, ,

„Odacité“ kietasis šampūnas plaukams

13:11


Visą savaitę ieškojau bent menkiausio kabliuko, dėl ko galėčiau sukritikuoti „Odacité 552M Argan&Coconut Soap Free Shampoo Bar“ kietąjį šampūną plaukams - neradau. Gerai putoja, švelnus plaukams, švariai išplauna, nepalieka „apveltumo“ pojūčio, skaniai kvepia citrusais. Kol kas jis man unikalus dar ir tuo, kad tai vienintelė plaukams plauti skirta priemonė, kuri jų visiškai nesuvelia, nors esu linkusi sukamaisiais judesiais intensyviai juos masažuoti ir iš dušo išlendu su tikru varnų lizdu ant galvos.

Pirmasis bandymas su kietuoju šampūnu man nepasisekė, tad ir „Odacité“ nedaviau daug šansų. Bet jei kaina būtų prieinamesnė ir daugiau žmonių galėtų pradėti nuo būtent šio varianto, tikiu, tokio tipo šampūnai turėtų daugiau gerbėjų. „Odacité“ kietojo šampūno kelioninę versiją gavau su „Naturisimo“ atradimų dėžute „Earth Day Discovery Box“.

Liečiant šampūną jaučiasi ne slidumas, o savotiškas kreidiškumas. Gali būti dėl to, kad jame tikrai rimta riebioji dalis, kuriai atstovauja hidrinti augaliniai riebalai, kokosų, argano, ricinų aliejai bei kakavmedžio sviestas. 

Drėkinimo prideda glicerinas, kietojo šampūno sudėtyje yra ir vandens. Nors Lietuvoje didžiuojamės tuo, kad vanduo pas mus ypač geros kokybės ir būtent požeminis, o ne paviršinis, bet jis yra tikrai kietas. Bet kuriuo savo šampūnu užsienyje džiaugiuosi kur kas labiau negu namuose, todėl man svarbu, kad plaukų plovimo priemonės sudėtyje būtų kažko minkštesnio užsieninio. Čia yra.

Putoja gerai. Tiesa, skirstosi lėčiau nei skystas šampūnas. Plovimo metu plaukai tiesiog slysta vientisa banga, nekimba ir nesivelia. Tiesa, citrusinis kvapas jaučiasi muiluojant ir šiek tiek po plovimo, tačiau plaukuose ilgai neišsilaiko.

Įdomiausia, kad plovimo metu šis kietasis šampūnas plaukų neišpučia, kaip kad būna įprastai, kai iškart jauti žadamą efektą - jų apimtį. Tikrai maniau, kad ryte atsibusiu su sukritusiais, nutįsusiais plaukais, bet kas keisčiausia, kad jie kaip tik turi daug apimties, atrodo gyvi ir žvilgantys.

„Odacité 552M Argan&Coconut Soap Free Shampoo Bar“ kietojo šampūno sudėtis, INCISodium Cocoyl Isethionate, Hydrogenated Vegetable Oil, Polyglyceryl-4 Laurate, Aqua [ Water ], Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis [Orange] Oil, Cocos Nucifera [Coconut*] Oil, Titanium Dioxide [CI 77891], Argania Spinosa [Argan*] Kernel Oil, Ricinus Communis [Castor*] Seed Oil, Theobroma Grandiflorum [Cupuacu*] Seed Butter, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Iron Oxides [CI 77492], Iron Oxides [CI 77491], Tocopherol, Natural Compounds found in Orange Oil Linalool, Limonene.
*Organic

„Odacité“ kietojo šampūno kaina - 27 svarai/105 g. Pas mane yra kelioninė 35 g versija.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)