, , ,

„Organic Shop“ šampūnas su jūros dumbliais ir moliu

22:42


Ekologiško ir nebrangaus „Organic Shop“ dumblių ir molio šampūno apžvalgą noriu pradėti amžinas diskusijas keliančiu klausimu. Kokios laikotės nuomonės: šampūnuose panaudotos sudedamosios dalys turi akivaizdų poveikį plaukams bei galvos odai ar esminės įtakos nedaro, nes vistiek yra greitai nuplaunamos? Jei manote, kad nedaro - sveikinu! Vadinasi, su šampūnais neturite bėdų ir jums tas pats, ką naudoti. Jei galvojate, kad daro ir esate nuolatinėse paieškose, tikiu, pravers dar vieno šampūno apžvalga ir įvertinimas.

Kad vertinimas nebūtų į vienus vartus, tai Jurgita iš tinklaraščio Apie grožį“ neseniai rašė apie tą patį šampūną bei kondicionierių, todėl kviečiu paskaityti.

Sudėties viražai

Mėgstu ir netrumpą laiką esu naudojusi itališkus, molio pagrindu pagamintus „Argital“ šampūnus, taip pat molį vieną kaip plaukų švarintoją, todėl apytiksliai įsivaizduoju, ką jis turi daryti. Tai geras absorbentas, „susiurbia“ sebumą, nešvarumus ir plaukus stiprokai stagarina. Dumbliai pasižymi nuostabiu gaivinančiu ir stangrinančiu poveikiu, bet kvapas yra labai specifinis ir anaiptol ne visi jį pakenčia. Atsisukus šampūno kamštelį pirmiausiai nustebino saldainiškas kvapas. Kur dumbliai? Gamintojas panaudojo kvapiąją kompociziją Parfum ir jos kilmės nenurodė. Bet šampūnas sertifikuotas BDIH, todėl sakykim, kad viskas gerai.

Negaliu paneigti, kad dumblių ir molio šampūne nėra - yra, bet jų arba tiek mažai, arba jie taip apdirbti (šampūnas nesudrumstas molio ir visiškai bespalvis, dumbliai - bekvapiai), kad nedaro ryškesnio poveikio.

Abi veikliosios dalys yra iškart po didžiąją dalį šampūno tūrio užimančio vandens ir putoklių, o iškart po molio ir dumblių rikiuojasi tik mažomis porcijomis dozuojami dalykai (kviečių proteinai, glicerinas, druska, kvapas, konservantai). Todėl greičiausiai priežastys abi.

Šampūnas plauna švelniai, plaukų stagarinimo ar tonizavimo nepastebėjau. Išvada būtų tokia: jei nesitikite ir nenorite stebuklų, patinka minkšti, lengvi plaukai - šampūnas vertas dėmesio. Mano plaukai yra ploni ir jautrūs kiekvienam naujam šampūnui, po kurio gali atrodyti visaip ir to nepataisys joks kondicionierius. Iš esmės neįtiko tai, kad šampūnas iš plaukų padaro pūką, norėčiau jų geriau padrėkintų ir standesnių. Bet ar apskritai protinga 2 eurus kainuojančiam šampūnui kelti nežinia kokius reikalavimus, kai visa kita OK?

Kaip plauna?

Natūralūs šampūnai dažnai sulaukia priekaištų, kad prastai putoja ir dorai neišplauna plaukų. Sakoma, kad galva greitai susiriebaluoja, negražiai atrodo. Vistik „Organic Shop“ šampūnas, tebūnie norėtųsi iš jo daugiau puoselėjančio poveikio, pagamintas taip, kad nenuviltų prie iščiustytų priemonių įpratusio vartotojo.

Šampūnas gerai putoja, puta nors minkšta, bet standi - išsilaikanti ir nesukrentanti akimirksniu. Putojimu ir slidumu man šis šampūnas panašus į mano anksčiau parašytą labai patikusį, bet labai brangų ir neįperkamą „Rahua“ šampūną.

Kalbant apie putoklius, tai „Organic Shop“ panaudota medžiaga Sodium Coco-Sulphate laikoma panašia į vengtinus SLS ar ALS surfaktantus, bet jos gamybos niuansai ir papildomi ingredientai padaro šią medžiagą saugesnę naudoti, mažiau dirginančią ir priimtiną. Sudėtyje yra ir dar keli švelnūs plovikliai.

Šampūnas gali patikti natūraliau plaukus puoselėti pasiryžusiems žmonėms, bijantiems rinktis ekologišką alternatyvą.

Vienas žingsnis iki tobulumo

Pirmame, eksperimentą apibendrinančiame įraše apie nebrangios kosmetikos bandymus rašiau, kad už šio prekės ženklo stovi Rusijos „Natura Siberica“. Tačiau mano pirma patirtis su „Organic Shop“ dušo žele buvo pozityvi, todėl ir į šampūną dėjau daug vilčių, nesikuklinau. Bet.... Tarp šampūno ir dušo želės yra labai svarbus skirtumas. Manau, kad jis lemiamas ir padėtų šampūnui priartėti prie tobulybės.

„Organic Shop“ dušo želės sudėtyje buvo sviestmedžio sviesto. Šis sviestas nėra mano plaukų priežiūros favoritas, bet tapo želės sudėtį subalansuojančiu ir ekstra ja išplautų plaukų puoselėjimą užtikrinančiu faktoriumi.

Šio rusiško/latviško šampūno sudėtyje nėra jokio aliejaus, net paties liesiausio, kuris galėtų atlikti plaukus atstatančio riebalo ar silikonų, žiūrint, kokio natūralumo šampūnus mėgstate, ingrediento vaidmenį.

Nereikia būti aiškiaregiams, kad nuspėtume, jog ilgalaikis vien tokio šampūno naudojimas gali pamažu alinti plaukus, todėl vertėtų rinktis riebesnius kondicionierius, dažniau pasidaryti aliejines kaukes ar tiesiog nusipirkti „Organic Shop“ šampūną, pagerintą aliejumi. Beje, apie liesiausius ir riebiausius aliejus esu rašiusi, įrašas čia. Visiškai pankiškas būdas būtų bandyti įsilašinti kelis lašus aliejaus į šampūną plaunant galvą.

Vien dėl aliejaus ar sviesto nebuvimo fakto nedrįsčiau šio šampūno vadinti stiprinančiu.

„Organic Shop“ stiprinančio dumblių ir molio šampūno sudėtis, INCIAqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Laminaria Digitata Extract*, Bentonite, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Sodium Chloride, Parfum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Citric Acid, Limonene.
Preserved whit Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid.
(*) – issued from organic agriculture


Šampūną pirkau „Elevitaelektroninėje parduotuvėje, jo kaina - 2,19 euro/280 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)