, , , , ,

Dar kartą apie dantų balinimą: arbatmedis, ciberžolė, angliukai

10:26

„Healthy Food Star“ nuotrauka
Blakstienų ilgumas ir dantų baltumas niekad neišeis iš mados. Kalbant apie antrą punktą, pernai „Natūralus ID“ pasiūlė efektyvų skalavimą kokosų aliejumi, valymą Himalajų druska, bet yra kitų įdomių ir visai bandytinų būdų. Ne chemikalais, ne lazeriu, ir vėl ne soda. Apsistosiu ties, tik neišsigąskite, ciberžole, angliukais bei arbatmedžio eteriniu aliejumi.

Gal pradėkime nuo paties nekalčiausio būdo - arbatmedžio eterinio aliejaus. Pirmoji nuotrauka iš „Healthy Food Star“ iliustruoja, kaip jis gali pagražinti dantis.

Naudojant šį metodą, dantis reikia išvalyti kaip paprastai, tuomet ant šlapio dantų šepetėlio užlašinti keletą lašų arbatmedžio eterinio aliejaus ir pereiti su juo dantis dar kartą. „Healthy Food Star“ rekomenduoja tai daryti 2-3 kartus į savaitę.

Toliau - ciberžolė. Panašu, kad ji šiuo metu išgyvena savo aukso amžių, nes be to, kad rekomenduojama kaukėse veido arba net ir kūno odai, ja mielai papildomi sveikuoliški kokteiliai ir šiaip mitybos racionas įvairiomis formomis. Bet kai pamačiau nuotrauką straipsnyje, kaip ja balinami dantys, trumpam netekau žado. Man ciberžolė yra neskani, todėl nors dėl sveikumo ir dedu jos į įvairius troškinius, stengiuosi nepadauginti. Bet kad ja reiktų ištepti visus dantis? Čia jau panašu į šiokį tokį didvyriškumą.


„Mommypotamus“ nuotrauka
Na, bet tinklaraščio „Mommypotamus“ autorė Heather dantų balinimą ciberžole pavadino stebuklu. Užsukite ir paskaitykite išsamų jos įrašą apie tai (angliškai). Šio metodo esmė yra tokia: pabaksnoti šepetėlį į ciberžolės miltelius, išvalyti dantis, tarsi tai būtų dantų pasta, o vietoje išskalavimo palaikyti 3-5 minutes. Palaikius reikia gerai išskalauti vandeniu ir išvalyti dantis kaip įprasta, su turima dantų pasta.

Kaip nurodo Heather, po tokios procedūros dantų šepetėlis pagels. Kartu tai yra priežastis, kodėl pati šį būdą bijau bandyti - skonis yra antras ar net kelioliktas reikalas. Kaip tik turiu plombą ant priekinio danties ir jei tas negyvas plotas po tokios procedūros pagelstų, turėčiau nelabai smagų vizitą pas odontologą ir plombos keitimą.

Užtenka skaityti, kaip geltonas ciberžolės pigmentas įsikabina į odą, kuri vėliau sunkiai atsiplauna (jei kaukėse jos dalis yra didelė), todėl bijau, kad taip nenutiktų ir su plombomis. Bet šis natūralus būdas tikriausiai ne prastesnis už kitus būdus, kai kalbama apie sveikus dantis.

Na ir dar viena žvaigždė - aktyvuota anglis. Lietuvos sąlygomis būtų galima sutrinti kelias tabletes arba pirkti angliukus kapsulėse ir naudoti jų turinį.



Dažnoje namų vaistinėlėje yra angliukų, geriamų apsinuodijus ir tai tikrai lengvai prieinamas dalykas. Be to, jie dar ir pigūs.


Genevieve iš tinklaraščio „Mama Natural“ primena, tikiu, gerai mums žinomą faktą, jog aktyvuota anglis pasižymi ypač stipriomis absorbuojančiomis savybėmis ir gebėjimu sutraukti bei iš organizmo pašalinti toksinus, chemikalus, taip pat absorbuoti toksinus ir bakterijas burnoje, pašalinti dantų apnašas.

Panašiai, kaip ir ciberžolės atveju, aktyvuota anglis yra „purvinas“ dantų balinimo būdas, todėl Genevieve rekomenduoja pasitiesti servetėlę ir anglies kapsulės turinį kruoščiai išberti tiesiai ant sudrėkinto seno šepetėlio, kurio Jums nebebūtų gaila, nes pajuoduos. Jį netgi galima padengti dantų pasta, jeigu taip patogiau. Jeigu sutrynėte anglies tabletes, į jų miltelius pabaksnokite drėgną dantų šepetėlį, kol gerai pasidengs jo paviršius.

Beliko 3-5 minutes švelniai valyti šiuo juodu šepetėliu dantis. Jei jaučiate poreikį išspjauti, patariama tai daryti į puodelį, o ne tiesiai į kriauklę - tiesiog po to bus lengviau viską išvalyti. Viskas, beliko gerai išskalauti burną ir nepamiršti nuvalyti liežuvio.

Genevieve siūlo dantis balinti tris dienas iš eilės - po kartą - ir tuomet padaryti kelių mėnesių pertrauką.

Man įdomus ir patrauklus pasirodė jos patarimas, naudoti aktyvintos anglies miltelius skalaujant dantis aliejumi.

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)

  1. Anonimiškas2015-07-13 16:54

    Labai idomus straipsnis! As isbandysiu arbatmedi. Ciberzole del skonio irgi nebutu beda, bet taip pat del plombos ant priekinio danties bijau rizikuoti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Arbatmedis visai nieko, neutralus, nedažantis. Ir gal visai kada pabandyčiau angliukus. Bet jei ateičiau pas gydytoją su geltona ciberžolės dėme ant danties, net įsivaizduoju jo veido išraišką :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Praėjusį savaitgalį dantis balinau net šešiais būdais :))) Ir visus bandžiau vieną po kito! Buvo tikras išbandymas mano burnai, bet dantys neiškrito :)) Greitu metu pasidalinsiu jais savo bloge :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad neiškrito - tikiu :), bet kaip Tu galėsi įvertinti kiekvieno efektyvumą??

      Panaikinti
  4. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. na jau tikrai nebrūžinčiau ir negadinčiau dantų naudodama angliuką. jei balintis, tai tik klinikoje pas žmones, kurie žino ką daro ir nepakenks dantims.. pasiskaitykit internetu kokios klinikos balina kapomis, as balinausi dentauroje.

    AtsakytiPanaikinti