, , , ,

Stebuklingas mineralų ir amino rūgščių purškiklis odai

08:17

durpių purškiklis veidui

Mineralų ir amino rūgščių prisotintas odą jauninantis purškiklis „Derma Boost“ iš JAV gamintojo „MorningStar Minerals“. Tai tikra ryto žvaigždė ir slaptas kiekvienos* moters ginklas. Nedažnai taip nutinka, kad apie kosmetinę priemonę norisi kalbėti kaip apie stebuklą. Paprastą, negudrios sudėties, bet galintį nustebinti tiek poveikiu, tiek rezultatu. Plastikinis buteliukas ir neiščiustyta etiketė galbūt neatrodo labai patraukliai ir fotogeniškai, bet jau turinio gerumas.... Pirmą kartą savo rankose laikau durpių kosmetiką ir esu priblokšta jos efektyvumo.

Kažkada teko skaityti, kad ne pavasaris, o būtent ruduo yra tikrasis laimės metas: pasimėgauta saule, vitaminais, užaugintas derlius, didelė maisto įvairovė ir atėjusi ramybė. Tačiau lygiagrečiai norisi po saulės vonių, maudynių ir lauko darbų/poilsio gaivinti odą, plaukus, paruošti juos žvarbai, šaltukui. Jaučiu artėjantį rudenį vėsiuose, rūko gaubiamuose vakaruose. Ir oda tokiu metu (vėliau - tuo labiau) tikrai neatsisakys mineralų kokteilio.

Kiek jis geras ir ar tikrai geras?

Žmonės, imantys naudoti natūralią kosmetiką, įpranta kritiškai vertinti sudėtines dalis, kiekvienai jų keldami ne tik natūralumo, bet ir naudos kriterijų. Kodėl paprastas vanduo, o ne hidrolatas? Kodėl mineralinis aliejus, o ne sviestmedis? Kodėl sintetinis kvapas, o ne aromaterapiškai veikiantys eteriniai aliejai? Manyčiau, kad klausimu, ar sudėtis yra maksimaliai gera, niekuomet nebus rasta sutarimo.

Laimei, dėl „Derma Boost“ nėra ko ginčytis, nes jo sudėtyje - tik vanduo ir mineraliniai elementai, amino rūgštys. Jis pagamintas atvirkštinio osmoso metodu, kurio dėka tirpale elementų koncentracija tampa maksimaliai didelė.

Iš kur visi tie geri elementai? Centrinėje JAV dalyje įsikūrusi „MorningStar Minerals“ teigia, jog eksploatuoja priešistoriniais laikais iš tuomet augusių augalų susiformavusių durpių klodus, kurie yra apsaugoti nuo šių laikų taršos ir poveikio. Be to, durpėse susidaranti fulvo rūgštis yra natūralios, gerai pasisavinamos formos. Nežinau, kodėl to nėra nurodyta sudėtyje, tačiau gamintojo aprašyme nurodoma, jog purškiklis pagamintas su koloidiniu sidabru, kuris ir pats savaime yra odos gydytojas bei dezinfekuotojas.

„Derma Boost“ purškiklis nebuvo www.iherb.com užsakymo žvaigždė. Užsisakiau jį paviliota daugybės gerų atsiliepimų. Pasirodo, jis ne tik odą atgaivina, panaikina jos sausumą ir suteikia matinį efektą, bet net ir sąnarių skausmus apmalšina. Poreikio gelbėti sąnarius dar nejaučiu, bet kaip papildoma priemonė odai patraukė dėmesį.

Juvelyrinė parduotuvė ant veido

Tarp gausybės mineralų purškiklyje yra sidabro, aukso, platinos ir net rodžio. Jei rodis yra ne mineralas, o metalas, juo dengiami papuošalai žmonėms, kurie alergiški tauriųjų metalų lydiniuose naudojamam nikeliui. Nikelio sudėtyje irgi yra, aš jam alergiška, bet gamtos subalansuotoje natūralioje formoje ir tarp jūros kitų medžiagų jis manęs negąsdina.

