, , ,

Kūdikiškas „Weleda“ kremas tetoms ir dėdėms

09:44

Weleda White Mallow veido kremas

Kūdikiškas kremukas veidui, arba nuo vieno kraštutinumo prie kito. Arba „anti aging“, arba „Baby Derma“. Laimei, galimo suvaikėjimo diagnozę paneigė „Weleda“ serijos „Baby Derma“ skirto kremo su svilarožėmis aprašas, kad jis tinka ir jautriai suaugusiųjų odai. Noriu jo žiemai. Ir turėsiu :)

Tiesą pasakius, visai ne to buvo važiuota į „Holos“. Bet šis kremukas anksčiau buvo užkliudęs dėmesį ir neatsispyriau galimybei pabandyti.

Anatominiai vaikiški skirtumai, praversiantys suaugusiems

Anatomiškai vaikų oda yra plonesnė nei suaugusiųjų, joje yra mažiau lipidų ir vandens, todėl standartiškai kūdikiški/vaikiški kremai būna riebesni ir skirti geresnei odos apsaugai. Štai ir atsakymas, kodėl suaugusiems jie gali būti geras pasirinkimas žiemos sezonui ar šiaip, turint problemų.

Be to, į vaikiškus kremus vengiama dėti eterinius aliejus ir kitus pagerinimus, išskyrus pačius būtiniausius ingredientus, o tai mažina netoleravimo šansus.

Kremo tik iš aliejų ir sviestų, visiškai be vandens (be gėlių, terminio vandens ar kitokios vandens formos) žiemai nenorėjau. Norėjosi ne per riebaus, tačiau kartu - gerai saugančio. Ir, tas pats amžinas pageidavimas, kad tiktų plonai, jautriai, alergiškai odai.

Šveicariškas „Weleda“ pažadų tikslumas

1921 metais antroposofijos pradininko Rudolfo Šteinerio įkurta Šveicarijos įmonė „Weleda“ laikosi principo, kad žmogus turi gyventi harmonijoje su gamta, remiasi antroposofinės medicinos principais. Esminis principas - sveikatos siekimas be išnaudojimo.

„Weleda“ stovi ant to paties laiptelio kaip „Dr.Hauschka“, „Martina Gebhardt“. Laikosi ypač aukštų žaliavų atrinkimo ir gamybos etikos standartų. Augalus „Weleda“ augina savo biodinaminiuose ūkiuose, įsigyja iš ekologinių ūkių arba natūraliose augimo vietose, nenaudoja sintetinių kvapų, konservantų, dažiklių.

Vaikiškas kremas su svilarože yra ne pirmas „Weleda“ kremas, kurį bandžiau prisijaukinti. Ankstesni bandymai buvo nesėkmingi, tačiau be galo norėjau pajusti šio gamintojo „know how“ ir pagaliau tai pavyko.

„Baby Derma“ kremas ramina, drėkina, mažina niežėjimą (laikykim, kad tai pažadas ateičiai :) ), tinka atopinio dermatito kamuojamai, taip pat jautriai suaugusiųjų odai.  Pasak gamintojo, „Baby Derma“ linija tinka pradedant naujagimiais ir, be abejo, vyresniems.

  • Pagamintas su svilarožės ir našlaičių ekstraktais, kurie nuramina dirglią odą,
  • Augaliniais aliejais ir sviestais turtingas kremas, kurio pagrindą sudaro kokoso ir sezamų aliejai, jie suminkština odą, ją maitina, suteikia apsaugą,
  • Kremo sudėtyje taip pat yra apsauginėmis savybėmis pasižyminčio, odą impregnuojančio bičių vaško,
  • Kremas papildomai nekvėpintas atsižvelgiant į tai, kad jautrią odą turintys žmonės paprastai jautriai reaguoja į aplinkos dirgiklius.

Svilarožė pasižymi antiseptinėmis savybėmis, slopina uždegius, padeda gydyti pūlinius, nudegimus, spuogų pažeistas vietas. 

Iš tikrųjų, to ir reikėjo. Paprasto, šveicariškai tikslaus, raminančio kremo. Šiuo metu galiu pasakyti, kad jis man tobulas. Galbūt po pusmečio ar metų jausiu ir taip sakysiu apie kitą kremą, tačiau šiuo atveju „Weleda“ serijos „Baby Derma“ lūkesčius patenkino su kaupu ir net viršijo.

Nežinau, kada prieš tai turėjau tokią net iš vidaus aksominę odą, kuri atrodo skaisti, atsigavusi ir turinti visko tiek, kiek jai reikia.

„Weleda“ vaikiškas kremas yra neriebus, neturi kvapo, puikiai susigeria ir tarnauja kaip ideali bazė makiažui. Ant jo puikiai dengiasi krempudra ir gražiai atrodo mineralinė kosmetika.

10 balų iš 10!

„Weleda“ vaikiško kremo su svilarožių ekstraktu sudėtis, INCI: Water (Aqua), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glycerin, Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Beeswax (Cera Alba), Cetearyl Glucoside, Glyceryl Stearate, Borago Officinalis Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Hydrogenated Coco-Glycerides, Althaea Officinalis Root Extract, Viola Tricolor Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Glyceryl Caprylate.

Pirkta „Holos“, kaina apie 8 litai/10 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)