, , , ,

Dažomės. Taigi, kokios spalvos Jūsų venos?

12:38

Nesuklydote, tikrai venos. Ir tai ne vampyro užrašai. Jūsų venos iš tiesų yra labai svarbios renkantis mineralinės pudros atspalvį. Bet apie viską nuo pradžių: kaip dengti, kaip derinti prie odos poreikių ir kokiomis pasinaudoti gudrybėmis. 

Padenkite, nupurkškite, eikite! 

Mineraline kosmetika oda padengiama specifiškai. Pudros milteliai į odą yra įtrinami, įmasažuojami sukamaisiais judesiais, todėl reikia labai švelnių, specialiai mineralinei kosmetikai skirtų šepetėlių („Everyday Minerals“, „Lily Lolo“, „Alima Pure“, „Benecos“, „Avril“), kurie tiek gebėtų „paimti“ priemonės, tiek maloniai jaustųsi ant veido.


Šepetėliu iš pudros dangtelio reikia pakabinti miltelių ir keletą kartų šepetėlį prasukti per dangtelį, kad milteliai "įsigertų". Prieš imant dengti veidą, patartina švelniai nukratyti horizontaliai laikomą šepetėlį, stuktelint jį ta vieta, kur šereliai pereina į rankeną - taip bus pašalintas perteklius. Antraip pudros gali tekti ir veidui, ir staliukui, ir drabužiams. 

Galite dėti tiek sluoksnių pudros, kiek reikia, kol pasieksite pageidaujamą rezultatą.


Primename - neužmirškite ausų tiek tepdamos kremą nuo saulės, tiek dengdamos veidą mineraline pudra!

Po to, kai oda padengiama mineraline pudra, mineraliniais skaistalais, bronzantu, švytinčia pudra, nupurkškite veidą naudojamu hidroliatu ar švelniu toniku bei luktelėkite, kol nudžius. Po tokios procedūros ši kosmetika iškart „prilimpa“ prie veido, susivienodina su oda, prisitaiko ir bendras vaizdas neatrodo sausas. 

Mineralinė pudra su veidu natūraliai susivienodina per tam tikrą laiką - pusvalandį, valandą, tačiau šį procesą galima paprastai ir efektyviai pagreitinti.

Prisiderinti - paprasta

Bene vieninteliu mineralinės pudros minusu teoriškai laikoma tai, kad ji gali sausinti ir taip sausą odą. Kodėl mes to nelaikome minusu? Nes tarsi savaime suprantama, kad priklausomai nuo odos tipo, oro temperatūros, drėgmės lygio, renkamės atitinkamas kosmetikos priemones. Naudojame labiau drėkinančias, labiau maitinančias, papildomas kaukes ar tik želės tipo gaminius.

Jeigu naudosite riebų toninį kremą, vargu, ar prieš tai stengsitės odą papildomai primaitinti riebiu kasdieniniu kremu. O jeigu toninis kremas bus labai lengvas, vos sausinantis? Odą reikės sudrėkinti ar pamaitinti geriau. Taip ir su mineraline pudra. Jeigu jaučiasi, kad ji suteikia sausumo - paderinkite naudojamą losjoną, kremą, aliejų ar jų mišinį ir viskas stos į savas vietas.

Mūsų nuomone, yra viena sąlyga, kuriai esant mineralinę pudrą dėvėti sudėtinga - labai šalta, žvarbi žiema.

Be to, mineralinė pudra yra multifunkcinė - įsigijus tamsesnį atspalvį, su juo galima kontūruoti veidą. Jei skaistalai netinka kaip skaistalai, galima juos naudoti kaip šešėlius. Jei pudra yra pernelyg švytinti, ji pritaikoma išryškinant skruostikaulius ir akis. Ne ypač patiko šešėliai - įpilkite jų miltelių į bespalvį nagų laką ir lakuokite nagus.


Taigi, kokios spalvos Jūsų venos?

Daugelis kompanijų pardavinėja savo gaminamos mineralinės kosmetikos mėginukus, todėl pasirinkę keletą artimų odos tonui atspalvių, nesunkiai atrasite savąjį.

Jeigu nežinote nuo ko pradėti, žvilgtelėkite į savo venas ir pasakykite, kokia jų spalva. Jos žalios ar melsvos?

Jeigu venų spalva, kuri priklauso nuo jas dengiančios odos, yra melsva, greičiausiai Jūsų odos atspalvis yra šaltas su rausvu tonu. O jei žalsva - šiltas, su gelsvais tonais.

Odos toną galima bandyti nustatyti su metalų pagalba - šiltiems atspalviams tiks auksas, šaltiems - sidabras, neutraliems - bronza.

Laikoma, kad mėlynakiai, žaliaakiai ir pilkų akių žmonės su blonde, juodais ar rudais plaukais (natūraliais, o ne dažytais)  turi šaltą odos atspalvį. Rudaakių su juodais, rudais, raudonais, šviesiais plaukais odos atspalvis yra šiltas. 

Kartais pasitaiko, kad nesutampa veido ir kūno spalva bei tonas. Tokiu atveju specialistai rekomenduoja pudrą derinti prie kūno spalvos tam, kad būtų išvengta veido-kaukės efekto.

Tai keli būdai palengvinant mineralinės kosmetikos pasirinkimą, tačiau kaip ir visada, galimos išimtys. Be to, dauguma įmonių yra sukūrę savas sistemas, kurios padės pasirinkti tinkamą atspalvį.

Apie teoriją pakalbėjome, ateityje pasidalinsime, ką perkame, už kiek ir kodėl.

Nuotraukoje matote užuominą, kokią pudrą naudosime ir pristatysime Jums.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)