, , ,

Miniatiūrinių buteliukų armija, esi išteisinta!

09:17


Tiesą pasakius, džiūgauju! Pagaliau radau pateisinimą armijai mažų buteliukų, nugulusių vonios, kambario, kito kambario... ai, tiek to... lentynas. Kažkaip įgudau pirkti mini dydžius, jei tik įmanoma, Tiko, prilipo, bet ar tai efektyvu? Ekonomiška? Prasminga? Į klausimus galiu ramiai atsakyti: taip!

Kodėl maži?

Nes pigiau, įvairiau, įdomiau. Ypatingai kalbant apie veido odos, paakių priežiūros priemones, dažnai jų kaina būna nemaža, be to, galima užsispėlioti, ar tiks sudėtis, kvapas, ar pasijaus efektas. Kai yra galimybė, perku testinę/kelioninę ar kaip bebūtų ji pavadinta, tačiau mažo dydžio pakuotę ir žiūriu, bandau.

Šiuo metu galėčiau savo miniatiūrinius buteliukus suskirstyti į dvi dideles grupes. Pirmoji - labai skalsūs, antroji - efektingi ir brangūs.

Pavyzdžiui, pirmoje grupėje būtų aliejai. Kad ir kaip natūralios kosmetikos mylėtojos juos girtų, bet vis tiek išlaiko pagrindinį principą - naudoti saikingai ir neperspausti. Mažyčių talpų pirkimas leidžia mėgautis skirtingais kvapais ir skirtingomis kompozicijomis, tačiau bent veidui per parą man jų reikia vos kokių 4 lašelių. Iš akies sakyčiau, kad per žiemą veido odai sunaudoju maximum 10-15 ml aliejų. Šiuo metu turiu ir Lola's Apothecary, ir Balmology, ir Dr.Alkaitis, ir „Aromatherapy Associates aliejų po ranka. Garantuoju, kad dar ir kitam sezonui liks.

Antroje grupėje - prabangi Tata Harper kompanija. Kai atkeliavo vos kelių mililitrų šio gamintojo kaukės pakuotė grožio atradimų dėžutėje, situaciją įsivaizdavau labai paprastai - pora kartų ir galėsiu pasakyti jai sudie. Ne, naudojau visus metus. Žinoma, taupiai ir apgalvotai, bet ne tiek, kad slėpčiau nuo savęs. Buvo gera ir laiku patirta pamoka, kad mažai nereiškia nepakankamai.

Iš mažo į didelį

Maži buteliukai reiškia ir didesnes galimybes patempti juos finansiškai. Truputį ironizuoju, tačiau tai tiesa. Vien apsisprendus pirkti kad ir Lola's Apothecary viso dydžio aliejaus pakuotę, ji kainuotų nei daug nei mažai - apie 40 svarų. Ir tai vienas vienos rūšies aliejus. O jei dar vieną pakeitimui? Dar vieną veidui?

Dideli dydžiai turi savų privalumų, dažnai juos apsimoka pirkti pagal kainą gramui ar mililitrui. Turiu ir tokių, tačiau sąlygos tam trys: 1. dalykas turi labai labai patikti ir tikti, 2. jis neturėtų turėti analogų ar būti lengvai pakeičiamas, 3. skirtas visam kūnui.

Pirmąją sąlygą man atitiko Jurlique žolelių serumas, tiesiog labai. Antrąją galėtų atitikti mėgstamas blakstienų tušas, specifinis antakių serumas, biri pudra, kurią iš mažo indelio sunku pakabinti šepetėliu. Kūnui dėl bendro didelio odos ploto atitinkamai reikia ir didesnės talpos produkto, tačiau vietoje 100 ml kai kurių priemonių galite nusipirkti ir mažesnę 30 ml pakuotę.

Platus arsenalas, plačios galimybės

Tikrai, įdomu kasdien. Reikia, aliejaus ar balzamo gauna paakiai, reikia - serumu palepinu veidą, norisi - įsipilu į delną kvepiančio aliejaus. Kuo daugiau mažųjų buteliukų, tuo mažesnė tikimybė jiems atsikartoti.

Dar ne taip seniai abejojau vienkartinių kaukių ir panašių pakuočių sėkme, juk rodos, neprisipirksi 15-os patinkančių lakštų ar burbulų. Dabar manau kitaip: vartotojui nuolat ieškant naujų įspūdžių ar potyrių, mažos pakuotės kaip tik gera išeitis. Lojalumo atskiriems prekės ženklams tarp mūsų lieka vis mažiau, o galimybės ir asortimentas tokie platūs, kad nori-nenori vieną dieną tiesiog gali užsinorėti ko nors naujo ir ką? Tai yra gerai.

Natūralus klausimas: jei tiek daug skirtingų priemonių, kaip su nepageidaujamomis odos reakcijomis, alergijomis, netoleravimais? Žinoma, atsirenku pirmiausiai pagal sudėtis: ko daugiausiai, ko mažiausiai? Ar ten yra mane alergizuojančių medžiagų, o gal nepažįstamų ir dėl to abejotinų? Nė vienos priemonės nepasilieku, jei nepatinka ar netinka.

Įdomu? Bandykit :) Miniatiūrinių buteliukų galima prisirinkti www.naturisimo.com, www.lovelula.com, www.iherb.com ir kitose internetinėse parduotuvėse.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)