, ,

„Avril“ plaukus regeneruojantis šampūnas

11:39

sertifikuotas šampūnas, agresyvus ALS

Pirktiniais muilo burbulais kvepiantis „Avril“ šampūnas su argano aliejumi ir sviestmedžio sviestu. Ir pamoka, kurią norisi akcentuoti: ekologinis sertifikatas yra ne viskas! Nors šampūnas turi „Ecocert“ sertifikatą, sudėtis neblizga dėl sulfato 
ALS (angl. Ammonium Lauryl Sulfate) - agresyvaus putoklio SLS (angl. Sodium Laureth Sulphate) „pusbrolio“. Negana to, su šiuo šampūnu įsėdau traukinį, važiuojantį „linksmaisiais“ kalneliais - vieną kartą patinka, kitą - nepatinka. Artimieji, kas bandė, apskritai nė vienas nepasakė, kad nori jo, ir savo vertinimus delikačiai nutylėjo.

Man šampūnas yra labai svarbu. Gal net svarbiau negu veido kremas, nes bet koks jo neveikimas ar suveikimas į blogąją pusę labiausiai matosi ant matomiausio kūno taško - galvos. Ir ne visuomet yra laiko ar galimybių vaizdą pataisyti. 

Didžiąja dalimi atvejų šampūno pirkimas yra loterija. Ne visada įmanoma pirmiausiai pabandyti mažą kiekį ir tik po to apsispręsti dėl pilnos pakuotės. 

Nesu mačiusi, kad „Avril“ siūlytų šampūnų ar kitų veido, kūno, plaukų priežiūros priemonių mėginių ar mini variantų, todėl jei nori pirkti, tai tik visą pakuotę. Kita vertus, šampūnas yra toks reikalas, kad blogiausiu atveju jį galima pažeminti pareigose ir paskirti atsakingu, pavyzdžiui, už vilnonių drabužių skalbimą.

„Avril“ šampūnas yra su argano aliejumi, sviestmedžio sviestu, todėl turėtų tausoti plaukus. Pagal aprašymą, argano aliejus sukuria apsauginę plėvelę ir stiprina plaukus, o sviestmedžio sviestas suteikia lankstumo ir apimties.


Tikėjausi, kad šampūnas bus kreminis, minkštas. Tačiau realiai jo konsistencija labiau drebutinė.

ALS šampūno sudėtyje yra po vandens ir tauriųjų bobramunių hidrolato. Šioks toks 
pliusas - ALS negroja pirmu smuiku ir pats šampūnas plaukams nesuteikia labai aiškaus sulfatams būdingo slidumo pojūčio. 

Kita vertus, grįžkime prie to, kad „Avril“ save pozicinuoja kaip mažų kainų gamintoją. Šis šampūnas putoja saikingai ir skirstosi ant plaukų gana nenoriai, todėl norisi pilti daugiau ir dar daugiau, todėl „Avril“ šampūnas nėra ekonomiškas pasirinkimas, nes per vieną kartą susinaudoja palyginti didelis jo kiekis.

Šampūną paprastai bandau mažiausiai kelias dienas iš eilės, kad pasimatytų, ką jis daro su plaukais. Trūko jiems tomis dienomis ir drėgmės, ir lankstumo. Išdžiūvę kai kuriose vietose jie tiesiog styrojo, kas trumpų plaukų šukuosenai yra mirties nuosprendis. 


Nurašiau jį, padėjau į stalčių ir maniau, kad surasiu jam naujus namus. Tik kad niekas jo perimti iš manęs taip ir nepanoro.


„Marinavau“ šį šampūną apie du mėnesius, net užmiršau, kad turiu. Per tą laiką išnaudojau turėtus šampūnus ir teko peržiūrėti atsargas. Nuolankiai susitaikiusi su situacija, pasiėmiau „Avril“ šampūną. Ką dabar... Ir labai nustebau - jis man tiko ir visai patiko, naudojant su riebesniu kondicionieriumi!


Kas pasikeitė per tuos porą mėnesių? Tik sezonas - įsisiūbavo vasara, įsivyravo šiltas, drėgnas oras. O vasarą tvarkytis su plaukais tiesiog lengviau nei rudenį ar žiemą.


Galutinė išvada: nekartočiau. 


Neužtikrintas, nepastovus rezultatas, šampūnas neekonomiškas, sudėtis nekokia dėl ALS. Juo labiau, kad iki rudens jo sunaudoti taip ir nespėjau, o prie styrančių plaukų eksperimentų atvėsusiu oru nesu nusiteikusi grįžti, nes plaukų ir taip laukia iššūkiai: žema temperatūra, kepurės, gobtuvai ir visi kiti priedai, kurie lydi prasidėjusį šaltąjį sezoną. 

Deja, bet šiam šampūnui telieka patikėti megztinių skalbimo užduotis.

„Avril“ regeneruojančio šampūno sudėtis, INCIAqua (Water), Anthemis Nobilis Flower Water*, Ammonium Lauryl Sulfate, Glycerin, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Benzyl Alcohol, Lactic Acid, Argania Spinosa (Kernel) Oil*, Dicaprylyl Carbonate, Sodium Chloride, Parfum (Fragrance), CI 77891 (Titanium Dioxide), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil*, Magnesium Aluminum Silicate, Mauritia Flexuosa Fruit Oil*, Limonene, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Eugenol, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate.


* Ingrédients issus de l'agriculture biologique.
99% du total des ingrédients sont d'origine naturelle.
12% du total des ingrédients sont issus de l'agriculture biologique.



Šampūno kaina 7,20 euro/300 ml, įsigyti galima Prancūzijos „Mondebio“, 6,99 euro/300 ml - Austrijos „Ecco Verde“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)