, , ,

Kandanti žalia „Tata Harper“ kaukė

13:17


Kaip skaisti oda niekad neišeis iš mados, taip ir skaistinančios kosmetikos priemonės bus paklausus ir geidžiamas produktas. Egzotiškos žalios spalvos „Tata Harper“ kaukė patraukė mano akį ir sugundė išbandyti, kas per stebuklas būtų indelis dalyko, kainuojančio net 68 svarus. Tai štai, čia ir yra tas atvejis, kai gerai, kad tai buvo mėginukas. Gerai, kad tik vienam kartui. Ir greičiausiai, kad tik tą vienintelį kartą gyvenime.

Kai dar naudojau tai, ką dabar naudoja dauguma, mano oda labai aiškiai išreikštai riebi, maniau, kad ji stora, nes palyginti dažnai vis nuo jos sluoksnelis atplaišų nusišveisdavo. Su rūgštimis ir rūgštine kosmetika niekad nedraugavau, nes ji man kąsdavo, dilgčiodavo net ir silpna, o tuometinė kosmetologė nesuprato, kodėl. Užtat kai patekau į nuostabaus fantastiško žmogaus, puikios masažistės ir kosmetologės Elytės rankas, ji man atvėrė akis - mano oda jautri ir man rūgštys netinka, neturėčiau jų naudoti.

Skaičiuodama jau gana solidų natūralios kosmetikos naudojimo stažą galiu konstatuoti, kad matau tikrąją savo odą: visiškai sunormalėjusią, ploną ir jautrią. Ir taip, man kažkaip vistiek kilo mintis įsigyti žaliosios kaukės mėginuką su vaisų AHA ir pieno rūgšties mišiniu. Argumentą turiu vieną -  iš tokių subtilių gamintojų kaip „Tata Harper“ jokiu būdu negalėjau tikėtis kad bus žvėris ir dar tokio aštrumo dantimis.

Spalva - žalia. Pakuotėje atrodo žymiai labiau koncentruota, nei paskirsčius ant odos. Užsitepus nesusikuria šrekiškas vaizdas, atrodo įdomiau ir mieliau nei kur kas storesniu sluoksniu užtepamos klasikinės molio kaukės.

Kvapas - mėtiškai žolinis. Iš pradžių kvapas turi stipresnę gaivią, kampariškai mentolišką natą, paskui tampa tik žolelinis. Manyčiau, kad už pirmą pajaučiamą kvapo gaidą atsakinga arnika, vėliau - visa puokštė kaukėje panaudotų eterinių aliejų ir ekstraktų. Man kvapas labai patiko.

Poveikis - rūgštinis. Nepaisant to, ar rūgštys panaudotos sintetinės, ar natūralios, tai laikoma cheminiu odos šveitimu, kuomet veikia pati medžiaga ar medžiagos. Kitas šveitimo tipas yra mechaninis: moliu, įvairiomis kitomis fizinėmis, įvairaus aštrumo ir švelnumo dalelėmis. Beje, antru ingredientu šioje kaukėje po medaus rikiuojasi kaolino molis, bet manyčiau, kad jis labiau atsakingas už tūrį, šveitimas būtų nebent jo antrinė funkcija ir tai gerai pasistengus.

Kaukė tikrai stipri. Nors nėra ir tikriausiai negali būti nurodyta, kiek procentiškai kaukėje yra rūgščių, bet mano veidui jų buvo su kaupu. Oda dilgčiojo, degė ir jau beveik liepsnojo. Panašią reakciją esu patyrusi tik su vienu eteriniu aliejumi, kurio, kaip paaiškėjo, tiesiog netoleruoju ir tada greituoju būdu teko nusiplauti savadarbę molio kaukę.

Kažkiek minučių su šia kauke pabuvau, bet tikrai nerizikuočiau antrą kartą. Jei dairotės į ją, turėkite omenyje, kad tai nėra lengvas pažaidimas su keliolika natūralių ingredientų - tai rimta ir rimtai veikianti priemonė. Jos nerekomenduočiau toms ir tiems, kieno oda jautri, taip pat - jauniems žmonėms, nes tikrai gali būti reikalų.

Man nebuvo malonus kaukės laikymo laikas ir to nekompensavo kvapas. Nusiplovus ją atėjo palengvėjimas. Bet, kas keisčiausia, nebuvo oda nei paraudusi, nei dėmėmis išmušta, nei sujautrinta. Tačiau ar mano tikslas yra kančia vonioje? Tikrai ne, todėl nekartočiau.

Tuo pačiu būtų gerai prisiminti, kad rūgštinės kaukės plonina odą, gali kilti pigmentinių dėmių rizika pabuvus saulėje. Todėl jos naudojamos šaltojo sezono metu, o po to būtina apsauga nuo saulės. Ir, žinoma, šiukštu nereikia persistengti.

„Tata Harper“skaistinančios kaukės sudėtis, INCIMel/Honey, Kaolin, Salvia Officinalis (Sage) Flower/Leaf/Stem Extract*, Lactobacillis / Rye Flour / Ferment, L (+) Lactic Acid, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Water*, Maranta Arundinacea Root Extract, Bentonite, Aroma**, Glyceryl Undecylenate, Pyrus Malus (Apple) Seed Oil, Aqua/Water, Glycerin, Hydrated Silica, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Santalum Spicatum (Sandalwood) Seed Oil, Lannea Microcarpa Fruit Extract, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Chlorella Pyrenoidosa, Vaccinium Myrtillus Fruit / Leaf Extract, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Olea Europaea (Olive) Oil*, Borago Officinalis (Borage) Oil, Arnica Montana (Arnica) Extract*, Borago Officinalis (Borage) Leaf Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract*, Spiraea Ulmaria Flower Extract*, Sambucus Nigra Fruit Extract, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Glyceryl Caprylate, Sodium Citrate, Sodium Phytate, CI 77288, Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral, Eugenol, Methyl Eugenol

*Ingredients from Organic farming
**Clinical grade essential oils blend

„Tata Harper“ mėginuką pirkau www.naturisimo.com už 2,50 svaro/3 ml, viso dydžio pakuotė kainuoja 68 svarus/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)