, ,

„Bybi Beauty“ bakučiolis - augalinė vitamino A alternatyva

14:17


Vitaminas A - retinolis - odos priežiūros produktuose yra ir privalumas, ir, kai kuriais atvejais, trūkumas. Jis gausina kolageno kiekį odoje ir ją putlina, mažina raukšleles, gražina ir lygina odos spalvą. Tačiau jis didina odos jautrumą saulei, gali ją padaryti sausą ir pleiskanojančią. Produktus su retinoliu rekomenduojama naudoti vakare ar nakčiai, o ryte būtinai neužmiršti naudoti apsaugos nuo saulės.

Bakučiolis (Bakuchiol) yra augalinė ir, kas labai svarbu, švelnesnė alternatyva sintetiniam retinoliui. Jis odai suteikia retinolio pliusus be išvardintų nepageidaujamų pašalinių poveikių. Bet tenka pripažinti, kad ir mano turimo bakučiolio gamintojas „BYBI Beauty“ rekomenduoja jį naudoti vakare, o tarp rekomendacijų yra ir apsauga nuo saulės, bet ši tiesiog šiaip, nes apsauga nuo saulės visuomet yra reikalinga.

„BYBI Beauty“ bakučiolio spalva yra balkšva ir drumsta, man kiek panaši į gelį. Tačiau iš pipetės išlašantis lašiukas neleis suklysti - tekstūra yra aliejinė, „bėganti“. Kvapą pavadinčiau techniniu ir tepališku. Galima naudoti kaip priedą prie įprastų priemonių, tiesiog į jas įlašinant kelis bakučiolio lašiukus, arba vieną.

Šis odos papildas sudarytas vos iš dviejų dalių - iš alyvuogių aliejaus išgauto skvalano - oksidacijai atsparios medžiagos, na ir žinoma paties bakučiolio, kurio čia yra 1% tūrio. Abi sudedamosios dalys skirtos tam pačiam efektui išgauti bei stiprinti: didinti kolageno kiekį bei stangrinti odą.

Vienas bakučiolis labai įdomiai elgiasi ant odos. Užteptas jis kiek pabūna tokia pusiau blizgia plėvele ir vos per akies mirksnį susigeria. Todėl iš pradžių gali atrodyti, kad nepasisavinamas ar netinka, bet tai iš tiesų tik laiko klausimas.

Keletą metų turėjusi neaiškių pigmentinių dėmių ant skruostikaulių klausimą, atidžiau vertinu priemones, kurios gali kelti didesnį jautrumą saulei. Maniakiškai jos nesibaidau, bet ir nesu linkusi rizikuoti. Gamintojas to niekur neteigia, bet vien tai, kad buteliuke yra vos 1% veikliosios medžiagos man sufleruoja, kad ji gali būti tikrai aktyvi. Todėl kiek naudoju bakučiolį, išskirtinai tik nakčiai ir dar peržvelgusi orų prognozes, kad kitą dieną dėl visa ko nebūtų intensyvios saulės. Tai riboja naudojimo dažnumą ir trukmę, bet man toks sprendimas leidžia jaustis saugiai ir užtikrintai.

„BYBI Beauty“ bakučiolio naudai galiu pasakyti, kad per jo naudojimo laiką, o jis trunka maždaug metus, veido oda nepasipuošė jokia papildoma pigmentine dėme.

„BYBI Beauty“ bakučiolio sudėtis, INCI: Squalane, Bakuchiol.

Priemonė pirkta „Naturisimo“, kaina - 12 svarų/15 ml. Bakučiolis taip pat buvo „Naturisimo“ balandžio mėnesio atradimų dėžutėje EARTH DAY DISCOVERY BOX.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)