,

Medvilninės pėdutės žiemos naktims

20:43


Tai ką, įsisiūbavo baltų pėdučių ir pirštinių metas? Ir „baltosios pirštinės“ anaiptol nereiškia skaidrių rinkimų :) Turiu omenyje tas, ekstra pėdutes - skirtas nakčiai prisitepti riebių kremų, aliejų ar sviestų. Vaizdelis ne kažin ką, bet kartais, kai oda kenčia nuo žieminių iššūkių, tai tiesiog neišvengiama.

Oro ir temperatūros kontrastai, drėgmės trūkumas lemia, kad kulnai šerpetoja ir eižėja. Jeigu vasarą plikos kojos yra tai, ko reikia, tai žiemą kojinės ar pėdkelnės yra būtinas elementas ir jų galima suplėšyti tikrai daug vien dėl netvarkingų kulnų.

Įsigijus paprasčiausias pėdutes reikia turėti omenyje, kad jos patalynę nuo sutepimo riebiu kremu, sviestu ar aliejais gali apsaugoti saikingai. Kadangi pagamintos iš grynos medvilnės, jos kaip ir kiekvienas medvilninis audinys yra laidžios. Todėl autis tokiomis pėdutėmis rekomenduotina, kai maitinanti/drėkinanti priemonė didžiąja dalimi jau yra įsigėrusi į odą.

Jeigu nesigauna kitaip, galima įtiesti polietileno kaip izoliuojantį, apsaugantį sluoksnį, bet tokia priemonė vistik turi būti reta, nes oda turi kvėpuoti.

Saldžių sapnų, pėdos!


Medvilninės pėdutės pirktos „Droge“, jų kaina - 1,95 euro.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)