena bobutė Gertrūda, ji žino žolelių paslaptis, ji sukūrė natūralią kosmetiką... ir taip toliau, ir panašiai. Šalia puikuojasi „BDIH Cosmos Natural“ ženklas, vokiški užrašai, viskas limpa, atitinka, sueina. Įsimečiau į krepšelį „Oma Gertrude“ maitinančią dušo želę bei šampūną su dilgėlių ir avižų ekstraktais. Pradžiugino įprasti, neįmantrūs ingredientai, kurie, kas žino, gal yra tai, ko reikia.

Beje, nudžiugino tai, kad „Oma Gertrude“ linijos kvapai yra labai švelnūs, subtilūs. Pagal šį parametrą jie toli nuo „Natura Siberica“.

„Oma Gertrude“ gamintojas - Estijos įmonė „Eurobio Lab“. Pagaminta Europos Sąjungoje.

„Organic Shop“ iš Estijos

Kitas sudominęs sertifikuotas prekės ženklas buvo „Organic Shop“ iš Estijos. Vieną vakarą užbėgusi į „Drogą“ neradau „Alterra“ dušo želės ir pabriebiau „Organic Shop“ su lotosų ekstraktu ir sviestmedžiu. Labai švelnaus kvapo, saikingai putojanti ir neįkyri - ji man patiko. Ir net išgelbėjo situacijoje, kai išvykdama užmiršau pasiimti mėgiamą šampūną ir teko plauti galvą su „Organic Shop“ žele. Ir buvo visai gerai, egzaminą išlaikė. Po tokios patirties visai ramiai užsisakiau šampūną su jūros dumbliais.

Sertifikuota BDIH kosmetika, ant buteliuko nurodyta, kad pagaminta Europos Sąjungoje, pagal „Organic Shop“ licenciją. Atsakingas asmuo - Estijos įmonė „Eurobio Lab“. Ant buteliuko nurodyta, kad gamintojo puslapis yra www.organic-shop.de/. Jei ką, .de yra Vokietijos internetinių adresų plėtinys, bet nuėję į mano įdėtą nuorodą atsidursite rusiškame tinklapyje.

Ar dar verta pridurti, kad „Eurobio Lab“ yra oficiali kosmetikos „Natura Siberica“ gamintoja Europai, ji dar atstovauja kelioms kosmetikos linijoms „Dr. Konopka“, „Iceveda“, „Tuva“, „Saaremaa“, „Alladale“, „Faroe Islands“.

Sudėčių panašumai ir skirtumai

Jeigu nesvarbu, koks tai gamintojas ir iš kur, svarbu sudėtys ir ką mes gauname, pirkdami vieną ar kitą gaminį. Žalia spalva žymėsiu sutampančius ingredientus, rausva - besiskiriančius.

„Oma Gertrude“ atstatančio šampūno sudėtis, INCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauryl Glucoside, Avena Sativa Kernel Extract*, Urtica Dioica Extract*, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tocopherol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Parfum, Limonene, Linalool.
(*) – issued from organic agriculture

„Oma Gertrude“ maitinančios dušo želės sudėtis, INCI:  Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Prunus Persica Fruit Extract*, Sodium Chloride, Tocopherol, Citric Acid, Glycerin, Benz yl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum.
(*) – issued from organic agriculture.

Akivaizdu, kad „Oma Gertrude“ šampūno ir dušo želės sudėtis labai ir nesiskiria. Tie patys plovikliai, druskos, glicerinas, kvapai ir konservantai. Skiriasi tik naudoti ekstraktai. Šampūne tai avižos ir dilgėlės, dušo želėje - vanilė ir persikai. Pamačiusi plikas sudėtis be pavadinimų nežinau, ar teisingai priskirčiau, kuri kuriai priemonei priklauso.

Kitas prekės ženklas „Organic Shop“. Būtų sąžininga lyginti su „Oma Gertrude“ šampūnu.

„Organic Shop“ stiprinančio šampūno sudėtis, INCI: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Laminaria Digitata Extract*, Bentonite, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Sodium Chloride, Parfum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Citric Acid, Limonene
Preserved whit Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid.
(*) – issued from organic agriculture

Plaunančioji formulė labai panaši, kaip ir „Oma Gertrude“ šampūno, tačiau vėlgi skirtumas ekstraktuose ir keliose papildomose medžiagose, kurios esminio skirtumo daryti neturėtų.

Koks įspūdis? Man toks, tarsi prisipirkau to paties, tik skirtinguose buteliukuose :)

Bendra apžvalga baigta, kituose įrašuose eisiu per kiekvieną priemonę atskirai. Ir sveiki atvykę į „Natura Siberica“ sukurtą pasaulį.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)