Vairuotojai, automobiliams rinkitės lūpdažių vašką

08:53

vaškas vietoje silikonų

Automobiliai ir naftos pramonė negali vieni be kitų. Įžengėme į teritoriją, kurioje, neskaičiuojant tik vandenį toleruojančių mikropluošto šluoščių, savo vietą rado ir natūralus, ypač kietas bei aplinkos sąlygoms atsparus karnaubų (Carnauba) vaškas. Šis vaškas naudojamas lūpdažių gamyboje, nes yra stabilus standiklis, kurio lydymosi temperatūra yra net apie 78-80 laipsnių pagal Celsijaus skalę.

Jeigu šis vaškas tinka moterų lūpų dažams, tiks ir automobiliui!

Karnaubų vaškas išgaunamas iš Brazilijoje augančių to paties pavadinimo palmių lapų ir yra kiečiausias iš natūralių vaškų. Automobilių priežiūroje jis naudojamas siekiant apsaugoti dažus, suteikti blizgesio ir užtikrinti iki pusmečio išliekančią apsaugą nuo neigiamų aplinkos sąlygų, kurios visu aštrumu pasireikš vėlyvą rudenį ir žiemą.

Kalbant apie automobilio impregnavimą, kita alternatyva yra teflonas, arba karščiui atsparus plastikas, kuris taipogi apsaugo automobilį ir atstumia nešvarumus.

Anksčiau manyta, kad teflonas pavojingas tik kaitinant jį aukštoje temperatūroje, tačiau dabar baiminamasi jo kancerogininio poveikio net ir nuo mažų teflono kiekių, aptinkamų aplinkoje ir žmogaus kūne.

Būtų naivu tikėtis, kad karnaubų vaškas automobilio priežiūroje dalyvauja pats vienas - puikus kaip natūralus produktas ar, tarkime, išimtinai ekologiškos priemonės komplekse. Tačiau jeigu įmanoma chemijos naudojimą sumažinti kad ir mažyte dalimi, prisiminkite karnaubų vaško pavadinimą :)


Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)