, , ,

Ledinis kavos grožis: ledukai veidui, sušaldyti šveitikliai, kaukės

07:47


Karštėjant orui kava man nepasidaro neskanesnė. O jeigu labiau norisi šaltos? O jei norisi ne kaip gėrimo, o kaip efektyvios grožio priemonės? Paeksperimentuokime! Praleisiu tradicinius šveitiklius su kavos tirščiais, bet pasidalinsiu daugybe įdomių šaltų ar bent vėsių idėjų - kavos ledukais veidui, šaldytais šveitikliais kūnui, kaukių receptais, kurių vienas priklauso Holivudo aktorei Jessicai Albai (Džesikai Albai).

Nors oras dar vėsokas, bet kada, jei ne dabar, atsirinkti geriausius receptus?

Apie kavą išsakomos visiškai priešingos nuomonės ir, žmonės, jau atsirinkite patys, kuo tikėti: ar kad ją vartoti blogai, ar labai gerai. Aš kavą mėgstu ir jungiuosi prie tų, kurie joje mato privalumus ir malonumus.


Vertinant tai, ką kava galėtų duoti kaip kosmetikos priemonė, tai ji yra stiprių antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, šaltinis. Kofeinas geba mažinti saulės spindulių sukeliamą žalą odai. Kava lygina ir šviesina odą, skatina jos ląstelių atsinaujinimą, skatina kolageno gamybą ir didina elastingumą. Gerina kraujo apykaitą, taip sumažindama odos patinimus bei paburkimus, taip pat slopina uždegiminius procesus.

Dalis kavoje esančio kofeino yra absorbuojama per odą. Turėkite tai omenyje renkantis laiką, kada atlikti vieną ar kitą procedūrą su kava, jeigu esate jautrūs jos poveikiui ar kvapui.

Pakalbėkime apie tai, ką galima pasigaminti namuose, naudojant elementarią gėrimui užsiplikytą kavą arba maltą kavą.

Kavos ledukai veidui


Vanduo ar arbatžolių nuovirai, sušaldyti į ledukus, populiarūs veidui tonizuoti. Lygiai taip pat sėkmingai galima į ledukus sušaldyti kavą ir bandyti jos pagalba pašviesinti paakius ir sumažinti maišelius po akimis.

Reikėtų užsiplikyti kavos, ją atvėsinti, supilstyti į formeles ir pastatyti į šaldymo kamerą, o rytais pamasažuoti tokiu leduku paakius. Be to, kad paakiai gaus porciją tonizuojančios kavos, juos veiks žema temperatūra - papildomai stangrins šaltis.

Lediniai celiulito priešai

Ruošdamasi šiam įrašui radau du įdomius receptus su malta kava, skirtus mažinti celiulitą. Vienas receptas visiškai „liesas“, kitas - su kokosų aliejumi, kartu ir maitinantis odą.

Tinklalapis „Hira Beauty Tips“ siūlo pasigaminti neriebius ledukus vandens pagrindu, kuriems reikės: 1 puodelio maltos kavos, 2 riekelių imbiero šaknies, 3 puodelių druskos ir 2 puodelių vandens. Viską sublenderiuoti, supilstyti į formeles, atšaldyti kameroje ir švelniai masažuoti šiais kubeliais celiulito pažeistas vietas.

Kitas variantas su kokosų aliejumi: per pusę kokosų aliejaus ir maltos kavos. Kokosų aliejus neturi būti kietas, bet ir neprivalo būti ir skystas - idealus toks, kad lengvai maišytųsi. Viską gerai sumaišyti, sudėti į formeles, užšaldyti ir naudoti, kai reikia.

Rašoma, kad celiulito pažeistos ląstelės yra jautresnės šalčiui nei šilumai. Jei taip, tuomet tai gali būti efektyvu.

Kaukės veidui ir kitos įdomybės

Labai įdomus grožio triukas, jei ryte oda pablyškusi ir pavargusi - veido įmirkymas kava, arba pavilgai.

Užplikytoje vėsioje kavoje reikia mirkyti medžiagos skiautelę arba vatos padelį ir tepti veidą, paliekant kavą įsigerti. Oda turėtų sveikai parusti, įgauti elastingumo ir tamprumo, todėl tos ir tie, kurių oda labai šviesi, nesidarykite labai stiprios kavos, kad nesigautų per tamsi, nenatūrali, iš bendro konteksto iškrentanti veido spalva.

Man šį triuką praktikuoti tikriausiai be šansų, nes jeigu gerai išsimiegu ir laiku atsikeliu - viskas ir taip gerai, o jei trūksta poilsio, balansuoju ant vėlavimo ribos, sunku būtų įsprausti dar ir tokį veido įmirkymą kava.

Žodis apie klasikinę kavos kaukės porą: malta kavą + kakavos milteliai. Esate girdėję apie tai? Lietuvoje tai tikrai nėra
klasikinė veido kaukės kombinacija, bet kodėl nepasinaudojus užsieniečių patirtimi?

Tonizuojantis ir stangrinantis kavos poveikis aiškus, tuo tarpu kakava yra labai stiprus antoksidantas ir mineralų šaltinis. Be to, įvairiuose receptuose kakava kaukei prideda šiek tiek tūrio ir veikia kaip surišiklis.

