, , ,

Gaivus nealkoholinis obuolių sidras per 2 minutes [RECEPTAS]

13:46


Kam nebūna, kad net ir labai karštomis dienomis būna sunku susipilti į save reikiamą kiekį skysčių. Daug lengviau gerti tai, kas skanu, o kas skanu - žinia, nebūtinai sveika. Dalinuosi receptu paprasto, per porą minučių pasigaminamo gėrimo, kuris savo skoniu labai panašus į obuolių sidrą. Be to, jame apstu mineralų, elektrolitų ir fermentuotų vaisių teikiamos naudos.

Slaptas ingredientas

O taip, tai obuolių actas.  Natūralus, gaivus, nefiltruotas, išvaizda panašus į obuolių sultis.

Gal pamenat, prieš daug metų per TV buvo transliuota reklama, kurios esmė buvo tokia - aliejus yra tiesiog aliejus, suprask, riebalas ir nieko jame daugiau ieškoti neverta, permokėti - tuo labiau. Taip pat sėkmingai būtų galima pasisakyti ir apie actą, kuris pas mus Lietuvoje pramoniniu būdu gaminamas tiesiog rūgštis marinavimo, drabužių skalbimo ar kriauklių atkimšimo reikmėms. Bent aš jį naudoju tik tam.

Dar pridėkim, kaip keičiausių sąmokslo teorijų ultra radikalai tą patį actą garina kažkam išbaidyti, todėl pasakyk, kad geri actą - krisi žemiau plintuso, o girdintiems tokias iniciatyvas gali kilti pagunda iškviesti medikus. Bet grįžtu prie „tiesiog aliejaus“ principo - jis gyvenime negalioja, tuo labiau negalioja ir actui, kurį, deja, mes įsivaizduojame esant tiesiog rūgštimi, nes tokios mūsų tradicijos ir toks pramoninis palikimas.

Ne tiesiog actas

Tikrasis, natūralus obuolių actas pats savaime yra sveikatos kokteilis, kuriame yra baltymų, enzimų, gerųjų bakterijų, antioksidantų, amino rūgščių, pektinų. Jis šarmina organizmą, gerina virškinimą, greitina medžiagų apykaitą, padeda mažinti cukraus kiekį kraujyje ir net cholesterolį, naikina blogąsias bakterijas.

Kita pusė - toks actas yra nepalyginamai švelnesnis savo skoniu ir gaivesnis, palyginti su užimančiu prekybos centrų lentynas.

Ar visas ekologiškas, nefiltruotas ir drumstas obuolių actas yra skanus? Oi ne. Tame ir sąlyga, kad jis turi būti tikrai aukščiausios kokybės ir ypatingo skonio, antraip nebus skanu. Esu atradusi du variantus, kurie man prilygsta geram šampanui. Vienas jų, tai „Livinn-Sveikų produktųs“ vokiškas obuolių actas, gamintas Ölmühle Solling. Kitą turi Biosala - tai „Biona actas. Jei norite actą gerti ir iš to pajausti malonumą, rekomenduoju rinktis iš pirmo karto nenuviliančius variantus.

Receptas

Naminiam nealkoholiniam obuolių sidrui pasigaminti tereikia trijų sudedamųjų dalių:

1. Švelnaus skonio gazuoto mineralinio vandens,
2. Aukščiausios kokybės obuolių acto,
3. Medaus arba agavų sirupo.

Gėrimo proporcijos tokios: po 1 a. šaukštelį acto ir saldaus ingrediento, 1 stiklinė mineralinio vandens. Supilam, išmaišom ir...skanaus!

Aš naudoju mineralinį Neptūno vandenį todėl, kad jame nėra išreikšto sūrumo, kuris galėtų pakeisti gėrimo skonį.

Skanaus!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)