, ,

Etaloninis „Logona“ lūpų balzamas

10:46


Lūpų oda pas žmogų yra viena ploniausių, todėl ji dažnai ir smarkiai reaguoja tiek vasarą į karštą orą, tiek žiemą į šaltą ir žvarbų. Jeigu organizmui trūksta vandens, lūpos sausėja irgi. Aš be paprasčiausio lūpų balzamo neapsieinu ir visada turiu jį turėti rankinėje.

Atrodo, ką tokio įmanoma pasakyti apie lūpų balzamą? Tai vienas paprasčiausių kosmetikos gaminių, dažnai „imamas“ ir pradedančių savadarbės gamybos entuziastų, nes sugadinti jį vargiai, ar įmanoma. Vandens dalies jame nėra, vien sviestai, aliejai ir vaškai. Vienintelė sąlyga - lūpų balzame turi būti pakankama kietėti linkusių sviestų ir vaškų dalis, kad balzamas nesutirptų ir neištekėtų į rankinuką.

„Logona“ lūpų balzamą su medetkomis pavadinčiau etaloniniu, nes nors jis yra paprastas, bet ne prastas. Populiariausiuose JAV, Vokietijos tinklapiuose šis balzamas išpirktas. Vis dėlto tikiuosi, kad gamintojas jį arba grąžins į gamybą, arba pasiūlys lygiavertę alternatyvą.

Kuo „Logona“ lūpų balzamas puikus? Jis besvalpis, iš esmės bekvapis ir labai subtilus. Tepasi ypač plonu sluoksniu ir spindi prislopintu, o ne šlapiu aliejiniu spindesiu. Jis iki galo nesusigeria į lūpas, bet ir nesivelia ant jų. Nuo nepalankių aplinkos veiksnių apsaugo puikiai, ypač nepamainomas jis man šaltą žiemą.

Turėčiau paminėti, kad medetkos paprastai priskiriamos prie sausinančių augalinių ekstraktų, tačiau šiuo atveju jokio sausinimo nepastebėjau, nors „Logona“ lūpų balzamų esu susitepusi ne vieną. Medetkų ekstraktas čia tam, kad gydytų lūpų įtrūkimus ar smulkias žaizdeles, jei tokių yra.

Balzamas pagamintas su ricinų, simondsijų, kviečių želmenų aliejais, rimbinės karpažolės, bičių ir karnaubos vaškais, vitaminu E, kokosų gliceridais.

„Logona“ lūpų balzamo sudėtis, INCIRicinus Communis (Castor) Seed Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Hydrogenated Coco Glycerides, Cera Alba (Beeswax)*, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax*, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopherol, Magnesium Stearate, Calendula Officinalis Flower Extract*, Aroma (Flavour), Linalool, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate.

* From certified organic farming.

Vokietijos „Violey“ šį lūpų balzamą pardavinėjo po 2,29 euro/4,5 gr. JAV „Iherb“ jis kainavo 4,08 JAV dolerio.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)