, ,

ABC: Eterinių aliejų vonios

13:39


Kai nusibosta viskas. Visi kremai, pieneliai, losjonai ar sviestai išbandyti ir nesitiesia link jų ranka išsimaudžius. Arba vasara ateis ir po dušo norėsis tik lengvo aromato ant odos, įkvepiančio žaižaravimo arba nuraminančio aromaterapinio paglostymo. Tai štai, vadinasi pribrendo laikas odos įtrynimui eteriniu aliejumi.

Tiesą pasakius, skamba griežčiau ir rimčiau nei iš tikrųjų yra. Tai viso labo pora mėgstamo eterinio aliejaus, užlašinto ant delnų, ir švelniai paskirstyto nuo kojų iki galvos, braukiant per drėgną odą. Procedūra užtrunka vos keliasdešimt sekundžių.

Tai saugus eterinių aliejų naudojimo būdas, kai didžiausia koncentracija tenka kojoms, o mažiausia - viršutinei kūno daliai. Todėl dėl šventos ramybės nepradėkite nuo galvos ir viskas bus gerai.

Jau beveik girdžiu klausimą, ar nereikia eterinių aliejų įlašinti į bazinį aliejų, pienelį ar losjoną? Ne, tai ir yra išskirtinis būdas naudoti eterinį aliejų gryną. Vis tik šiuo atveju rekomenduoju įsigyti jį iš patikimų pardavėjų ir patikimos kokybės, o ne su rusiškomis etiketėmis pirčiai - apie šituos net nežinau, ką pasakyti.

Kam to reikia?

Eteriniai aliejai, susimaišę su drėgme, prasiskverbia pro odą. Patariu kada nors peršalus pabandyti eteriniu aliejumi, pvz. arbatmedžio patepti padus. Aš tokiu atveju tepu padus visais eteriniais aliejais paeiliui, kokius tik tuomet išsitraukiu garinimams.

Eteriniai aliejai dėl savo gydomųjų savybių naudojami lokaliai: nudegimams, sumušimams, raumenų įtampai mažinti, akupresūriniams taškams aktyvuoti, tarkim, migrenos ar kito galvos skausmui malšinti. Tokiu pat būdu eterinis aliejus gali padėti atpalaiduoti kūną, nuraminti arba atvirkščiai - pažadinti protą.

Ar tai saugu?

Nors aromaterapeutai neturi vieningos nuomonės, pasitikiu tais, kurie pasisako už. Pasitikiu Laime Kiškūne, Rūta Aldonyte, "Kvapų namais" ir savo pojūčiais po tokios eterinių aliejų terapijos. Niekad nesujautrino odos, nesualergizavo. O poros mažų lašelių suteikiamos energijos ar ramybės pojūtis yra nerealus.

Kuo galima teptis?

Tiesiai ant odos galima naudoti tik saugius, neabejotinos kokybės eterinius aliejus. Ir jie turi turėti dar vieną ypatybę - tikti tepti tiesiai ant odos neatskiedus.

Tokie eteriniai aliejai yra arbatmedžio, levandų, italinių šlamučių, ramunėlių (vaistinių, kitaip tariant - vokiškųjų), rožių, pelargonijų, santalmedžio, eukalipto, lauramedžio. Esu išbandžiusi frankincenso, monardų eterinius aliejus - puikiai. Tam dar tinka bergamotės, kas mėgsta ir nėra alergiškas, tačiau reikėtų rinktis specialią šio eterinio aliejaus versiją be jautrumą saulei keliančių medžiagų.

Eterinis aliejus gali būti pasirenkamas pagal jo savybes bei norimą efektą, kaip ir pagal savo skonį, intuiciją, kurio labiausiai norisi. Dar vienas kriterijus - kaina, nes italinių šlamučių, rožių, santalmedžio eteriniai aliejai yra ganėtinai brangūs.


Jei paskaitėte iki galo, įdomu ir neišsigandote - išbandykite :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)