, , ,

Kosmetikoje mažės parabenų

16:01

Europos Komisija (EK) nutarė nuo 2015 metų balandžio 16 dienos sumažinti leidžiamą dviejų sintetinių konservantų parabenų koncentraciją kosmetikoje.


EK pranešė, kad nustatytos naujos „lubos“ propilparabenui ir butilparabenui, kurios iki šiol buvo 0,4 proc., kai jie naudojami atskirai, ir 0,8 proc., kai naudojami su kitais esteriais.

Nuo kitų metų balandžio vidurio šių parabenų koncentracija negalės viršyti 0,14 proc. tiek atskirai, tiek mišiniuose. 

Taip pat minimi parabenai uždraudžiami sauskelnių sričiai skirtuose nenuplaunamuose kosmetikos gaminiuose jaunesniems kaip trejų metų amžiaus vaikams, kadangi sudirgusios odos atveju gali prasiskverbti giliau, nei kai oda sveika. 

EK sprendimu, nuo šių metų spalio 30 dienos kosmetikoje apskritai neliks penkių parabenų – izopropilparabeno, izobutilparabeno, fenilparabeno, benzilparabeno ir pentilparabeno.

Be to, EK nuo 2015 metų liepos 16 dienos uždraudė naudoti metilchlorizotiazolinono ir metilizotiazolinono (MCI/MI) mišinį nenuplaunamuose kosmetikos gaminiuose dėl odos alergijos rizikos ir sergamumo ja. 

Pažymime, kad mus džiugina tik tendencija EK sprendimuose, tačiau jie nevers persigalvoti, kad plati sintetinių konservantų parabenų grupė yra sveika ir gerai. Mums ji apskritai nepriimtina: jokiame gaminyje, nepaisant koncentracijos.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)