, , ,

„Weleda“ kremas su cinku

09:03


Apie šią „Weleda“ miniatiūrą nebūtų buvę parašyta dar ilgai, bet apsigalvoti privertė eilė vaistinėje, kurioje nuobodžiavau studijuodama vitriną. Joje buvo padėta didelė pakuotė cinko kremo. Kas tiesa, tas ne melas - cinko kremai yra ne tik vadinamieji sauskelnių kremai, bet ir jaunatvinių spuogų džiovintojai bei problematiškos odos gydytojai.

Tssssssss!!! Atidėkime sauskelnes į šalį ir pažiūrėkime, ką gero mums gali duoti cinko kremas. Ir ne tik: kas yra „Weleda“ medetkų ir cinko kremo sudėtyje ir koks turinys to naftos gaminio, kuris patraukė dėmesį vaistinėje.


Tinklaraštyje jau buvo užsiminta apie cinko oksidą - jis veikia antimikrobiškai, truputį džiovina, saugo nuo kenksmingų saulės spindulių. Kaip sakoma, nėra vienos tiesos, o kalbant apie skonį - tuo labiau. Vieniems labiau patinka birūs cinko milteliai grynuoju pavidalu, kiti yra įsitikinę, kad cinko oksidas geriausiai veikia sinergijoje su aliejais ir kitomis veikliosiomis medžiagomis. Šįkart atiduodu duoklę sinergijai.


„Weleda“ cinko kremas

Kremai su cinku, ar tai būtų gydomasis sauskelnių kremas, ar kremas nuo saulės, nėra patys maloniausi tepti. Jie sausesni, tarsi rupesni, be to, dažniausiai palieka balkšvą pėdsaką ant odos ir tikrai matosi, kad kažkuo buvo tepta. Nuo saulės saugantį kremą logiška kuo geriau paskirstyti, tuo tarpu gydymo tikslu naudojamas kremas koncentruojamas būtent problematiškoje vietoje ir yra dar akivaizdžiau matomas.


Na, bet jei pirkėjas perka būtent cinko oksido kremą, jis to turi tikėtis ir būti tam pasiruošęs.


„Weleda“ sauskelnių kremas su medetkomis yra pagamintas migdolų, sezamų aliejų pagrindu. Kūdikiams skirtame kreme taip pat yra bičių vaško, odą minkštinančio lanolino, uždegimus mažinančių medetkų (biodinaminio) ir ramunėlių (ekologiško) ekstraktų.


Pats gamintojas teigia, kad šis kremas padeda apsaugoti ir gydyti jautrią kūdikių odelę, minkština ją, mažina sudirgimą.


Anot „Weleda“, kūdikių odelė yra jautresnė negu suaugusiųjų, atsižvelgiant į tai, kremas sukomponuotas atsižvelgiant būtent į mažųjų poreikius.


Paprastas, švelnus gydomasis kremas. Kadangi labai norėjosi išbandyti ir juo kartkartėmis tepuosi taškavimo būdu, didesnės pakuotės pirkti nesiruošiu, ir mažos pakaks labai ilgam.


Alternatyvus variantas naftos pagrindu

Grįžkime prie prie naftinio cinko kremo varianto. Nei reikėjo, nei ką, tačiau smalsumas skatino susirasti jo sudėtį ir pažiūrėti, kas siūloma probleminės odos turėtojoms. Viso labo 5 ingredientai. Be pirmoje vietoje esančio cinko oksido, du yra pašaliniai naftos produktai - parafinas ir gelio pavidalo mineralinis aliejus, taip pat avių vilnos riebalas lanolinas bei riebieji alkoholiai, kurie stabilizuoja emulsiją.


Neturiu nieko prieš lanoliną, kuris plačiai naudojamas „Martina Gebhardt“ kremuose ir apskritai parduodamas kaip savadarbės kosmetikos sudedamoji dalis, apsauganti ir minkštinanti odą. 


Tačiau nei kūdikių, nei savęs kategoriškai nenorėčiau teplioti naftos dariniais, kurie sukuria šiltnamio efektą, uždengdami odą kvėpuoti neleidžiančia plėvele, ir galiausiai ją išsausina. Asmeniniai ieškojimai naftos kremų pasaulyje savo laiku sukėlė tik siaubingai daug problemų su oda, kad nieku gyvu nesinorėčiau to pakartoti.


Taigi, pastarojo kremo sudėtį vertinu kaip išties prastą ir netinkamą savęs gydymui ar gražinimui.


„Weleda“ cinko kremo ingredientai (INCI): Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Zinc Oxide, Beeswax (Cera Flava), Lanolin, Glyceryl Linoleate, Hectorite, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*. *from natural essential oils.


„Weleda“ cinko kremo kaina buvo apie 1,25 euro/10 ml, pirkta „Holos“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)