Mano kavos ir kakavos kaukės variacija:




  • 1 arbatinis šaukštelis maltos kavos,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kakavos,
  • trupinėlis medaus,
  • 1 arbatinis šaukštelis grietinės,
  • Vandens, jeigu reikia.
Visus ingredientus sumaišyti, jei kaukė gavosi per tiršta - praskiesti vandeniu. Tik su juo atsargiai, praktiškai vandenį reikia lašinti, nes kaukė skiedžiasi greitai ir gali pasidaryti pernelyg skysta, tada plauks nuo odos. 

Pasigamintą kaukę švelniai, netrinant ir nespaudžiant (tai ne šveitiklis, be to, neplikytos kavos dalelės pakankamai aštrios!) užtepkite ant švaraus, nuprausto veido, kaklo ir dekoltė srities, palaikykite 10-15 minučių. Šiuo atveju irgi pasireikš šioks toks šaltuko poveikis dėl grietinės, kurią laikome šaldytuve.


Gaunasi štai toks dalykas, kurį dar galima palaikyti šaldytuve prieš naudojant, tik kuo nors uždenkite, kad neapdžiūtų:



Aš truputį dvejojau, kiek veiks pati kava, iš kurios kofeinas neištrauktas daugiau kaip 90°C temperatūros vandeniu. Žinokite veikia, persiduoda odai ir palieka gana stiprų kvapą ant jos, kai kaukė jau būna nuplauta vandeniu.

Man labiausiai patinka, kad šioje kaukėje nėra jokių „žalių“ produktų, kaip, tarkime, kiaušiniai bei neįtikėtinas jos poveikis. Oda lieka ir saikingai pamaitinta, ir labai stangri. Trumpai poveikį galima įvardinti kaip sausos kempinės užsipildymą vandeniu ir atsiradusį spyruokliavimo, stangraus atšokimo jausmą.


Kas yra svarbu dar, kad kaukė ne ką prasčiau nei kosmetologinės procedūros išlygina smulkias raukšleles. Aš kitą rytą po tokios kavos ir kakavos kaukės atsikeliu lygiu kaip kūdikio veidu.

Bendrai vertinant, man ši kaukė niekuo ne prastesnė nei inovatyvūs pirktiniai gaminiai, be to, paprastos sudėties, lengvai ir greitai pagaminama, visuomet šviežia. Rekomenduočiau naudoti 1-2 kartus į savaitę.

Pasikartosiu - dalį kofeino oda absorbuos, todėl jeigu esate jam jautrios ir jautrūs, darykitės tokias kavos kaukes iš ryto. Kadangi galiu išgerti juodos kavos ir iškart užmigti, sau tokios taisyklės netaikau.

Ar žinojote, kad panašią kaukę mėgsta ir  Holivudo aktorė J.Alba? Tik joje yra kur kas daugiau ingredientų, o kaip pagrindas naudojamas graikiškas jogurtas.

Jessica Alba kaukės receptas:

  • 1/5 puodelio graikiško jogurto,
  • 1 valgomasis šaukštas kavos,
  • 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus,
  • 1 citrinos sultys,
  • veido rankšluostis.
Visus ingredientus gerai sumaišyti tarpusavyje ir įmasažuoti į veido bei kaklo odą, palaikyti ją 10 minučių. Po to švariai nuvalyti drėgnu rankšluosčiu.

Kokosų aliejaus dėka aktorės mėgiama kaukė bus stipriau maitinanti, o citrina balins odą. Skaičiau atsiliepimus ir pritariu abejonėms, ar pusė puodelio jogurto ir visa citrina nėra pernelyg daug vienam kartui, tikrai mažinčiau proporcijas.

Kiti variantai. Veidui kavos kaukę galima pasigaminti derinant kavą su kiaušinio baltymu, jei norisi sutraukiančio efekto. 50/50 variantai galimi kava+medus, kava+mėgiamas augalinis aliejus, pridedant kelis lašelius citrinos sulčių.

Kava plaukams

Plaukų gražinimas kava yra pats slidžiausias momentas, jei kalbame apie paprastą kavą, o ne baltos spalvos kofeino miltelius.

Įvairūs šaltiniai rašo, kad kavą kaukėse tinka tamsiaplaukės ir rudaplaukės, nes kava plaukus tamsina. Merginos ir moterys, kurios plaukus dažo chna, plikytą kavą taip pat naudoja kaip vieną ingredientų, tamsinančių spalvą.

Vistik abejoju, ar šaukštelis paprastos maltos kavos, įmaišytos į naminę kaukę, galėtų iš esmės paveikti plaukų spalvą.

Jeigu maga, į naminę plaukų kaukę su kiaušinio tryniu, majonezu ir aliejumi, galima įmaišyti ir šaukštelį maltos kavos, ištepti plaukus, palaikyti ir išplauti, kaip esate įpratę. Tą patį galima padaryti su mėgiama pirktine plaukų kauke, į ją įbėrus šaukštelį maltos kavos.

Plikytą kavą galima naudoti plaukų skalavimams arba supurškimams - tai padidins plaukų blizgesį ir paryškins jų spalvą. 

Pirmuoju atveju patariama užsiplikyti keletą puodelių stiprios juodos kavos arba espresso, išplovus plaukus juos perskalauti kava, palaikyti 20-30 minučių ir gerai išplauti vandeniu, arba taip ir palikti išdžiūti. Tačiau neabejoju, kad neperskalavus plaukų ir juos bandant sausinti, rankšluostis nusidažys rudai ir negalėsite jo atskalbti.

Kitas būdas - išplautus plaukus išpurkšti kava, palaikyti iki pusvalandžio, tuopmet perskalauti vandeniu ir išdžiovinti.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)