Purškiklyje yra šių mineralų: stibio, bario, berilio, bismuto, boro, bromo, kalcio, anglies, cerio, cezio, chlorido, chromo, kobalto, vario, disprozio, erbio, europio, fluoro, gadolinio, galio, germanio, aukso, hafnio, itrio, holmio, indžio, jodo, iridžio, geležies, lantano, ličio, lutecio, magnio, mangano, molibdeno, neodimio, nikelio, niobio, osmio, paladžio, fosforo, platinos, kalio, prazeodimio, renio, rodžio, rubidžio, rutenio, samario, natrio, seleno, silicio, sidabro, natrio, stroncio, sieros, tantalo, torio, telūro, terbio, tulio, alavo, titano, volframo, iterbio, itrio, cinko, cirkonio. Iš viso net 68 mineralai!

Jei skaitėte atidžiai, turėjote pamatyti silikoną. Silikonas čia irgi yra mineralas, o ne plačiai atpažįstamas „plastmasinis“ naftos darinys, mėgiamas nenatūralioje ir neekologiškoje kosmetikoje.

Suskaičiuokim amino rūgštis: alaninas, glutamo rūgštis, glicinas, histidinas, izoleucinas, leucinas, metioninas, fenilalaninas, serinas, treoninas, triptofanas ir valinas. 12 amino rūgščių!

Sutikite, cheminė sudėtis ne tiek įdomi, kiek poveikis.

Odos lygumo ir švytėjimo efektas

„MorningStar Minerals“ netenka aiškintis dėl galimos plėvelės ant veido, prašyti klientų kantrybės ir palaukti, kol įsigers į odą, nebetemps ir dėl panašių dalykų. Čia viskas vyksta iš pirmo karto ir iškart gerai. Todėl vardinu pliusus:

  • Bekvapis, neriebus, nelipnus,
  • Greitai įsigeria,
  • Nepalieka jokios plėvelės ar svetimkūnio jausmo,
  • Atpalaiduoja ir sudrėkina odą, nuima tempimo jausmą be gelio, losjono ar kremo - vienas pats,
  • Regimai sulygina odos toną,
  • Pagerina tonusą ir padidina elastingumą, stangrumą.
Gamintojo teigimu, fulvo mineralai yra pagrindinės medžiagos, suaktyvinančios metabolizmą ląstelėse, didinančiomis jų atsparumą laisviesiems radikalams bei taršai. Jie pagreitina odos atsinaujinimą ir padeda jai regeneruotis.

Beveik niekad nebūnu patenkinta savo oda. Tai labai blyški, tai dėmelė, tai dar kas - universalios, 99 proc. žmonių būdingos godos. Iki šiol man nuoširdžiai atrodė, kad nebent spalvotos makiažo priemonės gali tai pataisyti ar užmaskuoti. Pasirodo, klydau.

„Derma Boost“ purškiklis iškart išlygina odą ir ji iškart ima atrodyti sveika, švytinti, pailsėjusi. Nuima net rytams būdingą veido patinimą. Nereali priemonė apsimesti, kad ne ką tik išlipai iš lovos ir paskubomis pasidariusi makiažą lėkei pro duris, o sau skyrei kur kas daugiau laiko: bent jau neskubrios kavos puodelį, o ir rytas prasidėjo ne vertimusi per galvą, o su pasimėgavimu.

Man nelabai būdinga dažnai žiūrėti į veidrodį, bet jau po pirmo pasipurškimo negalėjau atitraukti nuo jo akių. Lygus, tiesiog šviečiantis, pailsėjęs ir atsigavęs veidas.

Apie poveikį plaukams kol kas nieko pasakyti negaliu, tai antrinio eksperimento objektas: atsirinkti kada, kiek purkšti ir ką tai duoda.

Naudojimas

Gamintojas siūlo naudoti odai ir plaukams po kiekvieno prausimosi arba kaip gaivinimo priemonę tada, kuomet jaučiamas poreikis.

Kalbant apie naudojimą, man nelabai patiko tik purškiklis, kurio skylutės išdėstytos daugiau kraštuose ir pats purškimas yra per platus. Bet tai ne bėda, galiausiai, dalį skysčio galima persipilti į patogų buteliuką.

„MorningStar Minerals“ purškiklio „Derma Boost“ sudėtis, INCI: fulvic minerals, purified water (through filtration and reverse osmosis).

Bendras www.iherb.com pirkėjų vertinimas yra 4,3 taško iš 5, net 61% pirkėjų jam skyrė maksimalų 5 taškų vertinimą.

Purškiklį pirkau www.iherb.com, jo kaina 11,99 JAV dolerio/240 ml.

*jei tik nesate alergiškos kuriai nors medžiagai sudėtyje.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)