, , , , , , , ,

Prabangus prancūziškas blakstienų tušas „Avril“

10:08

✺✺✺ Įrašo pabaigoje - nuoroda į nuomonę po ilgalaikio „Avril“ tušo naudojimo.
   
Tikro šampano, migdolinių sausainių ir kruasanų šalies - Prancūzijos gamintojas „Avril“ rado būdą, kaip mokant ekonominę kainą atrodyti kaip už milijoną. Susipažinkime su „Avril“ gaminamu blakstienų tušu „Avril Mascara noir volume ultra longue tenue“. Tušo pavadinimas reiškia, kad jis yra juodas, suteikiantis apimties ir ilgai išsilaikantis.

                   „Avril“ blakstienų tušas

Sintetinių kosmetikos priemonių gamintojai, sumanę žengti ir į ekologiškų ar natūralių priemonių segmentą, gali būti vertinami nevienareikšmiškai. Kai tokia įmonė pradeda ekologišką liniją, tai paprastai būna panašu ne į idėjinį, prioritetinį projektą, o greičiau į bandymą suspėti į pajudėjusį traukinį ir „paimti“ naują klientą ar klientų grupę. 

Lietuvoje prasidėjus susidomėjimui ekologiškomis kosmetikos priemonėmis, netrūko skeptiškumo, kad natūralios kosmetikos priemonių naudotojos skruostus rausvina burokėliais, o akis ryškina anglimis. Be to, natūralus „dekoras“ neva nei gerai dažo, nei gerai išsilaiko. 


Šiaip ir dažo, ir išsilaiko, bet tokį stereotipą iš dalies padėjo kurti tiek gana ribotas dekoratyvinės kosmetikos priemonių pasirinkimas pačioje Lietuvoje, tiek ne mažiau ribotas žinojimas, kur ir ką apskritai būtų galima įsigyti.

Dabar suklijuosime šias pirmas pastraipas į Prancūzijos kosmetikos gamintoją „Avril“.

Nuėję į šios įmonės interneto tinklapį tikriausiai patirtumėt šoką, pamačiusios, kiek chemijos jis gamina. Ir kainuoja ji visai nedaug, vos po kelis eurus. Jei būčiau pradėjusi nuo šio puslapio, tikriausiai būčiau jį uždariusi jį ir užmiršusi „Avril“ tą pačią sekundę. Bet nebuvo laiko ir preteksto prisikurti mitų, kadangi šio gamintojo neįprastai pigios priemonės atsirado didžiausioje Prancūzijos ekologiškos kosmetikos internetinėje parduotuvėje „Mondebio“.

Tai, ką „Avril“ gamina ir parduoda kaip ekologiškas priemones - ar tai būtų dekoratyvinė kosmetika, ar kūno priežiūros priemonės, sertifikavo „Ecocert“ . Vadinasi, gamintojas išpildė sertifikavimo įmonės reikalavimus (didesni jie, mažesni, sprendžia kiekvienas pagal save) ir turi visas teises naudoti „Ecocert“ ženklą. 

Ekologiškų „Avril“ gaminių pakuočių dizainas patrauklus - subtilus, saikingai spalvingas. Bet net ir jis neišgelbės, jei priemonė nedarys savo darbo ir neduos pageidaujamo rezultato. Maža kaina tik iš pradžių gali užkabinti pirkėją, bet netaps ilgalaike priežastimi pirkti nuolat.

Galime spėti, kad „Avril“ įmonė, gamindama pigias sintetines priemones, remiasi masto ekonomika. Tai reiškia, kad jų tušai, šešėliai, lūpdažiai ir nagų lakai turi labai patikti ne tik Jums su geriausia drauge, bet ir mamai, sesei, pusseserėms bei dar mažiausiai pusei miesto.

Tai greičiausiai reiškia ir tai, kad šis gamintojas gerai žino savo kliento poreikius ir lūkesčius bei padaro tai, kad priemonės būtų vertos noro ne tik jas bandyti, bet ir prie jų grįžti. Ko vertas vien tušas „Avril Mascara noir volume ultra longue tenue". Iš pradžių pradėkime nuo jo - nuo tos dekoratyvinės priemonės, kuri kartu su lūpų pieštuku/blizgiu/lūpdažiu, yra vienas dažniausiai kasdien naudojamų dekoratyvinės kosmetikos elementų.

Mūsų nuomone, suteikiamo vaizdo/kainos santykiu jis šiuo metu yra geriausias rinkoje. 7 eurų (24 litų) kaina nesikandžioja, palyginti ne tik su kitais ekologiškais tušais, bet ir su įprastinių parduotuvių asortimentu.

