, , , , ,

Vaikiškų užpakaliukų draugas + mineralai = grožis

09:16


Dekoratyvinė mineralinė kosmetika yra natūrali, lengva, saugo nuo saulės poveikio bei tobulai lygiai padengia odą, leisdama jai kvėpuoti. Mineralinė kosmetika taip pat efektyviai gydo odą, nes jos sudėtyje yra vaikiškų užpakaliukų draugas - cinko oksidas, kuris paprastai dedamas į vaikiškus kremus nuo iššutimų ir kitų kūdikiškų bėdų. 

Būtent dėl gydymo funkcijos mineralinė kosmetika gali pagelbėti toms merginoms ir moterims, kurios kenčia nuo aknės. Be to, ateinant karštajam sezonui ši kosmetika yra puikus būdas pasidažyti neapsunkinant ir neperkraunant veido, patikimiau saugotis kenksmingų saulės spindulių.

Sakoma, kad kalbant apie mineralinę kosmetiką teisingiau kalbėti ne apie tai, ko joje yra, bet apie tai, ko nėra.

Dar kartą patiksliname, kad kalbame ir kalbėsime ne apie pseudo, o apie tikrąją, švarios, išgrynintos, neperkrautos sudėties mineralinę kosmetiką.

Ingredientų, kurių ekologiškoje ir natūralioje mineralinėje kosmetikoje nėra, sąrašas įspūdingas. 

Taigi, tokioje kosmetikoje nerasite:

  • sintetinių konservantų ir apskritai konservantų,
  • kvapiklių, 
  • silikono ir kitų naftos kilmės darinių,
  • vaškų,
  • nano dalelių.
Tai yra tų sudėtinių dalių, kurios realiai yra nebūtinos, nereikalingos, erzinančios, galinčios alergizuoti, padengiančios odą jai kvėpuoti neleidžiančia plėvele.

Mineralinėje kosmetikoje yra:

  • cinko oksido,
  • titano dioksido,
  • geležies oksidų,
  • žėručio (mica)
Pliusai:

  • gydo,
  • saugo nuo saulės,
  • maskuoja,
  • suvienodina odos toną, suteikia atspalvį,
  • nekemša porų,
  • leidžia odai kvėpuoti,
  • puikiai išsilaiko per visą dieną,
  • priemonės yra multifunkcinės,
  • suteikia laisvę kurti tiek natūralų dieninį, tiek šventinį makiažą,
  • galima dažytis tiek sausai, tiek „šlapiai“.

Minusai? Nežinomi :)

Skirtingos kompanijos siūlo įvairius mineralinius makiažo pagrindus pagal suteikiamą efektą:
  • matinius, pusiau švytinčius, švytinčius,
  • įvairias spalvų paletes, nuo labai plačių iki gan ribotų,
  • skirtingo padengimo ir maskavimo lygio pudras.

Reikėtų pažymėti, kad ekologišką arba puikios sudėties mineralinę kosmetiką sudaro iki mikro dalelių susmulkinti mineralai ir tai neturi nieko bendro su nano dalelėmis, kurių migravimas organizme ir aplinkoje kelia dideles diskusijas dėl tokių dalelių saugumo tiek paties žmogaus organizmui, tiek gamtai.

Kalbant apie sudėtines dalis, mineralinės kosmetikos pagrindas yra cinko oksido ir titano dioksido duetas. Į ją dedami geležies oksidai. Taip pat naudojamas žėrutis (angl. mica).

Iš esmės, šio trumpo keturių dalių sąrašo visiškai užtenka idealiam makiažo pagrindui, o kai kurie gamintojai net ir nenaudoja jų visų.

Ten, kur prasideda labiau spalvotos priemonės: skaistalai, vokų šešėliai, eye-liner'iai, sudėtinių dalių sąrašą išplečia papildomi spalvą suteikiantys, jos šiltumą-šaltumą lemiantys pigmentai.

Medžiagos, sukuriančios stebuklą

Titano dioksidas fiziniu barjeru užtikrina apsaugą nuo saulės ir tai mineralinei kosmetikai suteikia papildomą privalumą.

Tačiau įsitikinsite, kad ne kiekvienai mineralinei pudrai suteikiamas konkretus SPF (angl. Sun Protection Factor, arba saulės apsaugos faktorius). Taip yra todėl, kad yra sunku išmatuoti, kiek jos reikia tam, kad būtų užtikrintas deklaruojamas apsaugos lygis. Tokiu atveju patartina naudoti apsauginį kremą nuo saulės, o mineralinę pudrą laikyti papildomu saugikliu.

Dar vienas saulės barjeras - cinko oksidas yra pagrindinė mineralinės pudros sudedamoji dalis, kuri veikia antimikrobiškai, gydo aknę, žaizdeles, džiovina spuogelius. Beje, cinko oksido miltelių galima įsigyti ir vienų, atskirai.

Žėrutis užtikrina švytėjimą, maskavimą, šilkinę tekstūrą. Jeigu sudėtinių dalių sąrašo pradžioje bus žėrutis, tokia pudra suteiks didesnį maskavimą, nes geriau atspindės šviesą ir kitų akims uždengs tai, ką norėjote paslėpti.

Geležies oksidai suteikia spalvą.

Naudojant būtent tokios, išgrynintos sudėties pudrą, lengviausia derinti su sava oda ir jos poreikiais. Kartu sumažėja alergizavimo, sausinimo, prasto dengimo ar kitokios nemalonios tikimybės.

„Tiuningas“. Ar jis būtinas?

Talkas, ryžių, kukurūzų milteliai, pusbrangiai akmenys. Ar jie būtini? Sakytume, kad ne. Auksinė taisyklė - mažiau yra daugiau.

Ryžių, kukurūzų milteliai - absorbentas, gali sausinti odą. Talkas - laikoma, kad gali kimšti poras. 

Bismuto oksichloridas, dar žinomas kaip sintetiniai perlai (švyti, suteikia baltumo) - gali dirginti, alergizuoti odą. Be to, chemine sudėtimi bismuto oksichloridas yra panašus į arseną. Ir nors jį (bismuto oksichloridą, ne arseną) leidžiama naudoti kosmetikos produktuose, tačiau jis draudžiamas lūpoms skirtuose gaminiuose.

Pudrose, šešėliuose naudojamas ultramarinas paprastai sintetinis, nes to reikalauja sunkiųjų metalų lygį šioje medžiagoje siekiančios suvaldyti JAV maisto ir vaistų tarnybos FDA standartai. Vokietijos „Dr.Hauschka“ deklaruoja, kad jos gaminamoje sertifikuotoje kosmetikoje naudojamas natūralus ultramarinas iš lazurito akmens. 

Gintarą teko naudoti kaip kaukę, kaip peeling'ą. Pasidarykite kada nors gintaro pudros kaukę ir pamatysite, kaip ji nubalina odą, padaro ją tobulai matinę. Užtat išsausinta oda vėliau „atsidėkoja“ padidintu riebalavimusi, kurį sunku suvaldyti. 

Ir pabaigai

Tai pati nuostabiausia dekoratyvinė kosmetika, kurią teko naudoti ir be kurios nebeįsivaizduojame savęs, taip pat ir proginių, išeiginių makiažų. Lengvumo pojūtis, kvėpuojanti, neapsunkinta, gražėjanti oda įtikino, kad mineralinę kosmetiką pamėgti ir įvaldyti verta.

Kitame, truputį vampyriškame įraše pakalbėsime apie tai, kaip šią kosmetiką rinktis ir naudoti. Neperjunkite kanalo :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)