, , ,

Vėsinantis kilimėlis katei / šuniui

17:45


Šįkart viskas apie kailiuotas drauges ir draugus. Kai kurie iš jų - katės ir katinai - paprastai iš vis netransportuotini nei maudytis, nei lauke į pavėsį, jiems netinka vėsinančios vonelės letenoms ir jau tuo labiau - jokių apipurškimų ar, o siaube, apliejimų vandeniu. Be to, mūsų augintiniai per karščius ištisas dienas pralaukia savo žmogaus kaitinamuose namuose, ieškodami bent kiek vėsesnės vietelės, tad kodėl jiems nepadėjus?

Šeštadienį pirkau šį mėlyną stebuklą-vėsinantį kilimėlį savo kailiniuotai damai, nes pernai džiuginę langai į saulėtą pusę su tokiu kiekiu saulės šiemet jau tapo iššūkiu, nors patalpas ir vėsiname naktį, o ryte - langus uždarom, žaliuzes nuleidžiam, kad tik neprikaitintų.

Vėsinančio kilimėliuo viršus pagamintas iš patvaraus ir, kas taip pat svarbu, lengvai drėgna šluoste nuvalomo nailono. Jei jūsų katinas ar katė mielai susitaiso ant tokio tipo sportinio kilimėlio, patiks ir šitas.

Veikimo principas - nuo gyvūno svorio viduje esantis gelis vėsta, atitinkamai vėsina ir gyvūno kūną. Toks efektas trunka keletą valandų, vėliau tereikia kelių minučių pertraukos ir kilimėlis vėsina vėl. Nereikia nei krauti, nei spausti, nei įjungti į elektros tinklą.

Svarbiausia, kad kilimėlis suteikia vienodą vėsinimo, o ne šaldymo efektą. Pati keletą kartų priliečiau ranka ir įsitikinau, kad tai nėra šaldymo elemento atitikmuo ir tikrai neverta jaudintis dėl peršalimo, nes kilimėlis nesukuria kritinio oro ir gulėjimo plokštumos temperatūrų skirtumo.

Beje, toks kilimėlis tinka ir patiesti automobilyje, gyvūną transportuojant. Katės ypač jautrios ir skersvėjui, ir žemoms temperatūroms, todėl manyčiau, kad jas auginantieji mane supras, kaip per karščius sunku subalansuoti joms tinkamas sąlygas automobilyje: per langus traukia, kondicionierius šaldo, saulė plieskia kažkur iš šono ir niekaip nepasislėpsi. Žodžiu...

Kilimėlį pirkau Senukuose, mokėjau 6,49 euro/1 vnt. Jo dydis - 50x40 cm.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)