, ,

Naujosios Zelandijos medunešis: išskirtinis medus nuo skersvėjų ir kondicionierių

09:34

medus peršalus

Ypatingas medus, Naujosios Zelandijos bičių sunešamas iš manukų krūmų žiedų. Tai, kad šie krūmai yra artimi stiprias antibakterines savybes turintiems arbatmedžiams, lemia unikalias medaus savybes. Nusipirkau nedidelę „Activon“ tūbelę pasibandymui su užrašu „Medical grade (medicininės klasės), nė nenutuokdama, kad tai bus pranašiška paskirtis. Ant dėžutės buvo nupiešta, kad manukų medus tinka žaizdoms sutepti ir gydyti, o aš jau keletą kartų juo sėkmingai išsigydžiau gerklę ir išvengiau prasidedančios slogos.

Tik ne vasarą norisi kalbėti apie peršalimus, ar mažai jiems dėmesio tenka skirti žiemą? Bet jei žiemą tarsi viskas aišku: šalta, žvarbu, košia negailestingas vėjas, tai atsipalaidavimas vasarą rizikingesnis. Kondicionierius parduotuvėje ar automobilyje, keletas atidarytų langų namuose ar darbe (kad tas stovintis karštas oras bent kiek pajudėtų) ir prašau, jau galite ruoštis nosines. Aš dažniausiai pakimbu su langais ir jau porą kartų balansavau ant susirgimo ribos.


Stebuklingas gydymosi receptas:

Manukų medų naudoju labai paprastai. Iš akies išspaudžiu į puodelį, įpilu maloniai šilto vandens, gerai išmaišau, tada juo išplaunu, išskalauju nosį ir gerklę. Sunku patikėti, bet 1-2 tokių skalavimų pakanka, kad nesusirgčiau. Sąlyga yra viena: nereikia laukti, kol nosis tekės upeliu ir dings balsas - pirmieji ligos požymiai, iškart skalavimas medumi = pagijimas.

Gydymosi manukų medumi pliusai:


  • Švelnus ir natūralus,
  • Nedirgina ir nesausina gleivinės,
  • Efektyvus,
  • Tinkamas visoms amžiaus grupėms.
Minusų nerasta, nebent aukšta manukų medaus kaina. Bet įvertinus, kad medus išgelbsti nuo nedarbingumo ir kankinimosi lovoje, sakyčiau, kad jis nebrangus. Tuo labiau, kad naudoju jį tik esant reikalui ir tik išoriškai.

Su kuo galiu palyginti manukų medų? Teko skalauti ir su druska, ir vandenilio peroksidu, ir net raw actu, bet nė vienas jų nėra nei toks švelnus gleivinei, nei toks efektyvus.

„Activon“ medus yra tiesiog manukų medus ir kas žino, gal efektyvesnis jis būtų, jei turėtų vadinamąjį unikalų faktorių, dėl kurio jis taip vertinamas?

Manukų medaus aprašymuose teigiama, kad įprastas medus sudėtyje turi nelabai stabilų vandenilio peroksidą, kuris neatsilaiko prieš šviesą, šilumą, žmogaus virškinamąjį traktą. Tuo tarpu manukų medaus aktyviosios medžiagos yra kitos, jos atsparios išvardintiems veiksniams ir netgi išmatuojamos laboratorijoje. Teigiama, kad manukų medaus unikalusis faktorius gali būti žymimas UMF (turi „Bioteka“) arba MGO.

Aš tegaliu patikinti, kad manukų medus tikrai išskirtinis ir jo būtinai reikia turėti namuose, nes nauda - nereali.

Nuotraukoje: jis atrodo kaip elementarus skystas medus:


„Activon“ manukų medų pirkau www.ebay.com, jis kainavo 3,84 svaro/25 gr.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)