, , , ,

Arnika pagal „Weleda“

09:31

arnika nuo raumenų patempimų, perpūtimų

Sunku rašyti apie tai, kas gydo. Dar sunkiau - rašyti apie tai prisimenant, kad tinklaraščiai Lietuvoje prilyginti žiniasklaidos priemonėms, o tinklaraštininkai - žurnalistams. Na, kad nesulauktume priekaištų už vaistų reklamą. Tačiau mes renkamės išeities tašką, kad „Weleda“ arnikos masažo aliejus yra tiesiog masažinis augalinių aliejų ir ekstraktų mišinys, kuris nėra cheminis vaistas ir apskritai nepriklauso vaistų kategorijai, bet gali padėti perpūtimų, traumų ar geliančio raumenų nuovargio atvejais.

Ta proga, kad atėjo ruduo su permainingais orais, o vaikai ir jaunimas sugrįžo į miestus „ant asfalto“, pristatome šį „must have“ produktą, kuris ypač praverčia šaltojo sezono metu.

Reziumuoti galima iš karto - geresnės kompozicijos, nei ši arnika, dar neteko sutikti. Ir kiek buvo bandyta, netgi vienas arnikos CO2 ekstraktas taip gerai neveikia, kaip šis „Weleda“ masažo aliejus su visų savo komponentų sinergija.

Kam gyvenime nepasitaikė persipūsti sprando ar šono? Tokiu atveju, pagrindinės alternatyvos yra trys: gerti vaistus, klijuoti pipirinį pleistrą arba teptis šildančiais geliais, kurių padauginus galima patirti su niekuo nepalyginamą žiauraus nusideginimo ir visiško odos nusilupimo jausmą.

Skersvėjai biuruose, auditorijose ir bet kur, kur einame ar būname, gali užklupti netikėtai. Po vieno tokio atvejo įsigijau mažą buteliuką „Weleda“ arnikos masažo aliejaus. Nors buvau perspėta dėl galimai specifinio kvapo, bet jis man patiko iš karto - kampariškumo turintis žolių mišinys. Maloniai kvepiančiu aliejų mišiniu po vonios ištryniau nemažą odos plotą ir nuėjau miegoti. Arnikos masažo aliejus suveikė, diegiantis skausmas nusilpo. 

Iš patirties galime pasakyti, kad skausmas po „Weleda“ arnikos masažinio aliejaus sumažėja arba išnyksta laipsniškai, per kelias dienas, išbraukdamas tris aukščiau paminėtas nemalonias alternatyvas, kurių pritaikymas praktikoje nuolat kelia stresą. 

Nuo to laiko įvairius sausgyslių, raumenų skausmus, nervų šaknelių uždegimus malšinu su „Weleda“ arnikos masažiniu aliejumi. Mano kolegės stažas su juo dar ilgesnis.

Šis arnikos aliejus taip pat padeda įvairių patempimų, sumušimų, raumenų nuovargio atvejais, kai skaudamą vietą reikia atpalaiduoti ir nuraminti. Teko jį tempti patempimų, uždegimų, darbo su kompiuteriu keliamos riešų įtampos atvejais.

Ištrauka iš „Holos“ rekomendacijų:
Šildantis Weleda arnikos masažo aliejus padeda išvengti priešlaikinio odos senėjimo, raumenų skausmo, sausgyslių patempimo ir išsukimų. Masažuojant prieš treniruotes, sušildo ir pagerina kraujotaką, o po treniruočių atpalaiduoja įsistempusius raumenis ir padeda išvengti raumenų skausmo. Naudojimas: idealiai tinka masažui ar į šiltą vonią.

Jei matosi nuotraukoje, tai „Weleda“ arnikos masažinio aliejaus butelyje likę vos per pirštą. Pasibaigs - bus keičiamas tokiu pat, tik nauju.

„Weleda“ arnikos masažo aliejaus sudėtis, INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Fragrance (Parfum)*, Arnica Montana Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin*.
* from natural essential oils


Įsigyti galima „Holos“. 49 litai/100 ml, arba 78 litai/200 ml, taip pat užsienio parduotuvėse internetu.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)