,

Eterinių aliejų „kava“ energingai dienai

12:23

kava pagal Schnaubeltą

Didelio užimtumo, įtampos ir stresų kupiną kasdienybę laikinai gali palengvinti energijos suteikiantys gėrimai ar maistas. Netgi paprasčiausia šalto vandens stiklinė, tačiau šaltuoju metų laiku ji tampa pavojinga dėl galimo persišaldymo. Siūlome pasigaminti energijos suteikiančią, visiškai natūralią ir švelnią „kavą“ iš vos dviejų eterinių aliejų pagal Kurto Schnaubelto knygą „Naujoji aromaterapija“.

Eterinių aliejų „kavai“ reikės juodųjų eglių ir paprastųjų pušų eterinių aliejų lygiomis dalimis, jų baziniame aliejuje turėtų būti 10 procentų.

Gaivaus spygliuočių miško kvapo mišiniu rytais reikia patepti inkstų sritį, jis švelniai tonizuoja antinksčius.

Eterinių aliejų „kavai“ reikalas pribrendo, kai dienos ėmė trumpėti, darbų - daugėti, o realios kavos dozių nesinorėjo padidinti iki sveikatai pavojingo lygio. Ir ką? Veikia! Veikia panašiai kaip matės arbata - nuosaikiai ir tolygiai, tik šiuo atveju skrandis labai dėkingas dėl to, kad išvengė eilinės bet kokio energizuojančio gėrimo dozės. 

Vietoje 2-3 puodelių kavos į dieną su šiais eteriniais aliejais vėl puikiausiai galima išsiversti su minimalia doze - vienu puodeliu ryte. Toliau savęs laikyti už rankos nereikia, nes antro ir paskesnių kavos puodelių tiesiog nesinori.

Dėl paties mišinio veikimo reiktų pažymėti, jog eteriniai aliejai veikia ne vien kvapu, o per odą patekę į organizmą. Jeigu tuo netikite, pamatysite, kai praėjus šiek tiek laiko po eterinių aliejų „kavos“, iš plaučių iškvėpsite spygliuočių miško aromato.

K.Schnaubelto knygą galima įsigyti „Kvapų namuose“ (35 litai), kaip ir reikiamus eterinius aliejus (dalis eterinių aliejų parduodama lašais). 

Mūsų eteriniai aliejai buvo įsigyti Prancūzijos „Aroma Zone“ internetinėje parduotuvėje:


Juodųjų eglių (Epinette Noire, lot. Picea mariana) eterinis aliejus, sertifikuotas „Ecocert“, kainavo 5,5 euro/10 ml,

Paprastųjų pušų (Pin Sylvestre, lot. Pinus sylvestris) yra laukinės kilmės, kainuoja 2,9 euro/10 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)