Puikus, lengvai ir patogiai suvaldomas „Avril“ tušo šepetėlis. Jis tankus, gana platus ir didelis, bet taip gerai suformuotas, kad norint išsitepti besidažant, reikia pasistengti. Blakstienas padengia tobulai, lygiai, nudažo kiekvieną, nesulipina, nepalieka gumulų. Labai gerai „užbaigia“ pačius blakstienų galiukus, kurių storai nenukerta, kaip darė kai kurie kiti ekologiški tušai, o plastiškai užbaigia natūraliai nusiaurindamas. Todėl „Avril“ padažytos blakstienos neatrodo kaip dirbtinės blogąja prasme, vaizdas greičiau saikingai prabangus.


Dažymo metu, „Avril“ tušo šepetėlis dėl savo išieškotos formos ir tankių ilgų šerelių blakstienas savaime išskleidžia, padaro vėduokliškas, išryškina.

Tušo spalva gana intensyvi, pasidažius matosi ir apimtis, ir ilgis. Tinka dieniniam makiažui, tiks ir vakariniam, tik reikės kelių papildomų sluoksnių iki norimo rezultato.

Blakstienų tušo gamintojams svarbu sukurti ir patentuoti gerą šepetėlį, nes jis padaro didžiąją dalį darbo. Daugiau nei pati tušo masė. Bet ji irgi svarbi.

"Avril" tušo šepetėlis pirmasis iš kairės

Kai pradėjome naudoti „Avril“ tušą, pastebėjome, kad gamintojo dėka jis praleidžia pačią pirmąją - skystąją fazę, kuo pasižymi nemažai ekologiškų tušų. Jo nereikia laukti, kol sutirštės ir pradės normaliai dažyti. Jis iš karto dažo gerai iki to momento, kol apdžiūsta ir galiausiai visai sutirštėja.

Jeigu taip nutiktų, nepatariame jo šildyti šilto vandens vonelėje, ką kartais tenka daryti reanimuojant bebaigiamą naudoti tušą, nes sudžius galutinai ir neatšaukiamai. Toks variantas geriau tinka aliejingesniems ekologiškiems tušams („Dr. Hauschka“, „Mosqueta's“, „Suki“).

Kartu norime pabrėžti, kad dėl pirmos fazės „prašokimo“ nepastebėjome, jog „Avril“ blakstienų tušas nepakenčiamai sparčiai išsibaigtų. Aišku, tai ne „Dr.Hauschka“, kuri tempia neįtikėtinai ilgai, net kartais netikėtai savaime reanimuojasi, bet „Avril“ tušo gyvavimo laikas yra įprastas - keli mėnesiai.

„Avril“ tušui intensyvią juodą spalvą suteikia mineraliniai pigmentai, kurie yra ingredientų sąrašo pradžioje, todėl šis tušas yra kiek „sausesnis“, nei, tarkime „Dr.Hauschka“, „Mosqueta's“ siūlomi variantai. Kartu tai lemia jo patvarumą ir išsilaikymą per dieną. Jis nebyra ir netepa. Smarkus lietus jį tikrai nuplautų, bet smulki, lengva dulksna neturėtų pridaryti rūpesčių.

Mūsų jautrių akių „Avril“ tušas nealergizuoja, nedirgina, o vakare - lengvai nusiplauna vandeniu ir prausikliu, nepalikdamas riebių juodų pėdsakų, taip pat nereikalauja papildomo nuvalymo aliejumi arba valikliu.

Norisi tikėtis, kad „Avril“ ateityje pasiūlys daugiau šio tušo spalvos variantų ir nekeis tobulo šepetėlio.

Toms, kurios vis dar naudoja sintetinį tušą, siūlome pamėginti ekologišką. Nebūtinai „Avril“. Tiesiog tam, kad pamatytumėt, kaip skiriasi blakstienų kondicionavimas, maitinimas ir apskritai komfortas dienos metu. Pojūčio, kai  blakstienos lieka lanksčios, o nuvalius tušą - nesausos ir ne ant trupėjimo ribos, nekeistume į jokį labai atsparų ir užtikrintą sintetinio tušo variantą.

Kur galima įsigyti? 
  • Mondebio“, čia „Avril“ blakstienų tušo kaina - 7 eurai/9ml
  • Palyginimui „Mondebio“ parduotuvėje „Mosqueta's“ - 15,9 euro/8 ml
  • Vokietijos „Violey“ ekonominės kainos klasės  „Benecos“ 3,79 euro/8 ml
  • Violey“ „Dr.Hauschka“ 15 eurų/6 ml, suteikiantis apimties („Volume“) - 17,5 euro/10ml,  serijos „Dear Eyes“ tušas 17,5 euro/10 ml.
  • Lietuvoje „Dr.Hauschka“ prekiauja „Bioteka“, blakstienų tušo kaina nuo 69,1 lito iki 85 litų.

Ateityje vertinsime ir kitus Prancūzijos gamintojo „Avril“ produktus.

✺✺✺ Galutinį „Avril tušo vertinimą rasite čia: http://naturalusid.blogspot.com/2015/01/avril-tusas-out.html .

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)